Su ve toza dayanıklı telefon modası bitti, şimdi de kamera telefon modası başlıyor gibi...

Sony'nin su geçirmez akıllı telefonu Xperia Z'nin ardından Samsung da Galaxy S4 Active ile kullanıcılarının beğenisini toplamayı amaçlıyor. Bir süreliğine "suya ve toza karşı dayanıklılık" faktörleri ön planda yer alıyordu ki, artık bu geride kaldı ve odak noktasını "kamera telefonlar" almaya başladı.

Nokia'nın ürettiği Lumia 920, piyasadaki en iyi kameraya sahip telefonlardan bir tanesi, ki zaten Nokia, ürettiği ve üreteceği yeni üst düzey modellerinde de kamera çekim performansı üzerine çalışmalar yürütüyor. Kullanıcıların beklentisi, bir an evvel 41MP kameralı, Windows Phone 8 işletim sistemli Nokia EOS'un satışa sunulması. Tabii bu sırada bir de Samsung'un resmen duyurduğu kamera telefonu Galaxy S4 Zoom var. Kısa süre önce resmiyet kazanan cihaz, 10x optik zoom sunan tek akıllı telefon ve 16MP değerde kamerası var.

Bu iki güçlü ismin ürünlerine, Sony de 20MP kameralı i1 Honami ile karşılık verebilir. Qualcomm'un yeni 800 serisi çipsetini yakında kullanacak firmalardan bir tanesi de Sony ve üreteceği ürünlerden bir tanesi de, 5 inç ekrana sahip i1 Honami olabilir. Kamera telefon olarak adlandırılan bu cihaza dair yeni render resimler yayınlandı.

Söylenti teknik detaylar ise şöyle:

5 inçlik full HD ekran. Snapdragon 800 işlemci. 20MP ana kamera. Kameranın beraberinde Exmor RS sensörü, G Lens, Cybershot, Xenon flaşla birlikte iki tane led, Mobile BIONZ resim işleme teknolojisi ve değiştirilebilir lens seçeneği de geliyor.

Telefonun, bu yılın sonuna doğru çıkması gündemde. Bakalım bu söylenenler doğru çıkacak mı...

Kaynak:teknokulis