Siz olsanız, kulağınızın içerisine böyle bir şeyi "gömer miydiniz?" Bu adam ciddi ciddi gömdü!

Rich Lee, artık hiçbir zaman kulaklık takmak zorunda değil! Çünkü kendi üzerlerinde cerrahi değişimler veya vücut geliştirmeleri yapan, "grinder" olarak bilinen insanlardan biri de kendisi. Lee, kulağının hemen dışında yer alan ufak, kıkırdak çıkıntıya küçük bir magnet yerleştirmiş durumda. Bu sayede, kulağının içerisinde, kulaklık gibi çalışan bir sisteme sahip!

Boynuna taktığı bir boru (resimde: coil) sayesinde yaratılan manyetik alan, kulağındaki mıknatısın titreşmesini ve sesi kulağa aktarmasını sağlıyor. Ses kalitesi tabii ki bir kulaklık ile duyduğunuza yakın bile değil ancak Lee'nin bu yaklaşımı yanında farklı avantajlar getiriyor.

Lee her an her yerde müzik dinleyebilmesinin yanı sıra, sisteme yine kablosuz bir şekilde, ultrasonik telemetre, termometre hatta geiger sayacı gibi eklemeler yaparak, bir yarasa gibi uzak mesafeleri duyabilme veya bir şeyin ne kadar sıcak olduğunu, ona dokunmadan hissetmek gibi özellikler kazanmayı planlıyor.

Bu sistem, biriyle konuşurken yardım alması gereken kişilerin veya poker masasını saran belirsiz seslerden ekstra bilgi almak isteyen oyuncuların işine yarayabilir gibi gözüküyor. Yoğun manyetik alanda neler duyabileceğiniz ise şu anda bir soru işareti gibi duruyor. Peki bu ekleme gerçekten işe yarar bir şey mi veya cyborg'ların gelişlerinin yakın olduğu anlamına mı geliyor? Bu kararı vermesi gerek kişi sizsiniz...

Kaynak:CHIP