Yazan: Ruşen Göbel | 24 Ekim 2014 Cuma

360 Derece Kayıt Yapabilen Kamera: 360fly


360fly adındaki bu kamera ile çevrenizi tamamen kayıt altına almanız mümkün.

GoPro’nun başlattığı “dayanıklı” kamera konsepti yeterince başarıya ulaşmasıyla beraber benzer fikirlerle ortaya çıkan firmalara rastlamak gayet mümkün hale geldi. En son HTC’nin RE Camera modeliyle karşılaşmıştık. 360fly ise aynı fikrin üzerine çok önemli bir ayrıntı ekliyor: 360 derece çekim.



Küçük bir taşı andıran 360fly’ın üst kısmında büyük bir lens yer alıyor. Bu lens sayesinde ürünün üst tarafına doğru bakan sensör 360 derece yatay ve 240 derece dikey görüntü kaydı alabiliyor. Bu kayıt, istendiği takdirde gerek iOS’taki gerek Android’deki uygulamalar aracılığıyla tek görüntü haline getirilip video olarak sunulabiliyor. Kameranın en büyük avantajı, tüm bu görüntü alanını sürekli olarak kaydedip sonradan istediğimiz bölgeyi seçmeye izin vermesi.



360fly aynı zamanda suya da dayanıklı. 50 metreye kadar su geçirmeme özelliği bulunan ürün yalnızca 138 gram ağırlığa sahip. Kendi içerisinde 16 GB hafızası bulunan ürünün microSD kart yuvası bulunmuyor. Bataryasının ise tek şarj ile 2 saatlik kayıt yapmaya imkan sağladığı söyleniyor.

Her ne kadar GoPro’nun rakibi olarak görülüyor olsa da 360fly, daha çok çevresel görüntü almak için onlarca kamerayı birleştirmekle uğraşan kullanıcıları hedef alıyor. 360fly’ın piyasaya çıkışı ise 2015 yazını bulacak