[Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]

Kış güneşi...

Beşiktaş için zirveye tutunma, Bursa için ise prestij sınavıydı dünkü karşılaşma. Kartal ilk yarı tel tel döküldü. Öyle ki, rakip kaleye tek şut atamadı. Bursa’nın kaçırdığı goller de vardı. Bunlara bir de Ersan’ın atılması eklendi. Bilic’in ekibi ikinci yarı yüreğini ortaya koyarak, Portekizli golcüsü Almeida ile gol bulup üç puanı kaptı. Olimpiyat’a koşan taraftarının içi ısındı!.. İyice şampiyonluk havasına giren Kartal, büyük final olarak gördüğü Galatasaray derbisine döndü.

Bastırdı, rakip kaçırdı

Son derece güzel saha ve hava koşullarındaki maça iki takımda dengeli başladı. Daum, Beşiktaş’ın orta sahasındaki etkinliği kırma adına, bu bölgeyi kalabalık tuttu. Savunmayı biraz önde kurdu. Bu şablonda Kartal, pas yaparak çıkamadı. Uzun pas denemelerinde Gökhan ve Olcay’ı buluşturup gole gitmeyi denedi. Sıkı markajda kalan Almeida; ya top alamadı, ya da aldığı topları etkili kullanamadı. Geride çok pas hatası yapan Bursa, ilk on dakika içinde iki net gol pozisyonu bulan taraftı. Siyah-Beyazlılar için büyük handikap olan duran toplarda, gole yaklaşan konuk takım, final vuruşlarında beceriksiz kaldı.

Ersan’a yakışmadı!

Savunmayı tek başına toparlayan, zaman zaman da ileri çıkan Ersan Gülüm, devrenin son dakikası içinde Civelli’yi itip yok yere oyun dışı kaldı. Bu gereksiz hareketi ile arkadaşlarını eksik bırakan tecrübeli oyuncunun tutumu yakışıksız kaldı. Civelli’nin de, o pozisyonda kendini atması, artistlik anlamda tam puan almasını sağladı(!) Kartal baskılı görünmesine rağmen, koca ilk yarıda karşı kalede bir tane bile yüzde yüzlük pozisyona giremedi.

Hugo ipten aldı

İkinci yarıya eksik oynamasına rağmen baskılı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Bilic her türlü riski alıp, oyunu karşı alana taşıttı. Özellikle Atiba ve Gökhan’ın etkili oyunu ile hareketlenen Beşiktaş, taraftarın da coşkusu ile yüklendi. Ataklar, Almeida’nın tutuk oyunu nedeniyle golle sonuçlanmadan bitti. Ancak Portekizli, kötü gününde olmasına rağmen maçı kurtaran adam olmasını bildi. 72’de Gökhan’ın soldan kestiği topu takip eden Hugo, savunma arasına girip şık vuruşla golünü attı: 1-0. Bu kez risk alma sırası Daum’daydı. Alman hoca, üç tane hücüma yönelik değişiklik hamlesi yaparak puan alma yoluna gitti. Bu dakikadan sonra sahada karşılıklı ataklar, mücadele başta olmak üzere büyük heyecan vardı. Uzatma dakikası içinde Fernandes’in bir topu da üst direkte patladı.