Güvenliğin İlk Adımı: Online Tarama

20 Aralık 2013 Cuma


Güvenliğin ilk adımı olarak nitelendirilebilecek online tarama, bilgisayarın güvenlik durumunu ortaya koyarken, tespit edilen zararlı yazılımların karantinaya alınmasını ve oradan da silinmesini sağlıyor.

Çığ gibi büyüyen dijital tehditler karşısında, hem global olarak, hem de Türkiye’de güvenlik yazılımı kullanma refleksi aslında gelişmiş durumda. Bilgisayar kullanıcılarının büyük çoğunluğu sistemlerinde bir antivirüs yazılımı kullanıyor. Ancak maalesef bu yazılımların arasında eski sürüm, lisanssız, güncel olmayan, süresi tamamlanmış, ücretsiz ama yetersiz programlar oldukça yaygın. Bu nedenle bilgisayar yeterince korunamıyor. Güncellenmeyen işletim sistemi yamaları da, bilgisayarları tehditlere karşı açık hale getiriyor. Bu nedenle online tarama önemli bir güvenlik unsuru olarak öne çıkıyor.




Online tarama ile hedef klasörleri belirleyerek, şüphelendiğiniz dosyaları tarayabileceğiniz gibi, tüm sisteminizi de taratabilirsiniz. NOD32 yazılımıyla Türkiye’nin en yaygın kullanılan anitivirüs yazılımını sunan ESET’in sağladığı online tarama hizmetini kullanabilirsiniz: [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]

Antivirüs yazılımından farkı nedir?

Online tarama, tamamen isteğe bağlı bir tarama aracıdır. Web tarayıcı üzerinde çalışır, anlık tespit ve temizleme hizmeti sunar. Ancak bilgisayarınızı, gelebilecek yeni tehditlere karşı gerçek zamanlı olarak koruyamaz. Gerçek zamanlı yani sürekli koruma için gelişmiş bir antivirus programına ihtiyacınız vardır. Güncel ve lisanslı antivirüs yazılımı, zararlı yazılımlara karşı çok katmanlı koruma sunar ve bilgisayarınıza gelebilecek tehditleri önler.