Google’ın bir sonraki mobil işletim sistemi sürümüne adın hangi tatlı’nın adı olacağını bilmiyorum da, [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]‘nun (Android 8.0.0 olarak da bilinir) sürümüne her zamankinden daha yakın olduğumuz açıktır. Bugün arama devi dördüncü ve son O’nun Geliştirici Önizlemesini yayınladı. Bu, her zaman Temmuz ayında gelecek şekilde planlandı ve O’nın nihai sürümünün önümüzdeki ay gelmesi bekleniyor.

Android O Geliştirici Önizleme 4, son sistem davranışlarını, en son hata düzeltmelerini, optimizasyonlarını ve nihai geliştirici API’larını içeren bir sürüm derlemesidir. Bu, uygulama geliştiricilerin önümüzdeki ay 8.0.0 Android O uyumlu bir uygulamaya sahip olabilmeleri için yaklaşmakta olan Android güncellemesine karşı son testlerini başlatabilecekleri anlamına geliyor.

Bu sürümü kullanmayı denemek isterseniz, bunu yapmanın en kolay yolu uyumlu cihazınızı Android Beta Programına kaydetmektir. Zaten bir kayıtlı cihaza sahipseniz, önümüzdeki birkaç gün içinde nihai Geliştirici Önizlemeprogramına kablosuz olarak bir güncelleme almayı bekleyin. Alternatif olarak, yeni sistem güncellemelerini manuel olarak takip edip indirebilirsiniz. Bununla birlikte, cihazınızı Beta programına kaydettirmediğiniz sürece Android O‘nun son güncellemesine otomatik erişemeyeceğinizi de belirtmek gerekir.

Daha önce olduğu gibi Android O’yı test etmeye yönelik uygun cihazlar Pixel ve Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C ve Nexus Player‘dır.



Google tarafından geliştirilen ve günümüzün en çok tercih edilen mobil işletim sistemi olarak karşımıza çıkan

Android'in yeni sürümü Oreo büyük bir merakla bekleniliyor. Uzun süredir işletim sisteminin yeni sürümü adına çalışmalar sürerken, finalden önce yayınlanan son sürüm olan dördüncü beta bugün itibariyle kullanıma sunuldu.
Yayınlanan dördüncü beta sürümüyle daha önce yayınlanan üçüncü beta sürümünü karşılaştırdığımızda iki sürümde de herhangi grafiksel değişiklikler bulunmazken, hata gidermeleri, görülen sistem açıklarının kapatılması ile performans iyileştirmeleri yapılmış.

Final sürümünden önce en önemli nihai aday olarak gösterilen 4. Beta sürümünün, final sürümünden önce Android 8 işletim sistemini test edecekleri son aday olduğunu söyleyebiliriz.
Sürümü kullanmak isteyenlerin yapması gereken tek şeyin Beta programına kayıtlı olması gerektiğini hatırlatalım. Öte yandan bu güncellemenin daha önce bu sürece kayıt olan kullanıcılara otomatik olarak gönderileceğini de.

Sık Sorulan Sorular


Android O Beta Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Programa kayıt olduktan sonra Android O güncellemesi en geç 24 saat içerisinde cihazınıza gönderilecektir. Bu süre içerisinde cihazınızın internete bağlı olduğundan emin olun.

Android O Beta Kullandığımı Nasıl Doğrularım?

Bunun için cihazınızın Ayarlar/Telefon Hakkında/Yapı Numarası kısmına bakın eğer orada OPP ile başlayan bir yazı görüyorsanız cihazınızda Android O Beta sürümü yüklü demektir.

Nasıl Geri Bildirim Gönderirim?

Cihazınızın Ayarlar/Telefon Hakkında/Geri Bildirim Gönder kısmına girerek Android O Beta sürümünde yer alan gördüğünüz hataları Google'a bildirebilir ve işletim sisteminin daha hızlı bir şekilde geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Cihazımı Nasıl Eski Haline Getiririm?

]Bunun için [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız] tıklayın ve cihazınızı bularak program kaydını iptal edin.

Ardından cihazınızın bütün verileri silinecek ve cihazınıza ait en son kararlı sürüm güncellemesi ota üzerinden gönderilecektir. Bütün dosyalarınızı yedek almanız gerekmektedir