Apple, dün akşam saatlerinde [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]‘yi geliştiriciler için yayınladı ve güncellemenin gelişi bir bakıma sürpriz oldu. Çünkü Cupertino merkezli şirket genelde beta güncellemelerini ve diğer önemli yazılım güncellemelerini Pazartesi veya Salı günleri yayınlıyordu.
iOS 11 beta 2, [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]nde bulunan sorunları gidermek için çok sayıda hata düzeltmesini bünyesinde barındırıyor ve nelerin düzeltildiğine ilişkin fikir edinmek için sürüm notlarına bakmak gerekiyor.

Güncelleme birçok yeni hayatı da beraberinde getiriyor. Özellikle iPhone 7/7 Plus’ı yeniden başlatırken beklenmedik bir hata ile karşılaşılabiliyor. Bunun gibi bazı yeni hataların göze çarpıyor olması, henüz iOS 11 beta 2’nin de kararlı bir beta sürümü olmadığını gösteriyor. Yani yeni beta güncellemesini cihazınıza yüklemek istiyorsanız ikincil cihazınızı kullanmanızı öneririz.
iOS 11 Beta 2 Yenilikleri ve Değişiklikleri


  • Dock: iPad’teki Dock özelliğine son kullanılan uygulamaları görüntülemek için kullanılmak üzere “Son Kullanılanları Göster” seçeneği eklenmiş ve bu seçenek ile son kullanılan uygulamaların gösterilmesini kapatabiliyorsunuz.
  • Araba Kullanırken Rahatsız Etme: Ayarlar uygulamasında, Araba Kullanırken Rahatsız Etme seçeneğine ek bir seçenek getirilmiş ve bu özellik isteğe bağlı olarak artık kapatılabiliyor.
  • Dikte: Apple’ın beta sürüm notlarına göre, Hinçe dili için Dikte beta 2 ile iOS 11’e dahil edildi.
  • Kontrol Merkezi (Denetim Merkezi): Uygulamalar içinde Kontrol Merkezi’ni devre dışı bırakmak için yeni bir seçenek artık kullanılabilir. Bu seçenek etkin iken ekranı parmağınızla yukarıya doğru kaydırdığınızda Kontrol Merkezi’nin açılmasını engelleyebiliyorsunuz. Bu seçenek etkin iken ana ekran üzerinden Kontrol Merkezi’ne erişim sağlanabiliyor ancak yalnızca Bluetooth, Wi-Fi gibi etkin bağlantıları kesebilmek için kullanabiliyorsunuz.
  • Safari: Ayarlar > Safari > İleri Düzey menüsüne “Deneysel Özellikler” seçeneği eklenmiş. Bu seçenek ile bazı deneyse özellikleri etkinleştirebiliyorsunuz.
  • Dosyalar Uygulaması: Dosyalar uygulamasına fotoğraf, belge ve diğer dosyaları kaydetmek için Paylaşım Menüsüne yeni bir “Dosyalar’a Kaydet” seçeneği dahil edilmiş. OneDrive, Box, PDF Expert ve diğer uygulamalar gibi eski doküman sağlayıcıları artık Dosyalar uygulamasında Konumlar başlığı altında yer alıyor ancak iOS 11 bu dosya uzantılarını henüz desteklemiyor.
  • Kilit Ekranı: Kilit Ekranı’nda ve Bildirim Merkezi’nde bildirimleri açmak için ekranı yukarı doğru kaydırırken veya ana ekrana geçiş yaparken yeni bir bulanıklaştırma animasyonu kullanılıyor.


iOS 11 şu anda yalnızca geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor ancak Apple, önümüzdeki hafta yani Haziran ayının sonuna doğru iOS 11’i Halka Açık Beta Yazılım Programı kullanıcılarının kullanımına sunmak için hazırlık yapıyor. iOS 11 için henüz uzun soluklu test süreci devam ediyor ve bu süreçte birkaç yeni beta sürümünün yayınlanması, bu beta sürümleri ile yeni ek özelliklerin ve değişikliklerin yapılması mümkün. En nihayetinde ise, iOS 11’in final sürümü herkese açık olarak bu sonbaharda, muhtemelen Eylül ayında yayınlanacak.