LG, katlanabilir akýllý telefon / tablet patenti aldý

LG ilerleyen dönemde hem akýllý telefon hem de tablet olarak kullanýlabilen bir cihaz sunabilir.
Akýllý telefon pazarýnda devamlý olarak yeni teknolojileri görmekteyiz ve bu segment, tablt segmenti ile benzer donaným bileþenleri ve yazýlýmlarý kullanýrken, son dönemde hibrit yapý içeren bazý akýllý telefon modellerinin geldiði yönünde bilgiler ortaya çýkmakta.

Katlanabilir akýllý telefonlarýn, açýldýðý zaman tablete dönüþmesi ve böylece artýk insanlarýn akýllý telefon ve tablet olarak iki farklý cihaz taþýma zorunluluðunun ortadan kalkmasýna yönelik çalýþmalar devam ediyor.
Geçtiðimiz günlerde Güney Kore devi Samsung'un bir patenti ortaya çýkmýþtý. Bu patent, katlanabilir ekrana sahip akýllý telefonun açýldýðýnda bir tablete dönüþmesi görülebiliyor.

Þimdi de benzer bir patent ile LG gündeme geldi. Baktýðýmýzda cihaz açýk halde tablet olarak kullanýlabilirken, katlandýðýnda ise akýllý telefon boyutlarýna iniyor ve ayrýca bu þekilde cihazýn hem önünde, hem de arkasýnda ekran yer alýrken, bu da hibrit cihazýn farklý bir kullanýcý deneyimi sunmasýna neden oluyor.

Baktýðýmýzda cihazýn arka kýsmýnda ekran, kamera, LG'nin klasik ses tuþlarý ve güç düðmesi görülebiliyor. Çift ekranlý olmasý da tek kameranýn hem ön hem de arka kamera olarak kullanýlabilmesine imkan tanýyor.
Henüz LG'nin bu yeni katlanabilir ekranlý hibrit modelinin ne zaman sunulacaðýna dair bilgiler bulunmamakta. Diðer taraftan Samsung'un ise ilk katlanabilir akýllýsýnýn bu sene içerisinde sunacaðý iddia ediliyor.