[Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]

Cep Telefonu Kýsýrlýk Yapar Mý? Cep Telefonu Zararlý mý?
Herkesin aklýnda cep telefonu kýsýrlýk yapar mý? Sorusu dolaþmaktadýr. Uzun bir süre cep telefonu ile konuþmak, uyumakta olan bir bireyin cep telefonunu yanýnda bulundurmasý ya da cep telefonu pantolon ceplerinde durdurulmasý gibi durumlarda kýsýrlýða neden olur gibi bir çok söylemeler bulunmaktadýr. Bu þekilde kiþiler cep telefonu kýsýrlýk yapar konusunda pek çok iddialar söylemekteydi.

En fazla yoðun olarak Batý'da yaþayan kiþilerin erkeklerin çocuk yapma kalitesinin düþtüðüne dair bunun gibi bir çok söylenmeler olmaktadýr. Bir çok insanda çocuk sahibi olmak ve kýsýr gibi problemler çok sayýda ortaya çýkmaktadýr. Bu nedenle pek çok insanlar cep telefonuna baðlamaktadýr. Ýnsanlarýn aklýnda cep telefonu kýsýr yapýyor gibi söylemler sürekli olarak yapýlmaktadýr. Bu sebeplerden dolayý kýsýr olma nedenlerini cep telefonuna baðlamaya baþlamýþlardýr. Açýklamalar nedeni ile pek çok söyleyiþler hakkýnda bilgiler edinmeye baþlanmýþtýr. Fakat bu nedenle bilimler ve uzmanlar tarafýndan cep telefonun kýsýr yapmadýðýna dair kanýtlanmaktadýr. Kadýn hastalýklarý doðum uzmanlarý tarafýndan pek çok araþtýrmalar ile kýsýrlýða yada genetik deðiþimlerine sebep olmadýðý açýklamaktadýr.

[Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]


Cep telefonun kýsýrlýk hakkýnda söylemlere deneysel bir modeller ile açýklamalar yapýlmaktadýr. Fakat ne olursa olsun cep telefonlarýný vücutlara yakýn temas edilmemesine dikkat edilmelidir. Cep telefonunun üreme organlarýný etkilediðine dair hiç bir kanýtlanmýþ ve ispatlanmýþ bilgiler bulunmamaktadýr. Cep telefonu kýsýrlýk yapar gibi pek çok söyleyiþlere kanýtlar bulunmamaktadýr. Bu nedenle uzmanlar tarafýndan deneyler yapýlarak cep telefonunun kýsýrlýk yapmadýðýna daire açýklamalar yapýlmaktadýr.