Microsoft, Facebook ve Apple'ın ardından Yahoo da kullanıcı bilgilerini ABD Hükümeti ile paylaştığını doğruladı

Eski CIA ajanı Edward Snowden’ın ortaya çıkardığı NSA casusluk operasyonları, ABD kamuoyunun bir numaralı tartışma konusu olmaya devam ediyor. FBI ve NSA’in kullanıcı bilgilerini denetlemek için sunucularına erişim sağladığı öne sürülen dev teknoloji firmaları, birbiri ardına kendilerinden bilgi talep edildiğini doğruluyor.

Microsoft, Facebook ve Apple’ın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Yahoo, ABD hükümetinin kullanıcı bilgilerine erişmek için kendilerinden kaç defa talepte bulunduğunu açıkladı.

Yahoo, hükümete bağlı kurumların 1 Aralık 2012 ile 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında 13 bin kullanıcı bilgisi talep ettiğini belirtti. Firma, söz konusu bilgilerin dolandırıcılık, cinayet, adam kaçırma ve diğer suç olaylarının soruşturulması amacıyla istendiğini ve ABD Hükümeti’ne teslim edildiğini açıkladı.

Guardian’a göre, Yahoo kurumsal olarak hazırlanacak ilk küresel kanun yaptırımı şeffaflık raporunun yaz sonunda yayımlanacağını açıkladı. Raporun, yılda iki defa güncelleneceği belirtildi.

Marissa Mayer’den ‘yuvarlak’ mesaj
Yahoo CEO’Su Marissa Mayer genel danışmanı Ron Bell ile yaptığı yazılı açıklamada, “Her zaman olduğu gibi, kullanıcılarımızın gizliliğini sağlamak ve gizliliği koruyabildiğimizden emin olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bize duyduğunuz ama kanıksamadığımız görmediğimiz güveninizden dolayı sizleri takdir ediyoruz” ifadesini kullandı.

Edward Snowden’ın bu ay başında Guardian’a yaptığı ilk itirafların ardından NSA’nın ilk olarak milyonlarca ABD’linin cep telefonu bilgilerini topladığı ve PRISM adı verilen istihbarat programı kapsamında, Google, Facebook, Apple ve Microsoft’un da aralarında bulunduğu birçok teknoloji şirketinin sunucularından bilgi alındığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak:aksam.com.tr