iPad Satın Alırken Kaç GB Tercih Edilmeli – iPad Kaç GB Alınmalı?






iPad serisi artık giriş seviyesi bir MacBook’a benzer depolama kapasitesine sahip. Peki satın alacağınız iPad kaç GB olmalı?
16 GB’lık iPad’ler artık geride kaldı. Günümüzde bir iPad satın almak istediğimizde karşımıza 32 GB’dan başlayıp, 512 GB’a kadar yükselen depolama kapasitesine sahip iPad, iPad Mini ve iPad Pro seçenekleri çıkıyor. Bu seçeneklerle birlikte depolama kapasitesiyle ilgili endişe ortadan kalktığı için, kullanıcıların kaç GB’lık iPad almak istediklerine diğer gereksinimlerine göre karar vermesi gerekiyor.

iPad satın alırken hangi durumlarda yüksek depolama alanı için para ödemelisiniz? 32 GB’lık iPad kimler için uygundur?

Gigabayt başına fiyat değerlendirmesi

iPad modelleri arasındaki fiyat farklılığı, daima depolama kapasitelerine göre olmuştur ve en son nesil iPad’ler için de bu durum değişmemiştir. Apple, iPad modellerini daha teknik özelliklere göre ayırmak istese de, kullanıcıların karar vermesini etkileyen en önemli özellik çoğu zaman depolama kapasitesi olmuştur.
Apple’ın en küçük tableti iPad Mini 4, 128 GB depolama kapasitesi ve 1.949 TL fiyat etiketi ile sunuluyor. En küçük boyutlusu olmasına rağmen, teknik olarak şirketin en uygun fiyatlı iPad’i değil. Bu unvan 1.599 TL ile 9.7 inçlik temel iPad’in elinde bulunuyor. Ancak gigabayt başına değerlendirdiğinizde ortaya daha farklı bir sonuç çıkıyor. 9.7 inçlik iPad için gigabayt başına yaklaşık 50 TL öderken, iPad Mini için gigabayt başına yalnızca 15.2 TL ödemeniz gerekiyor.
Bununla birlikte 128 GB’lık 9.7 inç iPad için fazladan 450 TL (2.049 TL) ödeyerek, gigabayt başına fiyatı 16 TL’ye indirmeniz de mümkün.
Apple’ın iPad serisinde gigabayt başına en uygun fiyatı sunan modeli ise, 512 GB depolama kapasitesine ve 4.349 TL fiyat etiketine sahip olan 10.5 inçlik iPad Pro. Cihaza gigabayt başına yalnızca 8.5 TL ödeyerek sahip olabiliyorsunuz.

Yerel depolamaya mı yoksa bulut depolamaya mı ihtiyacınız olduğunu belirleyin

Online kalmayı planlıyorsanız, cihazınızın depolama kapasitesinin çok yüksek olması gerekmeyebilir. Apple, iOS 11’de Dosyalar uygulamasına eklediği bir dizi entegrasyon ile tüm dosyalarınızı Dropbox, One Drive, Google Drive ve kendi iCloud seçeneğini de içeren bulut servislerinde tek yerden yönetebilmenizi sağladı.

Fotoğraflar ve Videolar

Mevcut iPad serisi 8 MP’den 12 MP’e kadar normal, 63 MP’e kadar ise panoramik fotoğraf ile 4K ve 30 FPS’ye kadar video çekebilen kameralar sunuyor. iOS’in gelecekteki güncellemelerine eklenmesi beklenen ve medya içeriği için depolama gereksinimlerini yarıya indireceği iddia edilen HEIF ve HEVC fotoğraf ve video sıkıştırma formatını düşünsek bile, çok fazla fotoğraf çekmeyi düşünüyorsanız, muhtemelen daha fazla yerel depolama kapasitesine ihtiyacınız olacak.

32 GB’lık iPad veya 64 GB’lık iPad Pro’yı kimler almalı?

Eğitim veya bir işletme için çok fazla sayıda iPad satın almak istiyor ve yalnızca B2B uygulamaları ve web portallarına erişmek istiyorsanız, bu iPad’ler sizin için ideal olabilir. Kriteriniz en uygun fiyat ise 32 GB’lık iPad veya 64 GB’lık iPad Pro’yu tercih edebilirsiniz. Fiyat önemli değil diyorsanız, 128 GB veya 256 GB’lık seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

128 GB iPad mini veya iPad’i kimler satın almalı?

Pro modelini istemiyorsanız veya ihtiyacınız yoksa, ancak yine de fazla miktarda içerik bulundurmak istiyorsanız, 128 GB iPad mini veya standart iPad’i düşünebilirsiniz. İkisi arasındaki kararınızı etkileyecek olan tek şey, tercih edeceğiniz ekran boyutudur.

256 GB’lık iPad Pro’yu kimler satın almalı?

Belgeler, fotoğraflar, videolar, sanatsal tuvaller ve saklama istediğiniz diğer her şey için büyük bir depolama kapasitesine ihtiyacınız varsa, 256 GB’lık mükemmel depolama kapasitesi ile iPad Pro’yu tercih edebilirsiniz. Ödeyeceğiniz fiyat da giriş seviyesi bir MacBook’un fiyatından daha düşük olacaktır.

512 GB’lık iPad Pro’yu kimler satın almalı?

iPad Pro’yu dolu bir içerik portföyü ve günlük görsel-işitsel iş makinesi olarak kullanmayı planlamadığınız sürece, 512 GB’lık alanı doldurmanız zor olacaktır. Cihaz ile çok yoğun ve ağır işler yapmayı düşünmüyorsanız, Wi-Fi + Hücresel Veri içeren 512 GB’lık iPad Pro’ya 4.949 TL ödemenizi tavsiye etmiyoruz. Birçok profesyonel için bile, (özellikle bulut depolama ile birlikte kullanıldığında) 4.049 TL’lik fiyatı 256 GB’lık iPad Pro yeterli olacaktır.