Özellikle depolama alanýnda büyük sýkýntýlar yaþayan Switch'i almadan önce bunlarý bilmeniz gerekiyor.
Nintendo Switch, geçtiðimiz gün dünya çapýnda çýkýþýný yaptý. Özellikle depolama alanýnda sýkýntýlar yaþayan Switch için ilk günler pek iyi gidiyor diyemeyiz. Sorunlu bir ilk gün yaþayan Nintendo Switch’i almayý düþünüyorsanýz þu adýmlarý göze almanýz gerekir:

  1. Oyununuzu kaydettiðinizde, dosyalar yalnýzca dahili depolamaya kaydoluyor. Daha da kötüsü bu kayýt dosyalarýný SD karta taþýyamýyorsunuz ve buluta da yüklenmiyor. Yani eðer 40 saat boyunca Zelda oynar sonra da konsolunuzu kaybederseniz, geçmiþ olsun, oyuna yeniden baþlamak zorundasýnýz.
  2. Bir Switch’ten çýkardýðýnýz microSD kart, bir diðer Switch konsolunda çalýþmayacak. Bu durumun gerçekleþebilmesi için microSD kartýn yeniden biçimlendirilmesi gerekiyor. Bunun böyle olmasýnýn sebebi olarak da korsan oyunlarýn önüne geçme isteði gösteriliyor. Ama ayný zamanda daha önceden indirdiðiniz oyunlarý baþka bir konsolda -oturum açsanýz dahi- oynayamayacaðýnýz anlamýna da geliyor.
  3. Ýndirilen oyunlar yalnýzca bir konsola özel. Baþka bir konsolda oturum açsanýz dahi, eShop üzerinden aldýðýnýz oyunlarý indiremez ve oynayamazsýnýz. Bunu yapabilmek için diðer konsoldan çýkýþ yapmanýz gerekir.

Þimdilik bunlar kullanýcýlarý gerçekten zorlayacak gibi görünüyor. Fakat umarýz Nintendo bunlarý ileride yapacaðý güncellemelerle çözer.