Hýzlý þarj birçok Android cihazda bulunan ve 30 dakika içinde yüzde 50 oranýnda pil ömrü edilmesini saðlayan bir özelliktir. Apple’ýn iPad ve iPhone gibi ürünlerinde ise hýzlý þarj konusunda henüz umut verici bir geliþme yaþanmadý. Ancak iPad’inizi daha hýzlý þarj etmek için kullanabileceðiniz birkaç ipucu mevcut.

.


En iyi güç adaptörünü kullanarak iPad’inizi daha hýzlý þarj edin


iPad’i daha hýzlý þarj etme konusunda ilk ipucu, daha güçlü bir þarj adaptörü kullanmaktýr. Yeni iPad’lerin tümünde kutudan 12W’lýk bir þarj adaptörü çýkýyor ancak sahip olduðunuz eski bir iPad modeli ise þarj adaptörünüz 10W veya 5W olabilir. Bu nedenle daha güçlü bir þarj adaptörü kullanabilirsiniz.



Soldan saða: Apple’ýn 87W USB-C Güç Adaptörü, 12W USB Güç Adaptörü ve 5W USB Güç Adaptörü.Örneðin 12.9 inç iPad Pro, 12W þarj adaptörü ile birlikte geliyor. Ancak cihazýn 10.307mAh’lýk kapasiteli pilini, özellikle kullanýmda olduðu zaman þarj etmek uzun zaman alabiliyor. Bu modelde Apple’ýn mümkün olan en hýzlý þarj iþlemi için sunduðu 29, 61 veya 87W USB-C þarj adaptörünü kullanabilirsiniz. Bu seçenekte hýzlý þarj için USB-C’yi Lightning’e dönüþtüren bir kabloya ihtiyacýnýz olduðunu belirtelim. Lightning USB kablosunu Apple’ýn resmi internet maðazasýndan 89 TL’den baþlayan fiyatlarla (0.5 metre) satýn alabilirsiniz.

Lightning USB kablosu fiyatlarý
kablo uzunluðu arttýkça yükselmektedir.



Uçak Modu’nu açarak iPad’inizi daha hýzlý þarj edin


Uçak Modu’nu açmak her zaman için kullanýþlý bir yol olmayabilir. Ancak mümkünse þarj süresini önemli ölçüde kýsaltýr. Uçak Modu’nu nasýl açacaðýnýzý bilmiyorsanýz, aþaðýdaki adýmlarý takip edebilirsiniz:

  1. Kilit veya Ana Ekran‘dayken ekranýn alt kýsmýnda doðru hýzlýca kaydýrýn.
  2. Sol taraftaki uçak simgesine dokunun.
  3. Ekranýnýzýn sol üst kýsmýnda (Durum Çubuðu) Uçak Modu simgesini göreceksiniz.




Not: iPad’iniz uçak Modu’nda olduðu sürece e-posta ve mesaj alamazsýnýz. Ayrýca internet baðlantýsýna da sahip olamazsýnýz.Mümkün olan en güçlü þarj adaptörünü ve Uçak Modu’nu kullanmak, iPad’inizi þarj etme iþlemini daha da hýzlandýracaktýr.Uçak Modu’na alternatif olarak iPad’inizi tamamen kapatarak þarj etmek de süreci hýzlandýracaktýr. Ancak bu yöntem iPad’inizi kapalý tutmamnýz her zaman mümkün olmayacaðýndan, Uçak Modu’na göre daha kullanýþsýz bir alternatif olabilir.iPad’inizi kullanmaya devam etmeniz ve mümkün olduðunda hýzlý þarj etmeniz gerekiyorsa ekran parlaklýðýný azaltabilir, konum servislerini ve arka planda yenilenen uygulamalarý kapatabilirsiniz.