Son zamanlarda yatırımlarını arttıran Çinli Huawei, Nokia'yı satın alma konusuna sıcak baktıklarını açıkladı.

Daha geçtiğimiz gün dünyanın en ince telefonu olan Ascend P6'yı tanıtarak büyük bir ses getiren Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, dünyadaki telefon pazarında ilk üçte yer almayı hedefliyor. Bu konuda da ciddi yatırımlarda bulunan şirketin hedefinde ise dünyaca ünlü şirket Nokia var.

Bu konu ile Financial Times'a bazı açıklamalarda bulunan Huawei'nin tüketici cihazları bölümü yöneticisi Richard Yu, şirketinin bazı satın almalar ile daha da büyüyeceğini ve bununla ilgili olarak Nokia ile de bazı görüşmelerinin olduğunu açıkladı. Şimdilik bu konuda net bir şey olmadığını da belirten Yu, Nokia'yı satın alma konusuna sıcak baktıklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Yu sözlerine Nokia'nın, Microsoft ile olan ortaklığına değinerek devam etti. İki şirketin ortaklığı sonucunda son günlerde yükselişe geçen Windows Phone platformuna hiç pozitif bakmayan Yu, WP'nin dünya genelinde çok az bir kesim tarafından kullanıldığını ve buna rağmen lisans ücreti istenmesinin kötü olduğunu söyledi. Ayrıca Yu son olarak, akıllı telefon pazarında önümüzdeki yıllarda sadece 3,4 firmanın söz sahibi olacağını ve bu firmalardan birisinin de Huawei olacağını söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz Huawei, Nokia'yı satın alabilir mi?

Kaynak:teknokulis