[Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]Şota’nın öğrencileri sezon başından beri sağlam adımlarla bu noktaya geldiler. Şu anda hedefleri açısından da her şey istedikleri gibi diyebiliriz. Son haftalarda üst üste alınan beraberlikler hızlarını kesse de şimdiden ilk yarıya damgalarını vurdu İstanbul’un Kasımpaşa’sı. Beşiktaş maçı öncesi Antalya’da 3 puana çok yaklaştılar ama 1 puana da sevindiler. Niye derseniz öne geçtikten sonra gördükleri iki kırmızı kart ve bir sarı kart Beşiktaş maçına 3 önemli isminden mahrum çıkartacak Kasımpaşa’yı. Oysa Kartal önünde formda bir Babel, A milli takıma yükselmiş Adem Büyük (Alt yapısı Beşiktaş) ve sonradan formayı kapıp başarılı bir sol bek performansı çizen İlhan Eker ile oyunu domine etme şansları yüksekti. Çünkü Kasımpaşa bir bütün olarak oynayan bir takım. Herkes ne yaptığını biliyor ve taşın altına elini sokuyor. Bu eksiklerin yerine sol bekte muhtemelen Sancak, Adem’in yerine Viudez ve Babel’in yerine de Halil Çolak oynayacak. Bu eksikler Şota’yı çok fazla zorlayacak. Beşiktaş’ta ise futbolculardan çok Biliç’in de sezon başına göre kimyası bozuk ve vücut dili takımı olumsuz etkiliyor. Ancak bir tarafta da artık kazanalım arzusu, oyuncuların beyninde oluşacak. Artık kötü gidişe dur demek isteyecek olan Kartal, eksik Kasımpaşa karşısında bunu avantaja çevirecektir. Siyah-Beyazlılar, galibiyete bir adım daha yakın.

Beşiktaş’ın artıları

Kısa ve çabuk paslarla rakibin dengesini bozup, çok taktik faul yapan Kasımpaşa’ya kart sorunu yaşatabilir. Kaleci İsaksson her ne kadar deneyimli bir kaleci olsa da bu sezon hatalı goller yiyor Kartal’ın golcüleri, İsveçli eldiveni zorlayabilir. En son Antalyaspor karşısında Vederson’dan yediği golün benzerlerini başka maçlarda yaşadı. Beşiktaş bu tür şut denemelerini bol bol yaparsa İsaksson’unzafiyetinden faydalanabilir.

Beşiktaş’ın eksileri

Beşiktaş, top ayağındayken iyi bir takım görüntüsü çizse de pres yediği zaman zorlanan bir takım görüntüsü çiziyor. Kasımpaşa da bunu iyi yapan ekiplerden biri. Özellikle Malki’nin
arkadaşlarına gol pası servis etmesi ve savunma arkasına atacağı toplar Kartal’ın ağır savunmacılardan oluşan defans hattında sıkıntı yaratabilir.

Kasımpaşa’nın artıları

Savuma hattının uzun boylu isimlerden oluşması Şota’nın ekibi için büyük bir avantaj... Hava toplarında rakiplerine geçiş izni vermiyorlar. Aynı durum hücum için de geçerli. Lacivert-Beyazlılar duran toplarda özellike Donk’la rakiplerini zorluyor.

Kasımpaşa’nın eksileri

Bu maçta şüphesiz Paşa’nın en büyük eksileri cezalı oyuncuları olacak. Lacivert-Beyazlılar’da kart cezalısı olan Adem Büyük, Babel ve İlhan Eker forma giyemeyecek. Takım oyunu oynayan bir ekip için 11’in iskeletini oluşturan bu isimlerin yokluğu Beşiktaş karşısında büyük sorun
yaratabilir.