turk-dreamworld.com Sitesine Hoþgeldiniz.


3 sonuçtan 1 ile 3 arasý
  1. #1
    TDW Team-Co Admin himm - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    8.406
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    1.642 Toplam

    Standart Þarkýcý Berkant yaþamýný yitirdi! Samanyolu öksüz kaldý!

    Bir süredir akciðer kanseri tedavisi gören Sanatçý Berkant Akgürgen (74), tedavi gördüðü hastanede hayatýný kaybetti. Sanatçýnýn doktoru Deniz Þener, Berkant'ýn durumunun son birkaç ayda kötüye gittiðini söyledi. Sanatçýnýn bilincinin hiç kapanmadýðýný aktaran doktoru, Berkant'ýn ölmeden önce ailesi ve sevenleriyle vedalaþtýðýný ifade etti.



    'Samanyolu' þarkýsýyla gönüllerde taht kuran Sanatçý Berkant, yaklaþýk iki aydýr Okmeydaný'ndaki Özel Memorial Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Akciðer kanseri sebebiyle burada kemoterapi gören Berkant yoðun bakýma kaldýrýlmýþtý. Ünlü sanatçý bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Haberin duyulmasýnýn ardýndan ünlü þarkýcýnýn yakýn çevresi ve sevenleri hastaneye geldi.

    Uzun süredir hastasýnýn tedavi gördüðünü belirten Berkant'ýn doktoru Deniz Þener, þöyle konuþtu: "Hepimizin baþý sað olsun. Çok sevdiðimiz bir sanatçýydý. Özellikle bizim neslimiz onu hep hatýrlayacak. Berkant'ta tedavisi mümkün olmayan bir akciðer tümörü vardý. Vefatýnýn nedeni de buydu. Kendisi kalp ve böbrek hastasýydý. Bunlarla baþa çýkýyor ve hayatýný sürdürüyordu. Birkaç ay içinde hýzla kötüleþen akciðer tümörü nedeniyle hastanemize yatýrýldý. Bilinci hiç kaybolmadý. Sevenleriyle, eþiyle vedalaþtý ve bu sabah yaþamýný yitirdi."

    Çarþamba günü topraða verilecek

    Çarþamba günü Cemal Reþit Rey Konser Salonu'nda yapýlacak törenin ardýndan ünlü þarkýcý için Teþvikiye Camii'nde cenaze namazý kýlýnacak. Berkant, Karacaahmet Mezarlýðý'nda topraða verilecek.


    Samanyolu þarkýsýyla tanýnan Berkant yaþamýný yitirdi. Bir süredir akciðer kanseri ile mücadele eden ünlü sanatçý, Ýstanbul'da tedavi gördüðü hastanede öldü.

    BERKANT KÝMDÝR?

    1938 doðumlu bestesi, müzisyen Ortaöðrenim yýllarýnda mýzýka ile edindiði müzik tutkusunu, piyano çalmaya baþlayarak sürdüren Berkant, 1956 yýlýnda yatýlý olarak okuduðu Denizli Lisesi' nden mezun oldu.

    Ýlk kez 1957 yýlýnda Ankara'da bir düðün salonunda "Üstün Poyrazoðlu Orkestrasý" ile sahneye çýktý. Ayný yýl kurduðu "Jüpiter Kenteti" adlý müzik topluluðu ile gece kulüplerinde çalýþtý. Bu süreçte tanýnmasýnýn ardýndan TRT Ankara Radyosu'nda program yapmaya baþladý. Askerlik sürecinde bando takýmýnda yer almasýnýn ardýndan Ýstanbul'a giderek saksafon öðrendi. 1964'te Ankara'da Yurdaer Doðulu ile orkestra kurarak çalýþmalarýný sürdürdü. 1965 yýlýnda Vasfi Uçaroðlu Orkestrasý'na solist olarak katýlan Berkant, ilk plaðýný ayný yýl çýkardý. Sezen Cumhur Önal, Metin Bükey ve Teoman Alpay ile de çalýþan sanatçý, 1967 yýlýnda çýkardýðý Samanyolu adlý þarkýsýyla çok kýsa sürede zirveye týrmandý. 1967'de sinema alanýnda da yer alan Berkant, 1971 yýlýna kadar çeþitli filmlerde rol aldý. Beste ve þarký sözü uyarlamasý, yazarlýðý yaptý.

    Berkant'ýn seslendirdiði, sözlerini Teoman Alpay'ýn yazdýðý ve bestesi Metin Bükey'e ait olan Samanyolu adlý þarký, 1969 yýlýnda Hollandalý pop þarkýcýsý David Alexander Winter tarafýndan Oh Lady Mary adýyla seslendirilince batýda da tanýnan bir parça haline geldi. Fakat parçayý tüm dünyada tanýtan þarkýcý Patricia Carli olmuþtur. [1]Þarkýnýn plaðý 1968 yýlýnda 100.000'in üzerinde satarak Türkiye'de platin plak alan ilk plak olur.
    AlýntýAlýntý

  2. #2
    Senior Member karizma_63 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    322
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    27 Toplam

    Standart Cevap: Þarkýcý Berkant yaþamýný yitirdi! Samanyolu öksüz kaldý!

    ALLAH rahmet etsin mekaný cennet olsun ailesine sevenlerine ALLAH sabýrlar versin Amin...
    geciken adalet , adalet deðildir adalet birgün herkese lazým olur ( nokta. )
    anlayana sivri sinek saz anlamayana profil resmimdeki yazýlar yetiþir...
    AlýntýAlýntý

  3. #3
    Administrator d-king - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    9.442
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    7.399 Toplam

    Standart Cevap: Þarkýcý Berkant yaþamýný yitirdi! Samanyolu öksüz kaldý!

    Allah rahmet eylesin.
    Lütfen Gizli mesaji görmek icin Tesekkür/Danke Buttonunu kullanin,tesekkür yazarak Spam yapmayalim.
    AlýntýAlýntý

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.719.317.317.03788 seconds with 15 queries Sayfa Boyutu (183701)