iOS 11 Beta, iPhone 5s ve sonraki modeller için indirilmeye açıldı. "iOS 11 Beta ne zaman gelecek?" "iOS 11 çıkış tarihi ne zaman?" "iOS 11 hangi modellere gelecek?" gibi sorular da WWDC 2017 etkinliğinde yanıt buldu. iOS 11’i merak eden kullanıcılarımız için iOS 11 nasıl yüklenir? rehber yazısı hazırladık.
WWDC 2017 etkinliğinde merakla beklediğimiz yeni iOS sürümü iOS 11, tanıtıldı. iOS 11 yazılım güncellemesi uyumluluk listesine baktığımızda listenin en altında iPhone 5s’i görüyoruz ancak tahmin edeceğiniz üzere iOS 10’da olduğu gibi birçok yenilik aslında iPhone 6s ve daha yeni modelleri kullanan kullanıcıları ilgilendiriyor.
iOS 11 Yenilikleri:

Özelleştirilebilir yapıda ve Hücresel Veri kısa yolunun nihayet koyulduğu yeni Denetim Merkezi, tamamen yenilenmiş App Store, dahili ekran kaydetme özelliği, HEVC desteği kazanan Kameralar uygulaması, iCloud ile yedeklenebilen Mesajlar uygulaması, çoğumuzun ihtiyaç duymadığı daha doğal konuşan ve derinlemesine öğrenebilen asistan Siri’ye yönelik gelişmeler, henüz ülkemizde kullanılabilir olmasa da Mesajlar uygulaması üzerinden Apple Pay ile para gönderme gibi yenilikler içeren iOS 11’in ilk betası etkinlik günü geliştiriciler için indirilmeye açıldı. Biz de iOS 11 Developer Beta sürümü iPhone 6s cihazımıza indirip yükledik.
iOS 11 Yükleme Öncesi Hazırlık:

iOS 11’in Denetim Merkezi’ni görmek isteyenler için iOS 11 yükleme adımlarına geçmeden önce cihazınızı iTunes ve iCloud üzerinden mutlaka yedeklemenizi öneririz. İlk Beta sürüm olduğundan performansa ilişkin sorunlar çıkması muhtemel ki; biz menü geçişlerinde vs. böyle bir sorunla karşılaştık. iPhone’unuzu yedekledikten sonra izlemeniz gereken adımlar ise şöyle:


iOS 11 Nasıl Yüklenir?


  • Dün indirilmeye açılan iOS 11 Beta’nın herkese açık sürüm olmadığını, geliştiriciler için indirilmeye açıldığını tekrar hatırlatmakta fayda var. iOS 11’in ilk betasını yüklerken bir geliştirici profiline ihtiyacınız var. Geliştirici profiline sahip olmak için [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız] adresine gidip hesap kaydı oluşturduktan sonra [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]adresinde Download New Betas’a tıklayarak iOS 11 için gerekli geliştirici profilini indirebilirsiniz. Tabii ki Google’da iOS 11 Developer Profile araması yaparak ta profile ulaşmanız mümkün ancak bu yöntemi kesinlikle tavsiye etmiyoruz.









  • iOS Beta Software Profile’ı yükledikten sonra iPhone’unuzu yeniden başlatıyorsunuz.
  • Ayarlar – Genel – Yazılım Güncelleme – İndir ve Yükle yolunu izliyorsunuz.









  • iOS 11 Developer Beta 1 sürümü, 1.9GB boyutunda olduğundan indirmesi biraz zaman alabiliyor.
  • İndirme işlemi tamamlandığında çıkan Yazılım Güncelleme uyarısına Şimdi Yükle’ye dokunarak yükleme işlemini başlatıyorsunuz. Yükleme, oldukça uzun süre alabildiğinden cihazın bataryasında ciddi bir düşüş oluyor. Güncelleme esnasında telefonu şarja takmanızda fayda var.









  • Uzun süreli yüklemenin ardından iOS 11, yenilenmemiş arayüzüyle bizleri karşılıyor.


iOS 11 Hangi Modellere Gelecek?

iOS 11 alacak cihazların listesi Apple tarafından şu şekilde açıklandı:



iOS 11 Çıkış Tarihi:

iOS 11 çıkış tarihi diğer deyişle iOS 11 final, tüm iOS sürümleri gibi yeni iPhone'un da tanıtılacağı Eylül ayında. Herkese açık (public) beta sürümünün de Haziran ayı sonunda indirilmeye açılacağı söylendi.