Olcay ve Gökhan Töre’in attýðý gollerle üç puaný kapan Bilic’in ekibi, özellikle ikinci yarý galibiyeti hak eden oyunu ile alkýþ aldý. UEFA kupasýnda perþembe günü Tromsö deplasmanýna çýkacak olan Beþiktaþ, Norveç’e büyük moral motivasyonu ile gidecek. Pozisyona dahi girmekte zorluk çeken Bordo-Mavili ekip ise taraftarlarýný kötü oyun ve sonuç ile kahretti.

Uyuttular

Her iki takým da maça sýradýþý oyun anlayýþý ile baþladý. Beþiktaþ savunma güvenliðini önde tuttu. Trabzon da abarttý, sadece defansif futbol ile karþýlýk verdi. Sürekli markajda kalan Fernandes etkisiz olunca, takým da pozisyon üretmekte yetersizdi. Tam 9 transfer yapan Kartal’da, bu isimlerden Sadece iki tanesinin oynamasý da baþlý baþýna dert oldu!... Bu yarýda savunma zorlanmadý. Dentinho ve Olcay’ýn oluþturduðu kanatlardan cýlýz da olsa ataklar geldi. Toplar ya Onur’da eridi ya da, final vuruþlarýndaki beceriksizlik yüzünden gol sesi çýkmadý. Trabzonspor ise koca ilk yarýda tek pozisyon bulamadý. Beþiktaþ’ýn en zayýf halkasý olarak bilinen sol kanadý yerine; ýsrarla sað taraftan atak denemeleri iþe yaramadý. Zevksiz futbol sýkýntý yarattý..

Colman atýlmalýydý

Maçýn 41’nci dakikasýnda sarý kartý olan Colman, Mustafa’ya kastý ve çok sert harekette bulundu. Direkt kýrmýzý kartlýk durumu sahada görevli tam 6 hakemden gören olmadý..

Gökhan golle tanýþtý

Ýkinci yarý daha çok risk alýp yüklenen Kartal, kanatlardan yaptýðý bindirmelerden istediðini alamadý. Taktiksel deðiþime giden Bilic, Hutchinson’u da öne çýkarýp rakip kaleye ortadan inmeyi denedi. Nitekim gol de böyle bir atak sonrasý geldi. 75’de Fernandes’in arayý býraktýðý topta Olcan rakibini kaçýrdý. Topla buluþan Olcay, düzgün vuruþla Onur’u avladý: 1-0. Öne geçen Kartal, farký artýrmak adýna ataklarýný daha da sýklaþtýrdý. 81’de soldan çalýmlarla giren Gökhan Töre çok sert vurup durumu 2-0 yapan golü attý. Bu gol ayný zamanda gurbetçi oyuncunun futbol yaþantýsýnda bir ilkti. Gökhan, resmi maçta ilk kez golle tanýþmýþ oldu. Skor farký ile rahatlaman Siyah-Beyazlýlar maçýn geri kalan bölümünde oyunu tamamen kontrol altýna almasýný bildi. Sezona büyük deðiþim ile baþlayan Trabzonspor ise maçta hiçbir varlýk gösteremedi. Karadeniz temsilcisi bu futbol ve oyun anlayýþý ile deðil Beþiktaþ’ý yenmek, ligde kolay maç kazanamaz...