Beş ilden getirilecek olan posta güvercinleri, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Manisa Posta Güvercinleri Derneği Başkanı Yaşar Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dernek olarak İstanbul Profesyonel Posta Güvercinleri Derneği'nin organize ettiği, ilk kez düzenlenecek Türkiye şampiyonasına hazırlandıklarını belirtti.

Güzel, 5 ilden güvercinlerin İstanbul'da toplanacağını, buradan toplu halde özel bir araçla Erzurum'a ***ürüleceğini ve yarışmanın 17 Temmuz Perşembe günü Erzurum'dan kuşların salınmasıyla başlayacağını kaydetti.

Güzel, 3 gün sürecek olan yarış sonunda kafesine ilk dönen posta güvercininin birinci ilan edileceğini söyledi.

İlk kez düzenlenecek Erzurum etabının bin 150 kilometre olduğunu anlatan Güzel, "Bu yarış, Türkiye'de bugüne kadar düzenlenmiş olan en uzun mesafeli yarış olacak" diye konuştu.

Güzel, şunları kaydetti:

"Şu an kuşları bu yarışa hazırlıyoruz. Manisa olarak İstanbul Derneği'ne kuş uçumuyla yaklaşık 80 kilometre gibi daha uzak mesafedeyiz. Yani Erzurum'dan İstanbul'a gidecek olan posta güvercinleri, bin 150 kilometre mesafe yol katedecekken, Erzurum'dan çıkıp Manisa'ya gelecek olan kuşlar bin 230 kilometre mesafe yol katedecekler.

Daha uzakta olmamıza rağmen, Manisa Posta Güvercinleri Derneği olarak iddialıyız ve şampiyonluğu Manisa'ya getirmek için elimizden geleni yapacağız."

Güzel, yarışa Manisa'dan 11 yarışçının toplam 20 güvercin ile katılacağını söyledi.

Yarışmalara, İstanbul'un yanı sıra, Manisa, İzmir, Bursa ve Tekirdağ'dan güvercin severler katılacak