turk-dreamworld.com Sitesine Hoþgeldiniz.


2 sonuçtan 1 ile 2 arasý
  1. #1
    Member TheTurk - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    34
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    126 Toplam

    Standart (Þike) Adnan Polat icin 7 Yila Kadar Hapis Isteniyor



    Galatasaray’ýn 2006’da Fenerbahçe’yle oynayan Denizlispor'a teþvik primi gönderdiði iddiasýyla ilgili iddianame tamamlandý. ‘Güveni kötüye kulanmak’la suçlanan Adnan Polat için 7 yýla kadar hapis isteniyor.

    Vatan gazetesinin haberine göre, Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldýðý ve þampiyonluðu kaybettiði 2006'daki maçta Denizlispor'lu futbolculara, Galatasaray tarafýndan teþvik primi verildiði iddiasýyla açýlan soruþturma tamamlandý.

    Ýstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcýlýðý tarafýndan yürütülen ancak daha sonra “örgütlü suç” olmadýðý gerekçesiyle görevsizlik verilerek Ýstanbul Cumhuriyet Savcýlýðý'na gönderilen dosyayla ilgili iddianame hazýrlandý.

    Habere göre o dönem Galatasaray Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, þoförü Mustafa Kabasakal ve Sportif Direktör Bülent Tulun hakkýnda yürütülen soruþturma sonucunda, sadece Polat'ýn “güveni kötüye kullanmak” suçundan cezalandýrýlmasý istendi.

    O para Song'a mý verildi?

    Ýddianamede, GS Spor Kulübü Derneði'ne ait hesap dökümleri incelendiðinde 16 Mayýs 2006'da 1 milyon 23 bin 100 dolarlýk kasa çýkýþýnýn görüldüðü, bu tutarýn 23 bin 100 dolarýna makbuz kesildiði ancak 1 milyon dolarlýk çýkýþýn belgelendirilmediði anlatýldý. Makbuzsuz 1 milyon dolarýn Galatasaray tarafýndan Rigobert Song 'a tazminat bedeli olarak verildiðinin öne sürüldüðü anlatýlan iddianamede, bu ödemenin de makbuzunun olmadýðýnýn altý çizildi.

    Kafalarý karýþtýran e-posta

    Ancak Song'un avukatýna gönderilen e-posta kafalarý karýþtýrdý. Bu konu iddianamede þöyle anlatýldý:

    “Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kalpakçýoðlu tarafýndan 5 Haziran 2006 günü Song'un avukatý Banu Anýl'a yazýlan elektronik postada 'Bugün itibariyle ödenmesi gereken tutar 185 bin Euro ancak sözleþmede maç baþýna prim yer almadýðý için prim dahil ödenmesi gereken tutar 113 bin 262 Euro' ifadeleri yer almaktadýr. Bu mailden 11 gün sonraya rastlayan tarihte Song'a 1 milyon dolar ödeme yapýlmýþ olmasý imkan dahilinde deðildir. Bu ödemenin yapýlmýþ olmasý hayatýn olaðan akýþýna uygun deðildir.”

    Yedi yýla kadar hapis

    Ýddianamede, 1 milyon dolarýn hangi amaçla ve nereye harcanmýþ olduðunun ikna edici bir makbuz ve belgeyle tespit edilemediði dikkate alýnarak dönemin baþkan yardýmcýsý Adnan Polat 'ýn, Song ile yapýlan sulh ve ibra kontratlarýnda imzasý bulunduðu, bu nedenle 5253 sayýlý Dernekler Kanunu 'nun 32/f yollamasýyla TCK 'nin 155/2. maddesi uyarýnca hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçundan 1 yýldan 7 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý istendi. Polat, Ýstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 'nde yargýlanacak.

    O mektup iddianamede

    Ýddianamede soruþturmanýn baþlangýcý sayýlan ve Bülent Tulun'un Adnan Polat'a yazdýðý mektup da yer aldý. Mektupta þu ifadeler yer alýyordu: “Sayýn Baþkan benim Ýliç'in transferinden dolayý usülsüz olarak 75 bin dolar aldýðýma dair laflarý saðda solda söylüyormuþsunuz. Bunlar benim kulaðýma yoðun bir þekilde gelmeye baþladý. Ýliç'in transferinde hangi paranýn, nereye verildiði hepsi kayýt altýndadýr. Her þey Galatasaray'ýn menfaatleri adýna yapýlmýþtýr. Umarým 2006 Mayýs ayýnda sizin þoförünüzün kulüpten aldýðý 1 milyon 500 bin dolar para da kulübün menfaatleri doðrultusunda kullanýlmýþtýr.”

    "Baþkanýn talimatýyla futbolculara daðýtýldý"

    Adnan Polat iddianamede yer alan ifadesinde kendini þöyle savundu: “Þoförümün kulüpten para almasý gibi bir durum mümkün deðildir. Ödemeler makbuz karþýlýðýnda yapýlýr. Basýnda çýkan mektup olayýný duyduktan sonra Galatasaray Kulübüyle irtibata geçerek muhasebe kayýtlarýndan bu tarihlere denk gelen 1,5 milyon dolarlýk ödeme yapýldýðýný, bu paranýn tamamýnýn oyunculara daðýtýldýðýný, makbuzlarýn da ilgililere teslim edildiðini öðrendim. O dönem baþkan yardýmcýlýðýna yeni baþlamýþtým. Kulüpten kimlere, ne tür ödeme yapýldýðý konusunda kesin bilgim yoktur. Ancak makbuz olmadan hiçbir ödeme yapýlmadýðýný biliyorum. Ödemeler baþkanýn talimatýyla yapýlmýþtýr. Suçlamalar asýlsýzdýr.”

    "Parayý Polat'ýn þoförü aldý"

    Bülent Tulun'un ifadesi: “Muhasebe elemanlarý bu parayý Adnan Polat'ýn þoförünün iki adet makbuz karþýlýðýnda aldýðýný söyledi. Çevreden duyduðuma göre bu para futbolcularýn tamamýna dengesiz ve eþit olmayan bir þekilde daðýtýldý. Paranýn Galatasaraylý futbolculara daðýtýldýðýndan eminim. Bu dönem Galatasaray büyük sýkýntý içindeydi. Ýddia edildiði gibi teþvik ya da þike amacýyla para kullanýlabileceðine inanmýyorum.”

    "Saat 20.45'te"

    Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunun son haftasýnda deplasmanda oynadýðý Denizli maçýný kazansaydý þampiyon olacaktý. Maç 1-1 bitince Galatasaray þampiyon oldu. Ligin bitmesine haftalar kala “14 Mayýs Pazar günü 20.45'te þampiyonuz” diyen Adnan Polat'ýn sözleri uzun süre gündemi meþgul etmiþti. Polat, 16 dakika uzayan þampiyonluk maçýndan sonra saatini göstermiþti.

    "Florya'ya para ***ürmedim"

    Polat'ýn þoförü Mustafa Karasakal ise ifadesinde þunlarý söyledi: Florya tesislerine hiçbir zaman, hiçbir þekilde para ***ürmedim. Kulübün parasal konularýnda hiçbir zaman yetkilendirilmedim. Kulüpten 1,5 milyon dolarlýk para almadým, makbuz da imzalamadým.
    AlýntýAlýntý

  2. #2
    Member krippo76 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    56
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

    Standart Cevap: (Þike) Adnan Polat icin 7 Yila Kadar Hapis Isteniyor

    tamamen aspragas fener medyasýnýn þiþirme haberi... olayýn aslý nettir þikeyle falan bi alakasý yoktur... iðrenç tezgahlara malum medya devam ediyor...
    YaÞaM TaRzIn öLüM þEkLiNi BeLiRLeR
    AlýntýAlýntý

 

 

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.02.2012, 13:06

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.718.645.762.09568 seconds with 14 queries Sayfa Boyutu (178367)