Tüm dünyada olduðu gibi Türkiye'de de artýþýný sürdüren akaryakýt fiyatlarý nedeniyle otomobil satýþlarýnda yaþanan durgunluðu ortadan kaldýrmak için Çin'de üretilen Chery marka sýfýr kilometre otomobillere LPG takýlmaya baþlandýðý belirtildi.

Tüm dünyada olduðu gibi Türkiye'de de artýþýný sürdüren akaryakýt fiyatlarý nedeniyle otomobil satýþlarýnda yaþanan durgunluðu ortadan kaldýrmak için Çin'de üretilen Chery marka sýfýr kilometre otomobillere LPG takýlmaya baþlandýðý
belirtildi.

Chery Aydýn Bayisi Çaðdaþ Can Öztürk, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, akaryakýt fiyatlarýndaki artýþýn yaný sýra benzin ve mazot fiyatlarýnýn da neredeyse baþa baþ duruma geldiðini belirterek, bu yüzden otomotiv üreticilerinin ve tüketicilerinin yeni alternatif yakýt kaynaklarý aradýðýný ifade etti.

Avrupa'daki otomotiv üreticilerinin bor ve LPG ile çalýþan araçlar üretmeye ve piyasaya sürmeye baþladýklarýný ifade eden Öztürk, þöyle konuþtu:

"Satýþýný yaptýðýmýz Chery markasýnýn sýfýr kilometre Alia ve Tiggo 3 model otomobillerine, garanti kapsamýnda LPG montajýna baþladýk. Bu hizmetimiz Chery markasýnýn fabrikasýnýn onayýndan da geçmiþtir.

Sunduðumuz hizmet garanti kapsamýndadýr. Otomobillerimiz zaten 3 yýl mekanik, 10 yýl da boya kaporta garantisindedir. Bu garantiyi, montajýný yaptýðýmýz LPG sistemi hiçbir þekilde bozmuyor. Ayrýca, otomobillerin performansýný ve kalitesini de hiçbir þekilde etkilememektedir"

LPG'nin benzine göre yüzde 40 daha tasarruflu olduðunu ve doða dostu olduðunu anlatan Öztürk, sistemin, iþçilik, montaj ve ruhsat iþlemleri dahil bin 400 YTL'ye mal edildiðini, uygulama iki gün önce baþlamasýna karþýn þu ana kadar üç aracý, LPG takarak sattýklarýný kaydetti