turk-dreamworld.com Sitesine Hoşgeldiniz.


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    TDW Team-Co Admin OsmaNLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4.374
    Total 'Thanks' Received by This User :
    2 Bu Konu icin
    1.828 Toplam

    Thumbs up Hayalet ANKA'lar geliyor!

    Hayalet ANKA'lar geliyor!

    Gövdelerinin kaplanacağı bu kompozit malzeme ile İHA'lar ve savaş gemileri radara yakalanmayacak. İlk olarak ANKA'ların görünmez olması için çalışmalar başladı.

    11/04/2014 01:03

    Teknoloji Haberleri - Bilim & Teknik

    Sadece İsrail ve Amerika'nın ürettiği anti-radar özelliğine sahip boyalardan sonra, dünyada bir ilk olan anti-radar özellikli kompozit malzeme üretimi Hacettepe Teknokent'te faaliyet gösteren TDU firması tarafından gerçekleştirildi. Gövdelerinin kaplanacağı bu kompozit malzeme ile İHA'lar ve savaş gemileri radara yakalanmayacak. İlk olarak ANKA'ların görünmez olması için çalışmalar başladı.



    TSK'nın insansız hava araçları ve gemileri hayalet olmaya hazırlanıyor. Amerika ve İsrail'de uzun yıllardır kullanılan ve İsrail'in 25 ülkeye sattığı anti-radar özelliğine sahip boyalarına rakip olarak kompozit malzeme Hacettepe Teknokent'te üretildi. Yüzde 100 yerli imkanlarla üretilen bu kompozit malzeme ile İHA'ların ve savaş gemilerinin gövdeleri kaplanacak. Her türlü görsel, radar, kızılötesi ve termal izi azaltan bu kompozit ürün ile İHA'lar hayalet gibi görünmeyecek. Dünyada milyarlarca dolarlık pazarı bulunan görünmezlik ürünleri pazarına girecek olan firma yetkilisi Ümit Öztürk, kompozit ürünlerinin radar dalgalarını soğurarak radar kesitini azalttığını, gizleme ağının her durumda görsel, radar, kızılötesi ve termal izi azalttığını söyledi. Öztürk, radar kamuflaj teknolojisinin Türkiye dışında dünyada yalnız ABD ve İsrail'de bulunduğunu kaydetti.



    İLK HEDEF ANKA

    TSK'nın insansız hava aracı ANKA, hayalet olmaya hazırlanan ilk hava aracı oldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığının önemli projelerinden olan ve İsrail Heronlarıyla denk görev yapacağı için TSK'nın terörle mücadelesinde kritik önem taşıyan milli insansız hava aracı ANKA'nın kompozit gövde ile kaplanması gündemde. Öztürk, milli insansız hava aracı ANKA'ya bu kaplamanın uygulanması için TUSAŞ yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını, ilk incelemenin ardından olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. Ürün hakkında Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na da bilgi verdiklerini anlatan Öztürk, seri üretimin yapılması amacıyla fabrika kurma çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.



    PERFORMANSLARI AZALMAYACAK!

    Ümit Öztürk, "Amerika ve İsrail'de insansız hava araçları radara yakalanmamak için özel anti-radar boyalarla boyanıyor. Bu boyalar hava şartlarından kolay bir şekilde etkilendiği gibi boyalar gövdeye inanılmaz bir ağırlık veriyor. Türkiye'de üretilen bu kompozit gövdeler hem insansız hava araçlarının performansını etkilemeyecek kadar hafif hem de hava şartlarından etkilenmiyor. İsrail bu antiradar boyaları 25 ülkeye satıyor" diye konuştu.

    Kaynak: Sabah
    AlıntıAlıntı

  2. Teşekkür edenler:

    gökbörü (11.04.2014) , ahmet022 (11.04.2014)

  3. #2
    Senior Member gökbörü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    119
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    98 Toplam

    Standart Cevap: Hayalet ANKA'lar geliyor!

    SABAH'TAN AL HABERI(SAHIBININ SESI GAZETESI!)



    Artik kac ülke siraya girmistir almak icin(!)

    Altay Tankimiz(!), Altay daglarini asti, Japonya'ya ulasti, hatta Bali adasi bile siparis vermis(!)

    ANKA kusumuz ile KAF Dagi'ni asariz, Mars, Merkür, Venüs, Jüpiter ve hatta baska galaksilere bile ulasiriz(!)

    Bayagi heyecanlandirdi, bu haber beni(!)

    Bu kacinci bahar Mehmet, ne zaman geleceksin(?)
    Konu gökbörü tarafından (11.04.2014 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.
    AlıntıAlıntı

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.718.981.694.24670 seconds with 14 queries Sayfa Boyutu (218064)