Yazan: Ruşen Göbel | 28 Ekim 2014 Salı

Telefon Kontrollü Kahve Makinesi Yolda



Dünya, akıllı cihazlara uyumlu hale gelmeye devam ediyor. Yakında kahvemizi de akıllı telefonumuzu kullanarak hazırlayabileceğiz.

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri çok yol katettiler. Apple’ın elinden çıkan ilk kullanıcı dostu akıllı telefonlar, zamanla yaygınlaştı ve güçlendi. Şimdi bilgisayarlarda yapabildiğimiz neredeyse her şeyi cebimize sığan minik cihazlar aracılığıyla gerçekleştirebiliyoruz. Bu denli hızlı bir yaygınlaşmayla beraber, bu ürünlere yapılan destek de artıyor haliyle. Çeşitli ek aparatlar, yeni teknolojiler derken, akıllı telefonlarla uyumlu ev aletleriyle de karşılaşmaya başladık.



Kickstarter’da başlatılan yeni bir kampanya, akıllı cihazlar tarafından yönetilebilen bir kahve makinesi üretmeyi hedefliyor. Bruvelo adındaki bu kahve makinesi ve beraberinde sunulacak olan uygulamalarla beraber akıllı telefonumuzda veya tabletimizde istediğimiz kahve – su – şeker – süt oranlarını belirleyip, cihazın hazırlamasını sağlayabileceğiz.



300 dolar bağış yapan kullanıcılar 2015′in başlarında bu cihaza sahip olabilecekler. Ürünün üretime geçmesi için gereken para miktarının 150.000 dolar olduğu söyleniyor. Bu miktarın 90.000 dolarlık kısmı toplandı bile.