iOS 11 / 11.1 / 11.0.3’ü jailbreak yapabilir miyim?

Veya, iOS 11 / 11.1 / 11.0.3 iPhone veya iPad’te jailbreak’in son durumu nedir? Bu yazýmýzda bu sorularý cevaplamaya çalýþýyoruz.

Apple’ýn iOS 11’i piyasaya sürmesiyle birlikte iOS’u ilerletme konusunda harika bir iþ çýkardýðýný düþünüyorsanýz, ayný zamanda cihazýnýza Cydia ile ince ayarlar yapabilmekten ve uzantýlar yükleyebilmekten memnunsanýz,

iOS 11 için jailbreak‘in ne durumda olduðunu merak ediyor olabilirsiniz.

Jailbreak topluluðunda, iþin nasýl gerçekleþtirildiðine veya araçlarýn veya yazýlýmýn yeni sürümlerinin ne zaman yayýnlanacaðýna dair doðrusal bir yaklaþýmýn bulunmadýðýný biliyoruz. Apple’ýn iOS’un yeni sürümlerini çýkarma konusunda bir standardý olabilir ve her haziran ayýnda düzenlenen WWDC’de yeni bir büyük sürümün Eylül ayýnda piyasa sunulacaðýný duyuruyor olabilir. Ancak jailbreak dünyasý basit böyle çalýþmaz.
En son kamuya açýk jailbreak yalnýzca iOS 10.2.1 için sunulmaktadýr. Geliþmeler hakkýnda çok sýnýrlý bilgi mevcut olsa da, bundan sonra piyasaya sürülecek jailbreak sürümünün iOS 10.3.1 için iþlevsel bir jailbreak olacaðýný tahmin ediyoruz.


iOS 11.x artýk herkes için kullanýlabilir olduðundan, 10.3.x için genel bir jailbreak güncellemesi de bekleniyor. Fakat güvenilir bir jailbreak ekibi veya geliþtiricisinden herhangi bir onay gelene kadar beklemek zorundayýz.
Önümüzdeki haftalarda iOS 10.3.x için bir jailbreak sürümü yayýnlanmasý beklendiðinden, cihazýnýzý iOS 11.x’e yükseltme konusunda acele etmek istemeyebilirsiniz. Ya da bunu çoktan yaptýysanýz, iOS’u 10.3.3’e indirmek isteyebilirsiniz.