Apple, iOS'ta güvenliðe büyük önem veriyor. Güvenlik açýklarýný bulmak için geliþtiricileri teþvik ederken bir yandan da her yeni iOS sürümünde bir çok güvenlik iyileþtirmeleri yapýyor. [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz].3'te de güvenliði ön planda tutan þirket, beta kullanýcýlarýna cihazlarýný daha güvenli tutmalarý konusunda uyarýlarda bulunuyor.
Ýki faktörlü kimlik doðrulama uyarýsý

Apple, iOS 10.3 ile birlikte iki faktörlü kimlik doðrulamasýnýn etkinleþtirilmesine büyük önem veriyor. iOS 10.3 beta kullanýcýlarý iki gündür kilit ekranýnda ve Ayarlar uygulamasýnda konu ile ilgili bildirimler alýyorlar.

Bildirim açýldýðýnda iki faktörlü kimlik doðrulamanýn ne olduðunu ve maksimum güvenliði saðlamak için nasýl etkinleþtireceðinizi açýklayan bir ekran görünüyor. Buna ek olarak, daha fazla bilgi edinmek için bir seçenek var. Bu da bu iþlem hakkýnda daha uzun bir açýklama getiriyor.

Ayrýca, Ayarlar uygulamasýný açarsanýz ve iki faktörlü kimlik doðrulama etkin deðilse, üst tarafta Apple kimliðinizin hemen altýnda bununla ilgili uyarý yer alýyor.
Ýki faktörlü doðrulama neden önemli?

Ýki faktörlü kimlik doðrulama, hesabýnýzý güvende tutmanýn en iyi yolu. Þifreniz çalýnsa bile hesabýnýzý korumanýz mümkün. Oturum açarken kimliðinizi diðer cihazlarýnýzdan veya telefon numaranýzdan doðrulayabilirsiniz.
Ýki faktörlü kimlik doðrulamayý etkinleþtirmek çok kolay. Ayarlardan Apple Kimliðine, oradan da güvenlik bölümüne girerek iki faktörlü doðrulamayý aç dedikten sonra telefon numaranýzý onaylamanýz yeterli. Ýki faktörlü kimlik doðrulamasýnýn etkinleþtirildiðini bildiren bir onay e-postasý alacaksýnýz. Böylece iþlem tamamlanmýþ olacak.