Sivok’tan Samet Aybaba’ya taş

Beşiktaş’ın başarılı savunma oyuncusu, geçen sezon organize ve taktik anlamda sıkıntılar yaşandığı için yeni teknik direktör arandığını söyledi.





Beşiktaş’ın Çek savunma oyuncusu Tomas Sivok, siyah beyazlı ekibin yeni teknik direktörü Slaven Biliç’i iyi tanıdığını söylerken eski teknik patron Samet Aybaba’ya göndermede bulundu. Başarılı futbolcu BJK TV’ye yaptığı açıklamada, geçen sezon taktik ve organizasyonel anlamda sıkıntılar yaşandığı için yeni bir teknik adamla görüşüldüğünü belirtip “Biliç gibi bir hocanın bu nedenle tercih edildiğini düşünüyorum. Yeni teknik direktörümüzle milli takımda rakip olarak karşılaşmıştık. Potansiyeli yüksek, kazanan bir yapısı var” ifadelerini kullandı.

Aykut için öncelik Trabzonspor’da

ADI, Beşiktaş ve Trabzon’la anılan Gençlerbirliğinin başarılı oyuncusu Aykut Demir hakkında başkent temsilcisinin başkanı İlhan Cavcav önceliğin bordo mavililerde olduğunu söyledi. Haber1903.com’a konuşan Cavcav “Trab-zonspor’la görüşmelerde 3 milyonda kalmıştık. Bu rakam Beşiktaş için de geçerli. Ancak Trabzonspor transferden vazgeçerse Beşiktaş’la görüşürüz” dedi.

EN BÜYÜK KAZANÇ SLAVEN BILIÇ

SLAVEN Biliç’le ile henüz kısa bir dönem geçirdiklerinin altını çizen Çek savunma oyuncusu, “Duygusal ve takımına taktik oynatmaya çalışan bir antrenör. Çalışmalarda oyunu durdurup ne yaptırmak istediğini anlatması, genç oyuncuların gelişimi açısından çok önemli” ifadelerini kullandı. Başarılı teknik adamdan övgü ile bahseden Tomas Sivok, Biliç için şu ifadeleri de kullandı: “Biliç’in bu sezon Beşiktaş için en büyük kazançlardan biri olacağını tahmin ediyorum.”

Gökhan Töre’den büyük iddia

Beşiktaş’ın genç yıldızı “Bu sezon bol goller atıp asist yapacağım” dedi.

BEŞİKTAŞ’ın sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Gökhan Töre, siyah beyazlıların ateşli taraftarını küçüklüğünden beri çok sevdiği belirterek “Başka teklifler de vardı ama Beşiktaş’ı seçtim. Bol bol goller atıp ve asistler yaparak takıma katkı sağlamak istiyorum” dedi. Rusya’da hem özel sorunlar hem de sakatlık sıkıntıları yaşadığını ifade eden genç oyuncu, forvet arkası ve sağ açıkta kendisini daha iyi hissettiğini söyledi. Performansının yeterli olmadığını da vurgulayan Gökhan, “İnşallah bu sezon büyük patlamayı yapacağım” dedi. Genç kaleci Günay Güvenç ise“Cenk’ten çok şey öğreneceğim” şeklinde konuştu.

Cenk’ten öğreneceğim

SİYAH beyazlıların Almanya’dan transfer ettiği genç kaleci Günay Güvenç en büyük korkusunun sakatlık olduğunu belirtip “Neuer çok iyi kaleci ve benim idolüm. Gregory Copue de çok iyi kaleciydi. Cenk de öyle. Ondan bir şeyler öğrenip o seviyelere gelmek istiyorum. Kalede bir sorun olduğunu düşünmüyorum” dedi.

‘Benim sahadaki yardımcım sensin’

TATİLİNİ önceki gün tamamlayıp takım kampına katılan Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes, ayağının tozuyla teknik direktör Slaven Biliç’le buluştu. İkili yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaparken, Hırvat teknik adam, tecrübeli oyuncuya kendisinden beklentilerini anlattı. Görüşmenin hemen başında Biliç, “ikimiz de birbirimizi biliyoruz. Şimdiye kadar tanışmasak da; sen benim nasıl bir teknik direktör olduğumu biliyorsun, ben de senin nasıl bir futbolcu olduğunu biliyorum. Sen bu takımın lideri olacaksın. Bu yüzden de benim saha içindeki yardımcım sensin. Seninle ne kadar iyi anlaşırsak takım da o kadar iyi olur” dedi.
.