Sony'nin merakla beklenen telefon-tablet hibridi cihazı Xperia Z Ultra, bugün resmi olarak duyuruldu.

Bu yılın başlarında piyasaya sunduğu su ve toz geçirmez özelliği ile dikkat çeken Xperia Z ile oldukça başarılı satışlar elde eden Sony'nin son günlerde Xperia Z Ultra adında, Xperia Z benzeri telefon-tablet karışımı bir cihaz üzerinde çalıştığı biliniyordu. Daha piyasaya çıkmadan görüntüleri ortaya çıkan ve performans sonuçları ile göz dolduran Xperia Z Ultra bugün Sony tarafından resmi olarak duyuruldu.



6.44-inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde devasa bir ekrana sahip olan Xperia Z Ultra, hem akıllı telefon bazında hem de tablet bazında en güçlü cihazlardan birisi. Telefon olarak baz alındığında sınıfının en büyük ekranlı cihazı olan Xperia Z Ultra, tablet olarak baz alındığında ise bu seferde sınıfının en ince ve en güçlü cihazı oluyor.

2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemcisinden gücünü alan cihaz, 2GB RAM, 16 GB dahili depolama, Android 4.2, 8-megapiksel kamera ve microSD gibi özelliklere sahip. Bunun yanında 3,000mAh dev bataryası ile iyi bir pil ömrü sunacak olan cihazın sadece 6.5mm inceliğe ve 212 gram da ağırlığa sahip olduğunu belirtelim. Tabii Xperia Z'de olduğu gibi bu cihazda da IP58 sertifikası bulunuyor. Yani Xperia Z Ultra da 1 metre suda 30 dakika hiçbir bozulma olmadan kalabiliyor ve su, toza da dayanıklı oluyor.



Kaynak:teknokulis