Ardahan'a 12 kilometre uzaklıktaki Koca Köyü'nün sakinleri, arazide buldukları 3 yavru kurdu köye getirince başlarına bela aldı.

Gece- gündüz demeden anne kurdun saldırılarına uğrayan köylüler, can güvenliklerini sağlamak için nöbet tutmaya başladı.

Merkeze bağlı, 280 nüfuslu Koca Köyü'nün Muhtarı Yüksel Ünlü, arazide buldukları 3 kurt yavrusunu geçen Cuma günü köye getirdiklerini bildirdi.

Deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki köyün bir kilometre uzağındaki dağlık alanda bulunan yavru kurtların köye getirilmesinden sonra anne kurdun başlarına bela olduğunu söyleyen Ünlü, "Gece- gündüz demeden köyümüze saldıran anne kurt, bir atı, tayı ile birlikte ve bir de eşeği parçaladı.

Bu nedenle köyün çevresinde ve sürülerin yanında eli silahlı nöbet tutturmaya başladık. Yavruları aldığımız yere bırakmak istiyoruz ama yavru kurtlardan ikisini jandarmalar aldı" dedi.

Köyde tek kalan 2 aylık yavru kurdun boğazına ip bağlayarak evinin önüne besleyen Atilla Şahin ise "Hayvanlarımıza saldıran kurdu yakalamak için peşine düştük. Onu bulamadık ama yavrularını bulduk. Üç yavruyu köyümüze getirdik.

İkisini İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir astsubay bizden alıp ***ürdü. Köyde tek kalan bu yavruya da ben bakıyorum. Gittikçe büyüyen yavru kurt da tehlikeli olmaya başladı" diye konuştu.

Olayı gazetecilerden öğrenen Çevre ve Orman İl Müdürü Faruk Köksoy, kurt yavrularının toplanarak doğal hayata salıverilmesi için görevlileri harekete geçirdi.

Bir ekibi Koca Köyü'ne gönderen Faruk Köksoy, "Yabani hayvanlar doğal hayattan alıkonamaz. Tespit yaptırmak için köye bir ekip gönderdim. Soruşturmanın tamamlanmasından sonra gereken yasal işlem yapılacak. Ayrıca kurt yavruları toplanacak ve doğal hayata bırakılacak" diye konuştu.