Yeni GO Serisi, Wi-Fi özelliðiyle akýllý telefonlarla entegre olarak telefona gelen metin mesajlarýný sesli olarak okuyor. Ayrýca akýllý telefonlarýn kiþisel asistanlarýna da tam olarak entgre oluyor. Sürücülerin her gün geçtiði yollarý analiz edip alternatif rotalar öneriyor…

TomTom, ABD'de düzenlenen Tüketici Elektroniði Fuarý'nda (CES 2017) yeni navigasyon cihazý serilerini tanýttý. TomTom GO ve TomTom VIA Serisi, TomTom'un en son yeniliklerini ve en güncel haritalarýný sunuyor.
Tom Tom GO Serisi'nde 5 ve 6 inçlik kapasitif dokunmatik ekrana sahip GO 520 ve GO 620 modelleri tanýtýldý. Yeni bir Wi-Fi özeliði içeren cihazlar akýllý telefonlarla sorunsuz þekilde entegre olabiliyor. TomTom GO cihazlarý telefona gelen metin mesajlarýný yüksek sesle okuyabiliyor ve akýllý telefonlarýn kiþisel asistanlarýndan tam olarak yararlanabiliyor. Böylece sürücülerin gözlerini yolda tutmasýna ve ahizesiz arama yapmasýna izin veriyor. Wi-Fi özelliðiyle Yaþam Boyu Dünya Haritalarý'nda, herhangi bir bilgisayara baðlanmaya gerek duymadan yazýlým güncellemesi yapabiliyor.
Rotayý öðrenip alternatif sunuyor

Yeni GO Serisi sürücünün alýþkanlýklarýný öðreniyor ve buna göre rota önerileri sunuyor. Düzenli olarak yapýlan yolculuklara alýþýyor ve sürücüleri trafikte otomatik olarak uyarýyor ve alternatif güzergahlara yöneltiyor.
Ýnce ve þýk Tom Tom VÝA serisi ise sýrasýyla 4 ", 5" ve 6" dokunmatik ekranlarý bulunan VIA 1425, VIA 1525 ve VIA 1625 modellerinden oluþuyor. Sürücülerin arama menüsündeki hedefleri tanýmlamasýna veya haritada bir noktaya dokunmasýna yardýmcý olan geliþmiþ bir adres arama özelliði sunuyorlar. TomTom Tüketici Kurucularýndan Corinne Vigreux, "TomTom olarak deneyimimizi daha güvenli ve akýcý hale getirmek için navigasyon ürünlerimize yenilik getirmeye devam ediyoruz" dedi. "Daha kesin harita yapmak, daha hýzlý ve daha ayrýntýlý trafik bilgileri saðlamak ve daha akýllý bir yönlendirme oluþturmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Bu kombinasyon, TomTom sürüþ deneyimini eþsiz yapan þeydir."
TomTom GO ve TomTom VIA cihazlarý Mart 2017'de TomTom.com'da satýþa sunulacak.