Kodi kutularý, dünyanýn en popüler akýþ aygýtlarýdýr, ancak yasak midir?

Son birkaç yýlda bu soru forumlarda, set üstü kutu üreticilerine yapýlan doðrudan e-postalarda ve Team Kodi'ye doðrudan gönderildi. Þimdi noktaya gelelim ve ilk önce, Kodi ve bir Kodi kutusu nedir, ikincisi ise yasadýþý olduklarýný açýklayalým.

Kodi Media Center nedir?

Eski adýyla XBMC (Xbox Media Center) olarak bilinen Kodi, ücretsiz ve açýk kaynak kodlu bir medya oynatýcý yazýlým uygulamasýdýr. Kodi medya merkezi, kar amacý gütmeyen bir teknoloji konsorsiyumu olan XBMC / Kodi Foundation tarafýndan geliþtirildi; video, müzik, resim, oyun ve diðer içerikleri birden fazla iþletim sistemi ve donaným platformunda oynatmanýza olanak saðladý.
Kodi, birinci nesil Xbox oyun konsolu için yaratýlmýþ baðýmsýz bir medya oynatýcý uygulamasý (XBMC) olarak baþladý. Daha sonra XBMC, Android, Linux, BSD, macOS, iOS / tvOS ve Microsoft Windows tabanlý iþletim sistemleri için yerli bir uygulama olarak piyasaya sürüldü.
TV Kodi kutusu, temel olarak, herhangi bir TV'yi akýllý bir TV haline getiren Kodi'nin kurulu olduðu [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz]veya [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] . Donaným, önceden kurulmuþ ve kullanýma hazýr olan uygulamanýn tam sürümüne sahiptir. Ýhtiyacýnýz olan tek þey kutusunun kendisi, güç kablosu ve HDMI kablosu.
Sorun, bazý kutularýn þüpheli üçüncü taraf eklentileri önceden yüklenmiþ olarak satýlmasý, yasal bir yazýlýmýn ve iþletmenin yasa dýþý bir hale getirilmesidir.

Bir TV kutusu Kodi yasadýþý mý?

Dürüst olalým! Kodi bir medya uygulamasýdýr. Cihazýnýza yüklediðinizde, bu "boþ bir kutu". Ýçeriðin doldurulabileceði bir durum. Dolayýsýyla, bu açýdan, Kodi yasadýþý deðildir ve kesinlikle kesinlikle olmaz.
Bir Kodi kutusu da yasaldýr. Bir Kodi kutusu satýn alýrsanýz ve yüklü uygulamanýn bir kopyasýndan daha fazla bir þey deðilse, satýn alma iþlemi yasaldýr ve endiþelenmeniz gerekmez. Sonradan ne yaparsan yapman gereken þey, örneðin yeni bir akýllý telefon satýn alýrken olduðu gibi.
Kodi'yi "tam dolu" bir TV aleti olarak alýrsanýz, dikkatli olmalýsýnýz, çünkü yasadýþý olma ihtimali çok yüksektir; Özellikle de ücretsiz filmleri izleyebileceðiniz ve canlý spor yapabileceðinizi söylüyorsa. Bir þeyi hatýrlamalýsýn: Birleþik Krallýk, Avrupa Birliði ve Birleþik Devletler de dahil olmak üzere dünyanýn birçok ülkesinde korsan içeriðe eriþmek ve bunlarý akýþlý kýlmak yasaktýr.

Takým Kodi ifadeleri

5 Mayýs tarihinde, Kodi Ekibi kendi resmi dev dergilerini kullanarak [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] açýkladý . Bu basýn bülteninde, Team Kodi'nin, telif hakkýyla korunan içeriðe baðlantýlar içeren bir kutunun satýlmasýnýn yasadýþý olduðu yönündeki karardan memnun olduðunu açýkça belirtmektedirler.

Blog yazýsýna göre, Kodi, '' (...) korsan kutusu satýcýlarýnýn kullanýcýlara gerçek bir sorun olduðunu düþünüyor, çünkü kullanýcýlara sürekli karýþýklýklar yaþatýyor, kayboluyor ve Team Kodi'den þaþkýn kullanýcýlara destek saðlamalarýný bekliyorlar. Kodi'nin, "ücretsiz filmlerinin" nereden geldiði ve bu sorunla ilgili tüm konularýn ne olduðu. "

Ancak, mahkeme tarafýndan ele alýnan ikinci sayýdaki tepki ayný deðildi. Çünkü korsan akýþlarýnýn kullanýcý tarafýndan bir telif hakký ihlali olduðu konusunda bir belirsizlik tespit ettiler: '' Bir eserin geçici bir kopyasýnýn telif hakký sahibinin 'yeniden üretme hakkýndan muaf olduðu bir durum var.' Geçici ve geçici olan hareket gibi belirli koþullar yerine getirilmelidir. Ne yazýk ki, bir akarsu çok geçici ve çok geçici bir kopyasýný RAM'a raðmen, telif hakký sahibinin "çoðaltma hakkýndan" muafiyet almaz, çünkü bu tür akýþlar telif hakký sahibi tarafýndan yetkilendirilmemiþtir ve muhtemelen Telif hakký sahibi tarafýndan '' indirimli satýþlarla sonuçlanýr.
Kodi Ekibi, kullanýcýlarýn kendi yazýlýmlarýyla yaptýðý iþlemleri tarafsýz hale getirerek bu ifadeye tepki gösterdi. [Deðerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanýz gerekiyorÜye olmak icin burayý týklayýnýz] derler ki: '' Kodi açýk kaynak yazýlýmý ve sürece GPL izlenir olarak, istediðiniz gibi onunla yapmak için bekliyoruz. Yani, Kodi'nin bu kullanýmýný sevmemekle birlikte, yasadýþý ve potansiyel olarak tehlikeli þeylerin neler olduðunu bildiðiniz ve Ekibin size herhangi bir destek vermeyeceðini kabul ettiðiniz sürece, istediðini yap.''