Samsung, Galaxy Note 7’nin satýþýnýn ve üretiminin durdurulmasýna neden olan sorunlarý tespit için yürüttüðü araþtýrmayý tamamladý. Þirket, bulduklarýný önümüzdeki pazartesi günü (23 Ocak) düzenleyeceði bir basýn toplantýsýyla açýklayacak. Güney Kore’nin baþkenti Seul’de gerçekleþtirilecek toplantý, Türkiye saatiyle sabah 04:00’da baþlayacak.

Galaxy Note 7, geçtiðimiz aðustos ayýnýn baþýnda tanýtýlmýþ ve ay içinde satýþa sunulmuþtu. Telefonda aþýrý ýsýnma sorununun görülmesi ve aþýrý ýsýnmadan kaynaklý patlamalarýn yaþanmasý nedeniyle Samsung, eylül ayýnýn baþlarýnda cihazý geri çaðýrmýþtý. Ýlk parti telefonlarý yenileriyle deðiþtiren Güney Koreli þirket, yeni seride de ayný sorunlar tekrarlanýnca Note 7’nin üretimini ve satýþýný tamamen durdurma kararý almýþtý.

Samsung bu kararý almasýnýn ardýndan küresel çapta iade kampanyalarý baþlatmýþtý. Bu süreçte Note 7’lerin uçaklarda kullanýlmasý yasaklanmýþ, cihazýn genel anlamda kullanýmýný engelleyen yazýlým güncellemeleri yayýnlanmýþ ve bazý ülkelerde operatör düzeyinde engelleme hamleleri yapýlmýþtý. Ancak tüm bu karmaþa sýrasýnda Samsung, yaþananlarýn kaynaðý konusunda somut bir bilgi veya ipucu vermemiþti.
Galaxy Note 7 araþtýrmasýnýn sonuçlarýnýn duyurulduðu toplantý internetten yayýnlanacak

Samsung’dan yapýlan açýklamada, Galaxy Note 7 ile ilgili sorunlarýn farklý boyutlarýnýn hem baðýmsýz uzman kuruluþlar hem de þirket tarafýndan incelendiði belirtildi. Güney Koreli þirket, düzenleyeceði toplantýda hem kendi incelemesinin hem de baðýmsýz kuruluþlar tarafýndan gerçekleþtirilen incelemelerin sonuçlarýný deðerlendirecek. Samsung, yaþananlarýn tekrarlanmasýný engellemek için uygulayacaðý önlemleri de açýklayacak. Toplantý, Samsung’un internet sitesi üzerinden canlý olarak da yayýnlanacak.