Beşiktaş-Bir garip stat hikayesi!
Beşiktaş’ın stat sorunu bir türlü çözüme kavuşamadı. Kasımpaşa yönetimiyle anlaşmaya varan Siyah-Beyazlılar, buna karşın kararı yeniden gözden geçirecek. Yapılan sözleşmede hükümet aleyhine protesto yapıldığı takdirde tek taraflı feshetme hükmünün bulunması nedeniyle yönetim, Trabzonspor maçının ardından Gaziantepspor karşılaşmasını da Olimpiyat Stadı’nda oynama kararı aldı. İlk 3 iç saha maçının 2’sinin derbi olması da bu kararda etkili. Trabzonspor mücadelesiyle sezonu açacak olan Kara Kartal, 3. haftada Gaziantepspor, 5. haftada da Galatasaray’ı konuk edecek. Yöneticiler, bu zorlu karşılaşmaların ardından stat konusunu tekrar masaya yatıracak.

Rize maçı belirsiz
Galatasaray karşılaşmasının ardından üst üste 2 hafta dış sahada boy gösterecek olan Siyah-Beyazlılar, 8. haftada ise Rizespor’u ağırlayacak. Yönetim, taraftarların hükümeti protesto edeceğini düşünerek Kasımpaşa Stadı’nı şimdilik askıya aldı. Rizespor maçının Olimpiyat’ta mı, yoksa Kasımpaşa Stadı’nda mı oynanacağı şu an için karara bağlanmadı.

Mini yorum

Korkunun ecele faydası yok
Gezi parkı direnişi ülkede günlük hayatın kodlarını da temelden sarstı. ‘Hükümet karşıtı gösteri korkusu’ nedeniyle toplum yüksek güvenlik duvarlarının ötesine itiliyor. Bu durumdan herkes, her şey öyle ya da böyle etkileniyor, kuşkusuz futbol da. Görülüyor ki, Gezi Parkı direnişinde adı öne çıkan gruplardan Beşiktaş taraftarları da bu durumdan en çok nasip alanlar arasında olacak. Beşiktaş Yönetimi, Kasımpaşa Stadı için kombine sattıktan sonra “Protesto tehlikesi geçene kadar olimpiyata gidilecek” formülünü hayata geçirirse bu bir çeşit taraftarı sürgüne göndermek gibi algılanır ki, işlerin iyi gitmediği tüm periyotlarda savmayı düşündükleri sıkıntı daha da büyür. Eski deyimdir; ‘korkunun ecele faydası yok’ denir. Sorunları önce anlamak ardından da çözmek yerine ötelemeye gayret etmek onları daha da çözümsüz hale getirir. Dünya tarihi bunun örnekleriyle doludur. Unutmayalım ki, ‘katı olan her şey buharlaşır!’