Apple Watch sahipleri için kilo vermekonusuna yer verdiğimiz makalemizde, güvenli ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak ipuçları ve uygulama önerilerini okuyabilirsiniz.
Apple Watch ile kilo verme konusundaki rehberimize hoş geldiniz. Bu rehberde, kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için Apple Watch’unuza yükleyebileceğiniz en iyi uygulamalara ve cihaza yüklü olarak gelen fitness yardımcısı uygulamaları en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza değindik.




Apple Watch
, egzersiz yapmanıza ve aktivite takibine yardımcı olan önceden kurulu iki uygulamaya sahiptir. Bunlardan ilki olan
Aktivite, günlük hareketlerinizin tümünü kapsar. İkincisi olan Antrenman ise koşu, bisiklet, yüzme vb. gibi kardiyo egzersizlerini takip etmenize yardımcı olur.

Apple Watch’unuza bu uygulamaların dışında kilo verme, uyku takibi vb. gibi hedefe yönelik birçok üçüncü parti uygulama yükleyebilirsiniz.


WaterMinder ile su tüketiminizi takip edin

Normal düzeyde bir su tüketimi cildinizi hızla geliştirecek, toksinleri atacak ve iştahanızı düzenleyecektir. Bazen aç olduğunuzu düşündüğünüzde, aslında susamış olursunuz. Su içmek, tek başına dahi sağlığınızı geliştirmek için atılmış büyük bir adımdır.

Günlük su tüketiminizi düzenlemek ve kendinizi su içmeye teşvik etmek için WaterMinderuygulamasını kullanabilirsiniz.
WaterMinder, size düzenli aralıklarla su içmenizi hatırlatan bir Apple Watch uygulamasıdır.



MyFitnessPal ile kalori alımınızı kontrol altında tutun

Kalori alımını ve beslenmeyi kontrol altında tutmak için MyFitnessPal adlı uygulamayı tavsiye ediyoruz.
Kaloriyi kontrol altında tutmak, besin değerleri hakkında endişelenmekten çok daha kolaydır. Önce kalori alımını kontrol altına almalı ve kalori alımınız olması gereken seviyeye geldiğinde yediklerinizin besin değerleri ile ilgilenmelisiniz.

Kilo vermek istiyorsanız, öncelikle kilo almayı durdurmanız gerekmektedir. Bunu da ancak kalori kontrolü ile başarabilirsiniz. Bu nedenle kalori kontrolü, kilo vermek isteyenler için egzersizden çok daha önemlidir. Kilo almayı durdurduğunuzda egzersiz yapmak çok daha kolay olacaktır. Harcadığınız enerjiyi geri kazanmak için kalori almanıza neden olacağından, yalnızca egzersiz yoluyla kilo vermeyi beklemeyin. Kilo vermek için kalorilerinizi kontrol altında tutun ve vücudunuzu, kaslarınızı, kalp ve akciğerlerinizi güçlendirmeye yardımcı olması için egzersizi de hayatınızın bir parçası haline getirmeyi unutmayın.



Motion 24/7 ile adım sayımı ve egzersiz

Motion 24/7, iPhone için iyi bir uyku takipçisi ve adım sayıcıdır. Ancak, Apple Watch bu denklemin ikinci kısmı olan “adım sayıcı” için çok daha uygun bir cihaz. Uygulamada, her güne ait adım atarak doldurmanız gereken iç içe geçmiş halkalar yer alıyor. İlk gün 1000 adım atarak doldurduğunuz halkaları, bir sonraki gün 1250 adım atmadan dolduramıyorsunuz. Böylelikle yaktığınız kalori miktarı her geçen gün artıyor ve kilo verme hayalinizi gerçekleştiriyorsunuz.