turk-dreamworld.com Sitesine Hoþgeldiniz.


10 sonuçtan 1 ile 10 arasý
  1. #1
    Senior Member asemo - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    5.366
    Total 'Thanks' Received by This User :
    2 Bu Konu icin
    723 Toplam

    Standart Van'da Þiddetli deprem...

    Merkez üssü Van'ýn Merkez ilçeye baðlý Tabanlý köyü olan 6,6 büyüklüðündeki deprem çevre illerde hissedildi. Artçý sarsýntýlar nedeniyle çevre illerdeki vatandaþlar da evlerini terk ederek sokaklara çýktý.

    Depremde kent merkezinde çok sayýda binanýn çöktüðü belirtildi. Kazým Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlý binanýn çökmesi sonucu bazý vatandaþlar enkaz altýnda kaldý. Ýtfaiye ekipleri enkaz altýndaki vatandaþlarý kurtarmaya çalýþýyor.
    AlýntýAlýntý

  2. Teşekkür edenler:

    dmda (23.10.2011) , himm (23.10.2011)

  3. #2
    TDW Team-Co Admin himm - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    8.411
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    1.643 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Van'da en az 6.6 büyüklüðünde deprem meydana geldi



    Merkez üssü Van'ýn Merkez ilçeye baðlý Tabanlý köyü olan en az 6,6 büyüklüðündeki deprem çevre illerde hissedildi. Artçý sarsýntýlar nedeniyle çevre illerdeki vatandaþlar da evlerini terk ederek sokaklara çýktý.

    Depremde kent merkezinde çok sayýda binanýn çöktüðü belirtildi. Kazým Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlý binanýn çökmesi sonucu bazý vatandaþlar enkaz altýnda kaldý. Ýtfaiye ekipleri enkaz altýndaki vatandaþlarý kurtarmaya çalýþýyor.

    Bu arada, depremin büyüklüðü, Atatürk Üniversitesi Deprem Araþtýrma Merkezi'nde 7.0 olarak ölçüldü. Merkez üssü ise Van ile Muradiye arasýnda Erçek Gölü'nün kuzeyinde Akçift köyü olarak tespit edildi. Amerikan Jeoloji Enstitüsü'nden gelen bilgiye göre ise depremin büyüklüðü 7.3.

    Son gelen bilgilere göre, Van'da telefonlarýn ve elektriðin kesildiði söyleniyor. Van Belediye Baþkaný, köylerden henüz bilgil alamadýklarýný ifade etti.

    ERCÝÞ'TE HASAR FAZLA

    Anadolu Ajansý'ndan gelen habere göre, Erciþ'te 25 apartman ve bir öðrenci yurdu çöktü.

    KANDÝLLÝ'DEN ÝLK AÇIKLAMA

    Kandilli Rasathanesi depremin çok þiddetli sýkalasýnda yer aldýðýný bildirdi.

    AA muhabirinin Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araþtýrma Enstitüsü yetkililerinden edindiði bilgiye göre, Van'da meydana gelen deprem çok þiddetli sýkalasýnda yer alýyor.

    Yetkililer depremin yerel büyüklüðünün 6.6, moment büyüklüðünün de 7.2 olduðunu belirtti.

    ÝKÝ DEPREM DAHA MEYDANA GELDÝ

    Kandilli Rasathanesi, Van Tabanlý köyündeki 6,6 büyüklüðündeki depremin ardýndan Ilýkaynak ve Gedikbulak köyleri merkezli iki deprem daha ölçüldüðünü bildirdi.

    Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Merkeze baðlý Ilýkkaynak köyünde saat 13.48'de 5.4, merkeze baðlý Gedikbulak köyünde ise saat 13.56 itibariyle 5.5 büyüklüðünde iki deprem daha ölçüldü.

    VAN'DA HAVA ULAÞIMI DEPREMDEN ETKÝLENDÝ

    Van'da meydana gelen depremin havaalanýndaki ulaþýmý etkilendiði bildirildi. Uçuþlar Erzurum üzerinden gerçekleþtiriliyor.

    ÇEVRE KENTLERDE DE HÝSSEDÝLDÝ

    Van'da, merkez ilçeye baðlý Tabanlý köyü merkezli 6,6 büyüklüðünde deprem Diyarbakýr, Batman, Þýrnak, Muþ, Erzurum, Bingöl, Bitlis, Siirt, Mardin ile Irak'ýn kuzeyindeki Duhok ve çevre yerleþim birimlerinde de hissedildi.

    Depremi fark eden Erzurumlular koþarak kapalý alanlarý terk etti. Þiddetli bir þekilde sarsýntý yaþadýklarýný belirten vatandaþlar, "Çok büyük bir þekilde sarsýntý oldu. Korktuk. Kendimizi dýþarý attýk" dediler.

    Iðdýr Valisi Amir Çiçek AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Van'daki depremin Iðdýr'da da hissedildiðini belirterek, köylerde ve þehir merkezinde araþtýrmalarýn devam ettiðini söyledi. Çiçek, ''Ýlk belirlemelerimize göre can ve mal kaybý olmadý. Biz yine de her konuyu araþtýrýyoruz'' dedi.

    Kars Valisi Ahmet Kara da Van'daki depremin Kars'ýn Sarýkamýþ ilçesinde hissedildiðini ifade ederek, ''Zarar ziyanýmýz yok. Deprem Sarýkamýþ ilçemizde hissedildi. Ben de þu an ilçede Sarýkamýþ Kaymakamýmýz ile gerekli incelemeyi yapýyoruz'' diye konuþtu.

    Ardahan Valisi Mustafa Tekmen de, þu ana kadar kendisine ulaþan olumsuz bir durumun olmadýðýný belirterek, ''Ýnþallah depremin merkezi olan Van bölgesinde de önemli bir sorun olmamýþtýr'' dedi.

    Horasan Kaymakamý Emre Çýnar, sarsýntý nedeniyle vatandaþlarýn evden sokaklara çýktýðýný anlatarak, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybýnýn yaþanmadýðýný bildirdi.

    Hýnýs Kaymakamý Hakan Özarslan ise merkezi Van olan depremin Hýnýs ve Karayazý'da da hissedildiðini belirtti. Özarslan, ''Depremi 10-15 saniye hissettik. Þuanda bize ulaþan bir olumsuzluk yok. Arkadaþlarýmýz sahada araþtýrma yapýyor. Karayazý'da herhangi bir sýkýntý yok. Köylerde araþtýrmalarý baþlattýk. Hastanelere de intikal eden bir durum yok. Ýlçe merkezinde de olumsuz bir durum yok'' diye konuþtu.

    6.6 büyüklüðündeki deprem Þýrnak'ýn Cizre ilçesinde de hissedildi. Yerel bir gazete bürosunda deprem aný saniye saniye görüntülenirken gazete çalýþanlarý da büyük bir panik yaþadý. Van'da meydana gelen 6.6 þiddetindeki deprem Cizre'de büyük bir paniðe neden olurken vatandaþlar kendilerini cadde ve sokaklara attý. Dershanede ders gören öðrencilerde büyük bir panik içerisinde kendilerini binanýn dýþýna atarken sarsýntýlarýn bitmesi ile dershane öðretmenleri tarafýndan öðrenciler tekrar içeri alýndý.

    Deprem Aðrý'da da hissedildi. Van'da meydana gelen deprem Aðrý'da vatandaþý sokaða döktü. Deprem, ilde kýsa süreli paniðe neden oldu.

    Bu arada Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum'dan 30 kiþilik arama kurtarma ekibi ile saðlýk ekiplerinin Van'a doðru yola çýkarýldýðýný söyledi. Vali Öztürk, ayrýca ikinci ekibin hazýrlandýðýný, havalimanýnda ise hazýrlýklarýn sürdüðünü kaydetti.

    BÝTLÝS'TE EVLER YIKILDI

    Merkez üssü Van'ýn merkez ilçeye baðlý Tabanlý köyü olan 6,6 büyüklüðündeki deprem, Bitlis merkezde ve ilçelerinde de hissedildi.

    Bitlis Valisi Nurettin Yýlmaz AA muhabirine yaptýðý açýklamada, ''Can kaybýmýz yok ancak panikleyen vatandaþlarýn balkondan atlamasý nedeniyle yaralanmalar var. Adilcevaz ilçemize baðlý Aydýnlar beldesinde de iki köyde evler çöktü. Oraya Vali Yardýmcýmýzý gönderdik. Henüz bu konuda bize bir bilgi ulaþmadý. Bitlis'ten 4, Muþ'tan iki ambulans ve iþ makinelerini Van'ýn Erçiþ ilçesine gönderdik'' dedi.

    Sarsýntýlar nedeniyle Bitlis'te vatandaþlar büyük bir panik içerisinde evlerini terk ederek sokaða çýktý. Binalarda mahsur kalan bazý vatandaþlar da itfaiye ekiplerinin yardýmýyla balkondan çýkarýldý. Sarsýntýda Bitlis kalesinin arka duvarý ve bazý camilerin minareleri yýkýlýrken, çok sayýda binada da çatlak meydana geldi.

    Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki hastalar ise binanýn zarar görmesinden dolayý dýþarý çýkarýldý.

    Bu arada ilçede birçok mahallede elektrik kesintisinin olduðu öðrenildi.

    MUÞ'TA ÝKÝ CAMÝNÝN MÝNARESÝ EVLERÝN ÜZERÝNE YIKILDI

    Merkez üssü Van'ýn merkez ilçeye baðlý Tabanlý köyü olan 6.6 büyüklüðündeki deprem Muþ'ta da hissedildi.

    Muþ Valisi Ali Çýnar, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, kendilerine ulaþmýþ herhangi bir olumsuz durum olmadýðýný belirterek, ''Bize ulaþan can kaybý yok. Yalnýzca Bulanýk ilçesinin Sarýpýnar beldesinde bir caminin minaresi evlerin üzerine yýkýldý. Bu olayda da þans eseri ölen ve yaralanan olmadý'' dedi.

    Bulanýk Kaymakamý Ferit Görükmez ise Adývar köyünde bir caminin minaresinin yýkýldýðýný, bu nedenle bazý ev ve iþ yerlerinin zarar gördüðünü ifade etti.

    YAKLAÞIK 50 KÝÞÝ HASTANEDE

    Van'daki deprem nedeniyle yaralanan yaklaþýk 50 kiþi, hastaneye getirildi.

    AA muhabirinin deprem bölgesinden verdiði bilgiye göre, depremde yýkýlan bazý ev ve iþ yeri enkazýndan çýkarýlan yaralýlar, hastanelere ulaþtýrýlmaya baþlandý.

    Van Yüzüncü Yýl Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi'nde, artçý sarsýntýlarýn devam etmesi nedeniyle hastalar bahçeye taþýndý. Depremdeki enkazdan yaralý kurtarýlan yaklaþýk 50 kiþiye ilk müdahaleleri hastane bahçesinde yapýlýyor. Yaralýlar arasýnda emniyet ve jandarma görevlileri de bulunuyor.

    Enkazdan çýkarýlan ve henüz sayýlarý tespit edilemeyen diðer yaralýlar ise askeri ve sivil ambulanslarla çevre illere sevk ediliyor.

    Ýl merkezinde jandarma ile çevik kuvvet ekipleri, yýkýlan binalara vatandaþlarýn girmesini engellemek için güvenlik önlemi aldý.

    KIZILAY BÖLGEDE

    Kýzýlay, Van'da meydana gelen depremin ardýndan bölgedeki depolarýndan bölgeye çadýr, battaniye ve diðer yardým malzemelerini göndermeye baþladý.

    Van'dan meydana gelen depremin ardýndan, Türk Kýzýlayý Genel Baþkaný Ahmet Lütfi Akar'ýn talimatýyla bütün birimler acil duruma geçti. Kýzýlay Afet Operasyon merkezinde geliþmeleri takip etmek için kriz masasý oluþturuldu.

    Erzurum baþta olmak üzere yerel lojistik depolarýndan çadýr, battaniye ve diðer ihtiyaç malzemeleri de Van'a gönderilmeye baþlandý.

    Bu arada Van'da bulunan bir ekip de ihtiyaç ve durum tespiti çalýþmasýný sürdürüyor, bu tespite göre yardýmlar koordine edilecek.

    ERCÝÞ VE MURADÝYE'DE CÝDDÝ HASAR VAR

    Van'da meydana gelen depremin kentin yaný sýra ilçelerde de ciddi hasara yol açtýðý bildirildi.

    AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, depremin Erciþ'te çok sayýda binanýn yýkýlmasýna neden oldu, özellikle Vanyolu ve Beyazýt mahallelerinde ciddi hasara yol açtý.

    Ýlçedeki çok sayýda eski ve çok katlý binanýn yýkýldýðý, enkaz altýnda kalanlar olduðu, bazý yerlerden duman yükseldiði belirtildi.

    Telefon ve elektrik hatlarýnýn çalýþmadýðý ilçede, bazý yollarýn kapandýðý, ilçedeki hastanenin yetersiz kaldýðý öðrenildi.

    Muradiye ilçesinde de binalarda çatlaklar oluþtuðu, vatandaþlarýn sokaklara çýktýðý ifade edildi.

    Muradiye Devlet Hastanesi'ndeki hastalarýn deprem nedeniyle dýþarý çýkarýldýðý, hastanenin yanýnda boþ bir arazide çadýr kurulacaðý belirtildi.





    AlýntýAlýntý

  4. #3
    Member sporty - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    71
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    7 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Allah yardým etsin .Tüm Van Halkýna Geçmiþ olsun.Umarým can kaybý meydana gelmez
    AlýntýAlýntý

  5. #4
    Member nayko - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Bulunduðu yer
    kaynýmgillerden
    Mesajlar
    34
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    6 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Tüm vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi sunuyorum.
    Allah yardýmcýlarý olsun.
    AlýntýAlýntý

  6. #5
    Senior Member notropil - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    130
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    5 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Van halkýna ve tüm TÜRKÝYE ye geçmiþ olsun.
    AlýntýAlýntý

  7. #6
    Senior Member -=sezo=- - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    7.173
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    878 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Allah en az can kayibiyla,en az can kaybiyla nasip etsin.
    7,2 büyük bir deprem.Cok bina yikilmis,altinda cok insanimiz var.
    Ne hikmetse bir seyden ders alamadik,halada almiyoruz.Neden büyük binlar cöktü,neden merkezde köyde olan yerde bina cökmemis?
    Gerci Van Türkiyenin en büyük ihtimali olan yerlesim yerlerinden 2.si.
    Inseallah bu son olur.
    hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allahtan rahmet,ailelerine sabir ve ilk yardimin bir anca olay yerine gelmesini temenni ediyorum.
    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKI KANDIR.
    TOPRAK EGER UGRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
    AlýntýAlýntý

  8. #7
    Senior Member Hezekiel - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    491
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    256 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Allah yardimcilari olsun tum ölenlere allahtan rahmet yaralilara acil sifa Tum halkimizada sabir diliyorum
    Saygilarimla
    AlýntýAlýntý

  9. #8
    Senior Member dmda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Bulunduðu yer
    Gurbet Ellerden...
    Mesajlar
    1.354
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    9.101 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    Olenlerin Yakinlarina Bassagligi ve Sabirlar diliyorum...
    Milletimizin Basi Sagolsun.Allah Daha Beterinden Saklasin.
    Gizli Linkleri Gorebilmek Icin Lutfen Tesekkur Butonunu Kullaniniz.Tesekkur Mesaji Yazmayiniz...
    AlýntýAlýntý

  10. #9
    TDW Team-Co Admin OsmaNLý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4.374
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    1.828 Toplam

    Standart Cevap: Van'da Þiddetli deprem...

    2868 E boþ mesaj atarak kýzýlay yardým hattýna 5 tl katký yapabiliriz.
    AlýntýAlýntý

  11. #10
    Junior Member ÜSKÜDARLI - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    19
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    2 Toplam

    Standart AW: Van'da Þiddetli deprem...

    Ölenlere allah rahmet eylesin
    AlýntýAlýntý

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.727.406.338.04133 seconds with 22 queries Sayfa Boyutu (221281)