Galatasaray Benfica deplasmanında gülemedi: 2-1


[Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]


Sarı kırmızılı ekip Benfica deplasmanından puansız ken, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz bir sonraki maç öncesinde cezalı duruma düştü
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu mücadelesinde Galatasaray, Benfica deplasmanına konuk oldu. Ev sahibi ekip karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken maçın golleri Jonas, Podolski ve Luisao'dan geldi.
Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçına göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Luz Stadı'nda oynanan maça teknik direktör Hamzaoğlu, Eskişehirspor karşısında dinlendirdiği 4 oyuncusunu bu kez ilk 11'de oynattı. Başarılı teknik adam Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Semih Kaya ve Emre Çolak'ın yerine Hakan Balta, Bilal Kısa, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder'le maça başlamayı tercih etti.
Öte yandan sakatlığından dolayı Astana deplasmanında oynayamayan ve ilk Benfica maçında da sonradan oyuna giren Burak, Avrupa'da iki maç aradan sonra tekrar ilk 11'de forma şansı buldu. Formayı Burak'a kaptıran Umut ise yedek kulübesinde şans bekledi.
Ev sahibi takım karşılaşmaya hızlı başlayarak, ilk 5 dakika içinde Galatasaray kalesinde iki önemli gol pozisyonu yakaladı. Hücumda özellikle sol kanadı kullanan Benfica'da Arjantinli Gaitan öne çıkan isim oldu. Hücuma çıkmakta zorlanan Galatasaray ise ilk 45 dakikada sadece bir kez rakip kaleyi bulan şut çekebildi. 25. dakikada Sneijder'in şutunda topu kaleci Julio Cesar kurtardı. İlk yarıda üstün oynayan taraf Benfica olsa da, kaleci Muslera önemli kurtarışlarla gole izin vermedi.
Bu arada 41. dakikada bir serbest vuruş pozisyonunda rakibi tartışmaya giren Burak Yılmaz sarı kart görünce 25 Kasım'da deplasmanda Atletico Madrid'e karşı oynanacak maçta kart cezalısı durumuna düştü.
İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha tempolu ve gollerle geçti. Benfica 52. dakikada Galatasaray ceza sahası içinde yaşanan karambolde, savunmanın da hatasıyla topu önünde bulan Jonas ev sahibi ekibi 1-0 öne geçiren golü attı.
Galatasaray bu gole yanıt vermekte gecikmedi ve 58. dakikada Podolski'nin ceza sahası sol çaprazından attığı klas golle skorda 1-1'lik eşitliği yakaladı. Fakat Cimbom'un sevinci uzun sürmedi. Benfica 67. dakikada Galatasaray savunmasının büyük hatasında arka direkte bomboş kalan Luisao ile golü buldu ve durum 2-1'e geldi.
Kalan bölümler başka gol getirmeyince Benfica mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve C grubunda puanını 9'a yükselterek liderliğe yükseldi. Galatasaray ise 4 puanla üçüncü sırada kaldı.