Yeni Batman oyunu hakkýnda onlarca bilgi sýzdýrýldý

Her þeyden önce, bu oyunun adý Batman: Arkham Insurgency olacak.


Bugün, hatta sadece [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz], Reddit üzerinde bir WB Games Montréal [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]ortaya çýktý. Bu WB Games Montréal çalýþanýnýn [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz], kendisi yakýn zamanda iþinden kovulacak ve bu yüzden, içerisinde bulunduðu ekibin üzerinde çalýþtýðý yeni Batman oyunu hakkýnda bilgiler sýzdýrmak istiyor. Sýzýntýlardan hemen aþaðýda bahsedeceðiz fakat bu bilgileri sizlere aktarmadan önce hatýrlatalým, bunlarýn hepsi birer söylenti ve gerçek olmayabilir. Yalnýz, gerçek de olabilir. Resmi bir duyuru veya açýklama almadan ne yazýk ki bilemeyiz. Fakat þu kesin ki, bu söylentiler Batman severlerin aðzýný sulandýracak seviyede. Açýk ve net.



Her þeyden önce bu WB Games Montréal çalýþaný, vereceði bilgilerin resmi olarak 8 Mart 2017 tarihinde açýklanacaðýný söylüyor. Yani, eðer bu sýzýntýlar doðruysa, kýsa bir süre sonra da duyurusunu alabileceðiz. Bu, bizleri rahatlatan bir durum. Þimdi ise oyuna geçelim. Geliþtirilmekte olan bu oyun, Batman: Arkham Origins oyunundan 3 yýl sonrasýný konu alýyor. Batman: Arkham Knight oyunu ile ayný oyun motoruna sahip olan bu yeni Batman oyunu, 2014 senesinden beri geliþtiriliyor. Ha, unutmadan söyleyelim. Sýzýntýlarýn devamýna göre bu yeni oyunun tam adý Batman: Arkham Insurgency olacak.
Sýzýntýlarýn devamýna göre, oyun içerisinde sadece 1 adet oynanabilir bir karakter olmayacak, Yeni oyun içerisinde hem Batman karakterini, hem de Robin olarak Dick Grayson karakterinin kontrolünü ele alabileceðiz. Peki, oyun nerede geçecek? Söylenene göre, Gotham’ýn hiç keþfedilmemiþ bölgelerine gideceði bu oyun ile. Batman: Arkham Knight oyunu ile neredeyse ayný harita boyutuna sahip olacak olan bu yeni oyun, harita üzerindeki birçok binaya da girmemize olanak saðlayacak. The Batcave ve Wayne Manor bölgeleri de hýzlý seyahat yolu ile kolayca ulaþýlabilir olacak.



Þimdi ise oyunun hikayesinden sizlere bahsedeceðiz. Blackgate ve Arkham Asylum bölgelerindeki hapishanelerde firarlar yaþanýyor ve Gotham þehrinin genelinde terörist saldýrýlarý baþlýyor. GCPD ise kontrolün tamamen kaybedildiði bölgeleri, eriþime kapatýyor. Bu bölgeler, suç oranýnýn en yüksek olduðu yerler ve tabii ki bizlerin adým atacaðý yerler oluyor. The Batmobile ise senaryoya destek olmak için geri geliyor fakat biraz deðiþmiþ bir þekilde. Mesela artýk aracýmýzýn savaþ modu yok. Arabalý sahneler, genelde kovalama temelli görünüyor ve aracýmýzýn bir cephaneliði de bulunuyor.
Duel oynanýþ modu da oyunda hala bulunuyor ve bu mod da deðiþmiþ bir þekilde karþýmýza çýkýyor. Mesela Dual Takedown özelliði tamamen oyundan kaldýrýldý fakat bu kaldýrýlmanýn yerine, yepyeni kombolar eklendi. Ayrýca dövüþ mekaniði de yenilendi. Özellikle 1’e 1 dövüþlerde deðiþtirilen dövüþ sisteminde, artýk bir ritmde dövüþmemiz gerekecek. Tuþlara doðru zamanlarda basmamýz, dövüþten galip ayrýlmamýza olanak saðlayacak. Sýrf bu mekaniðe ait bir yetenek aðacý da oyuna eklenmiþ durumda tabii. Owlman ve Court of Owls ise, bu dövüþ sistemini üzerinde kullanacaðýmýz düþmanlarýmýz olacak. Çünkü oyunun ana kötü karakterleri, onlar olacak. Oyundaki diðer kötüler ise, Maxie Zeus, Dollmaker, Killer Moth, Anarky, Two-Face, Blockbuster, Ventriloquist, Cornelius Stirk, Tweedledee & Tweedledum, Dusan al Ghul, Mad Monk, Dala ve Riddler. Yalnýz, 1 kötü karakteri atladýk. Kim olduðunu tahmin edebilecekmisiniz?



Doðru tahmin ettiðiniz efendim. Joker de bu oyun içerisinde bulunuyor. Oyuna bir þekilde geri dönmeyi baþaran Joker, temelde Arkham Asylum firarýna yardým eden karakter olarak karþýmýza çýkýyor. Fakat merak etmeyiniz, Joker tekrardan oyunun ana karakteri olmuyor. Bu karakteri genelde senaryoya destek noktalarýnda görüyoruz. Alfred ve Lucius Fox karakterleri ise oyun içerisinde sürekli iletiþimde olacaðýmýz iki karakter. Barbara Gordon karakteri ise arada sýrada, yan görevlerde bizlere yardým ediyor. Yan görevler haricinde, oyuncularýn uzun zamandýr beklediði bir özellik de bu oyun ile seriye geri dönüyor. Bu özellik, patron dövüþleri. Evet, Batman: Arkham Insurgency içerisinde patron dövüþleri de bulunacak.
Son olarak oyunun çýkýþ tarihinden bahsedelim. Dediðimiz gibi, tüm bu bilgiler büyük bir ihtimalle 8 Mart 2017 tarihinde duyurulacak fakat oyunun çýkýþ tarihi Kasým 2017 civarý olacak. Ayrýca söylenene göre, oyunun ertelenme olasýlýðý da olabilir, henüz belli deðil.