Bir futbol takımının başına 1 haftada bundan daha fazlası gelemezdi! Derbide 10 kişilik Fenerbahçe'yi yenemediler. Kupada PTT Ligi'nin 14.'sü Buca'ya elendiler. Dün gece de inanılmaz goller kaçırdıkları Sivas maçında tek puana razı oldular. Acı ama gerçek: Kartal artık zirvenin 9 puan uzağında...
[Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]

Beşiktaş’a ağır darbe

Zirve takibini sürdürmek isteyen Kartal, maça sıkıntılı çıktı. Oğuzhan, Veli, Ersan, Ömer, Sivok yoktu. Ayrıca taraftar da cezalıydı. Bu da yetmedi... Fernandes kondisyon eksikliğinden maçı bitiremedi. Gökhan sakatlanıp çıktı. Bunca olumsuzluk içinde Beşiktaş ilk yarıda fırtına gibi esti. 4-5 farklı skoru yakalayacak pozisyon buldu. İkinci yarı futbolun ‘atamazsan, yersin’ kuralı sahne aldı. Sivas bir golle bir puanı kaptı. Kartal, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Hugo demek, gol demek

Kartal sorunlu çıktığı maça galip başladı! Henüz 5’inci dakikada Almeida ağları havalandırdı: 1-0. Portekizli oyuncu bu dakika içinde Olcay’ın soldan getirip kestiği topu ayak içi vuruşu ile gol yaptı. Ardından Mehmet, Olcay ve Fernandes gol kaçırma yarışına girdiler. Bu yarıda savunmada görev yapan Necip sırıtmadı. Mehmet ise orta alanda Hutchinson ve Fernandes ile sürekli yardımlaşma içindeydi. Beşiktaş endişeli çıktığı maçı daha ilk yarıda bitirebilirdi ama zoru tercih edip golleri atamadı. Sivasspor tutuk oynadığı bu devrede, sadece bir net pozisyon bulabildi. Utaka’nin ceza alanı dışından attığı sert şut üst direkte patladı..

Penaltı verilmedi

Devrenin en kritik pozisyonu ise 34. dakikada yaşandı. Almeida topla birlikte ceza alanına girdi. Arkadan yetişen Ümit, topa ayak uzattı ancak Portekizli futbolcunun ayağına arkadan müdahale edip; mutlak gol vuruşuna engel oldu. Çok açık ve net olan pozisyonda hakem penaltıyı çalmadı.

Atamayana atarlar

Beşiktaş, maçın ilk yarısında net pozisyonları beceriksizlikten dolayı farkı açamadılar. Böyle olunca ikinci yarı topu ağlarında gördü. 72’de Da Costa uzaktan çok şık bir vuruşla skora denge getirmesini bildi. Bilic’in Muhammed hamlesi ters tepki verdi. Genç oyuncu ayağındaki topları sürekli rakibe ikram etti. Öyle ki, Tolga kalesini terk edip genç oyuncuyu uyarmaktan kendini alamadı.

Şu bir gerçek; Beşiktaş’ın ömrü bir saat!.. Bundar sonra kondisyon yetmiyor. Takım resmen dökülüyor. Fenerbahçe derbisinden sonra, dün gece de öne çıkan durum bu oldu. Bu da rakiplerin işine geliyor. Nitekim Sivasspor bu açığı iyi değerlendirdi. Risk alıp gol kovaladı. Djebbour’un atağında kaleci Tolga Zengin’i de geçen topu Necip çıkarmasını bildi.