[Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] beklendiði üzere [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] fuarýnda [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] adlý dünyanýn en hýzlý elektrikli [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]ini açýkladý. [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] tasarýmýyla ve performansýyla göz dolduracak.



CES 2017 fuarý Las Vegas'ta 5 Ocak yani yarýn itibarýyla kapýlarýný açacak ancak öncesinde birer birer fuarda sergilenecek olan yeni cihazlar ve teknolojiler [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]lmaya devam ediyor. Bugün bu fuarýn hiç þüphesiz ki en büyük yýldýzlarýndan olacak olan ve uzunca bir süredir beklediðimiz Faraday Future isimli markanýn yeni elektrikli [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]i FF91 açýklandý.

Las Vegas'ta yüzlerce seyircinin önünde sahneye çýkan Faraday Future FF91, müthiþ teknik özelliklerinin yaný sýra etkileyici tasarýmýyla da göz doldurmayý baþardý. Aracýn çoklu modemi sizi internete baðlarken, iki aerodinamik anteni ise fiber hýzýnda internet yayýný yapma olanaðý sunacak. Ek olarak ön ve arkada on kamera, 13 uzun ve kýsa menzilli radar ünitesi, 12 yüksek performanslý sensör ve yüksek çözünürlüklü 3D Lidar sistemi gibi interaktif özellikler bizi karþýlýyor..

1,050 beygirlik motora sahip olduðu belirtilen FF91, 0'dan 100 km hýza yalnýzca 2.39 saniyede çýkabiliyor. Bu süre bir [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]in 100 km'ye çýkabildiði en kýsa süre. Tek þarjla yaklaþýk 608 km yol kat edebilen FF91, akýllý telefonlarla baðlantý kurabiliyor ve güvenlik için de iris (göz tarayýcý) sensörüne sahip.

[Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]'in Tesla Model S P100D ile 0-100 km hýzý [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz];

Ne zaman geliyor?

Las Vegas'taki duyuruda aracýn ilk etapta 300 adet "Alliance Edition" olarak piyasaya sunulacaðý söylendi. Ýlk araçlarýn teslimatlarý ise 2018 yýlýný bulacak. Öte yandan Faraday Future, bu büyüleyici aracýný satýn almak isteyenler için týpký Tesla gibi bir ön kayýt sistemini uygulayacak ve aracý almak için ön kayýt yapanlar 5 bin dolar ödeyecek. Bunlarýn yanýnda aracýn en merak edilen konularýndan olan fiyatýnýn ise henüz belirsizliðini koruduðunu söyleyelim.

Faraday Future FF91 için ön kayýt yapmak isteyenleri [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] alalým.