Türkiye Futbol Federasyonu merakla beklenen Kasımpaşa-Beşiktaş maçıyla ilgili kararını verdi. Ligin 15. haftasında oynanan mücadelede Ryan Donk, kenardan gelen topu, Hugo Almeida’nın ayağına atmış, hakem de oyunu hava atışıyla devam ettirmişti. Bu pozisyon üzerine TFF’ye “Kural hatası” itirazında bulunan Beşiktaş’ın bu talebi dün görüşüldü. İstinyedeki federasyon binasında yaklaşık 5 saat süren federasyonun yönetim kurulu, toplantısından maçın tekrar edilmesi yönünde karar çıktı. Ardından konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan TFF, oy çokluğuyla, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 30. maddesi uyarınca bu kararın alındığını duyurdu. Maçın tarihinin ilerleyen günlerde açıklanacağını da belirten TFF, “Tekrarına karar verilen karşılaşmanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar verildi” diyerek yeni transfer edilen futbolcuların tekrar maçında sahada olamayacağının da altını çizdi.

‘Adalet yerini buldu’

Böylece, olaylı Galatasaray maçıyla birlikte olumsuz bir havanın kapladığı Beşiktaş camiası moral bulmuş oldu. Zirvenin 12 puan gerisinde devre arasına giren Kartal, tekrarlanacak mücadelede Kasımpaşa’yı mağlup ettiği takdirde, kendini yeniden şampiyonluk yarışında iddiali bir konumda bulabilecek. Bununla birlikte zirve için artan bu şans camiada, Ronaldinho’da yaşanan hayal kırıklığının yarattığı olumsuz atmosferi de dağıtacak. Kararın kulüpteki yansıması da olumlu oldu. Öyle ki, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi adaletin yerini bulduğunu dile getirirken, yönetici Ahmet Kavalcı ise “Maç tekrarlanacak, ama biz kararın 3-0 lehimize çıkmasını bekliyorduk” şeklinde konuştu.

Olumlu hava estirecek

Öte yandan Beşiktaş kanadında maçın hükmen 3-0 kendi lehlerine tescil edilmesi beklense de tekrar kararı da camiada olumlu hava estirdi. Öyle ki zirvenin 12 puan gerisindeki Kartal, 2-1 mağlup olduğu Kasımpaşa’yı tekrar maçında devirdiği halde lider Fenerbahçe’ye bir adım daha yaklaşacak.

İşte merak edilenler

-15 Aralık günü mücadelede takımların oynatabildiği tüm futbolcular, tekrar maçında da kadroda yer alabilecek.

- Devre arasında transfer edilen futbolcular tekrar müsabakasında sahada yer alamayacak.

-Sahaya giren taraftara vurdukları için kırmızı kart gören Almeida ve Motta’nın, bu kartları iptal olacak.

-Mücadelenin hangi statta, ne zaman ve saat kaçta oynanacağı ilerleyen günlerde TFF tarafından açıklanacak.

- 2-1’lik karşılaşmada Almeida ve Kasımpaşa’dan Scarione ile Halil Çolak’ın golleri geçerliliğini yitirecek.

-Elindeki ikinci topla maçı tartışmalı hale getiren pozisyona imza atan Donk’un gördüğü sarı kart da iptal olacak.

MİNİ YORUM

Geç de olsa doğru

Donk’un o pozisyonu sonrasında hakem kararının kesinlikle kural ihlali olduğunu altını çizerek söylemiştik. Federasyon, çok gecikmeli karar almasına rağmen maçın tekrar edilmesine yönelik doğru bir inisiyatif kullandı. İlerleyen günlerde Kasımpaşa kulübünün itirazı olacaktır. Tahkim kurulu, hem federasyonun kararını hem de Kasımpaşa’nın itirazını değerlendirecektir. Tahkim kurulunun, federasyonun kararını onayacağını düşünüyorum. Şu ayrıntıyı söylemekte de fayda var. Olaylı maçta kırmızı kart gören Motta ve Almeida cezalarını tamamlamış oldukları için tekrar edilecek karşılaşmada oynayabilir.

Serdar Tatlı