Bu sene 11.’sine imza atýlacak Turkcell Platinum Alaçatý Uluslararasý Balýkçýlýk Turnuvasý 5-8 Ekim tarihlerinde Alaçatý’da gerçekleþtirilecek. Son beþ yýldýr Avrupa’nýn en büyük açýk deniz balýkçýlýk yarýþmasý haline gelen turnuvaya 80 tekneyle iþ ve spor camiasýnýn önde gelen isimleri ve dünya çapýndan amatör balýk avcýlarý büyük ilgi gösteriyor.


Türkiye’nin amatör balýkçýlýk klasiði olan Turkcell Platinum Alaçatý Uluslararasý Balýkçýlýk Turnuvasý’nýn bu yýl 11.’si düzenleniyor. 5-8 Ekim tarihlerinde, ikinci kez Turkcell Platinum sponsorluðunda yapýlan turnuvanýn mekaný ise her yýl olduðu gibi Port Alaçatý. Beþ yýldýr Avrupa’nýn en büyük açýk deniz balýkçýlýk yarýþmasý olan Turkcell Platinum Alaçatý Uluslararasý Balýkçýlýk Turnuvasý spor ve iþ dünyasýnýn sportif balýkçýlýða meraklý isimlerini de bir araya getiriyor. 80 teknenin katýlacaðý turnuvanýn av sahasý 1200 kilometrekarelik bir alana yayýlýyor.

Ýþ dünyasý Alaçatý’da buluþuyor
Yaklaþýk 300 kiþinin kayýt yaptýrdýðý turnuvada Cem Boyner, Uður Iþýk, Turgut Konukoðlu, Kürþat Tüzmen, Erkut Soyak, Gökhan Çarmýklý, Burhan Çavuþoðlu, Mahmut Özgener, Bülent Akgerman, Enis Ülgen, Sinan Kosif, Cefi Kamhi, Burhan Çavuþoðlu ve Zeki Koen gibi iþ dünyasýnýn tanýnan simalarý yer alýyor. Ýlki 2007 tarihinde, bir kýsmý Yunan adalarýndan, toplamda 17 tekne ile baþlayan ve þu anda 80 tekne katýlýmý ile Avrupa’nýn en büyük turnuvalarýndan birine dönüþen Turkcell Platinum Alaçatý Uluslararasý Balýkçýlýk Turnuvasý’na her yýl olduðu gibi bu yýl da yoðun talep var.

Ýlk gününden itibaren yabancý katýlýmcýlarýn gösterdiði büyük ilgiyle uluslararasý olma özelliðini taþýyan Turkcell Platinum Alaçatý Uluslararasý Balýkçýlýk Turnuvasý, bu yýl da dünyanýn çeþitli yerlerinden birçok yarýþmacýyý aðýrlayacak. Kazakistan, ABD, Ýtalya ve diðer komþu ülkelerden de katýlýmcýlarýn olduðu organizasyonda özellikle bu iþin ustasý olan Güney Afrika ve Yunan Adalarýndan gelen ekipler diþli rakipler olarak gösteriliyor. Turnuva, 8 Ekim Pazar günü 19.30’da baþlayacak ödül töreni ve kapanýþ partisiyle son bulacak.