Yeni sezona þampiyonluk parolasýyla baþlayan Beþiktaþ, her geçen hafta zirveye bir adým daha yaklaþýyor. Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarýsýnda baþarýlý bir görüntü çizen Siyah-Beyazlýlar, erteleme maçýnda Kasýmpaþa’yý 3-0’lýk skorla geçerek ligdeki çýkýþýný sürdürdü. 15 Aralýk 2013 tarihinde oynanan ve kural hatasýndan dolayý tekrar yapýlmasýna karar verilen karþýlaþmada etkili bir oyun ortaya koyan Kara Kartal, Hugo Almedia, Pedro Franco ve Veli Kavlak’ýn attýðý gollerle sahadan net bir sonuçla galip ayrýldý. Bu sonucun ardýndan ligdeki puanýný 39’a yükselten Beþiktaþ, 44 puanla lider konumda bulunan Fenerbahçe’yle puan farkýný 5’e indirdi ve þampiyonluk yolunda tekrar iddialý bir konuma geldi. Ligin ikinci yarýsýnda Trabzonspor’la berabere kalan ve ardýndan çýktýðý Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor maçlarýnýn ardýndan Kasýmpaþa’yý da deviren Kara Kartal, bu sonucun ardýndan gözünü pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadý’nda oynayacaðý Bursaspor maçýna çevirdi. Süper Lig’in ilk yarýsýndaki maçta Bursa Atatürk Stadý’nda rakibini 3-0’lýk skorla deviren Siyah-Beyazlýlar, pazar günü oynayacaðý karþýlaþmadan da taraftarýnýn desteðiyle galip gelip 22. haftada Galatasaray’la kader maçýna çýkmanýn planlarýný yapýyor.

Tek eksik Serdar





Atatürk Olimpiyat Stadý’nda pazar günü Bursaspor’u aðýrlayacak olan Siyah-Beyazlýlar, bu mücadeleye tek eksikle çýkacak. Sakatlýklarý düzelen Ersan Gülüm ve Filip Holosko’nun yaný sýra, yeni transferlerJermaine Jones ve Dany Nounkeu da Bursa maçýnda kadroda olacak. Yeþil-Beyazlýlar karþýsýnda Kasýmpaþa maçýnda kýrmýzý kart gören Serdar Kurtuluþ dýþýnda eksik bulunmuyor.TFF vermedi, Kartal aldý

Beþiktaþ, kural hatasý olan maç için federasyona baþvurup 3-0 hükmen galibiyet istemiþti. Ancak bu haklý talep karþýlýk bulmayýp, maçýn tekrarý karara baðlandý. Siyah-Beyazlý ekip, maça iyi hazýrlanýp; TFF’nin vermediði skoru sahada almasýný bildi. Lider Fenerbahçe’nin puan kayýplarý sonrasý þampiyonluk için yeniden umutlanan Kara Kartal, gözünü pazar günü Olimpiyat’ta oynayacaðý Bursa maçýna çevirdi.

Akýl dolu futbol ve skor

Biliç takýmýný maça çok iyi hazýrlamýþ. Kartal, maça sakin ve temposuz baþladý. Rakibini resmen uyuttu! Kasýmpaþa; Siyah-Beyazlý takýmýn oyununa aldanýp ileri çýktý. Çok top kaybý ile oynayýp, daha 15 dakika olmadan yorulup oyundan düþtü. Hýrvat hoca bundan sonra ekibinden vites büyütmesini istedi. Orta alanda Atiba Hutchinson ile Veli, dinamik futboldan örnekler verdiler. Bu alaný iyi kapatan Kartal, arkaya top sektirmedi. Özellikle sað kanadý çok etkili kullanan Beþiktaþ maçý ilk yarýda bitirdi!.. Veli’nin araya býraktýðý müthiþ topla hareketlenen Olcay’ýn pasýnda Almeida aðlarý gördü: 0-1. Kartal 26’da gelen golün ardýndan oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. 34’te Gökhan’ýn köþe atýþýnda gelen topa Hutchinson vurdu. Franco’nun vuruþu savunmaya çarpýp aðlarla gitti: 0-2. Bu yarýda son sözü Veli söyledi. Gurbetçi oyuncu son dakikadaki atakta skoru 3-0’a taþýyan golü attý. Serdar saðdan ortaladý. Olcay’ýn þýk pasýnda, Veli’ye boþ kaleye dokunmak kaldý.

Serdar sistem deðiþtirdi

Ýkinci yarý Kartal, oyunu kendi sahasýnda kurup skor üstünlüðünü tutmayý tercih etti. Hiç hesapta yokken, Serdar’ýn oyun dýþý kalmasý sýkýntý yarattý. Hutchinson’ý geri çeken Biliç, Almeida’yý sað açýða aldý. Gökhan da tek forvet oynamaya baþladý. Taþlarýn bu þekilde yerinden oynamasý oyun düzenini alt üst etti. Kenar yönetimin Holosko hamlesi de, durumu fazla deðiþtirmeye yetmedi. Aradaki farký azaltma adýna þuursuzca bastýran Kasýmpaþa, son vuruþlarda etkisiz kaldý. Son dakikalara doðru iyi kapanan Beþiktaþ’ýn mücadele, yardýmlaþma ve kazanma azmi üst seviyedeydi. Þota’nýn istifaya davet edildiði Kasýmpaþa ise önlenemeyan düþüþünü sürdürdü.