Android ekosisteminin virüslerden tam anlamýyla kurtulamadýðý bir gerçek fakat bu duruma raðmen Google ve diðer Android kullanan akýllý telefon üreticileri bu konuda çalýþmalar yürütüyorlar.
Evrimleþerek yeniden saldýran virüs

Geçtiðimiz sene içerisinde 10 milyondan fazla Android cihaza bulaþan HummingBad virüsü ayda yaklaþýk 300.000 dolar gibi kazançlar saðlayabiliyordu. Uzun süredir pek bir aktivitesi bulunmayan HummingBad virüsü, adeta evrimleþerek geldi.
Check Point isimli bir güvenlik firmasý bünyesinde çalýþan araþtýrmacýlar tarafýndan keþfedilen virüsün yeni neslinin ismi, HummingWhale.



Yeni nesil kodlara sahip olan HummingWhale þimdiye kadar yapýlmýþ en komplike Android reklam virüsü olarak tarihe geçti.
Ayrýca sanal makine içerisinde kendini gizleyen virüsün keþfedilmesi oldukça zor bir hal alýyor. Root iznine ihtiyaç duymayan virüs, cihazýnýzýn üzerinden üreticisine büyük paralar kazandýrýyor.
Yukarýda paylaþtýðýmýz görselden þimdiye kadar bilinen HummingWhale virüsünu barýndýran Android uygulamalarýn listesine ulaþabilirsiniz.