Yeni bir iPhone 8, iPhone 8 Plus veya iPad mi satın aldınız? Yeni cihazınızı nasıl kuracağınız konusunda endişelenmeyin! Çünkü birkaç kolay adımla cihazınızı kurabilirsiniz.Yeni bir iPhone 8, iPhone 8 Plus veya iPad Pro satın aldığınızda, cihazı ilk açtığınızda pek çok dilde “Merhaba” yazan bir ekran göreceksiniz. Bu sizin kişisel kurulum asistanınızdır ve her şeyin doğru yapılandırıldığından ve tam istediğiniz şekilde çalıştığından emin olmanıza yardım etmek için vardır.Not:Bu rehber iPad, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus içindir. iPhone X kurulum işlemleri biraz farklıdır. iPhone X için kısa bir süre içinde bir kurulum kılavuzu yayınlayacağız.

Kurulum Seçenekleriniz


Yeni bir iPad, iPhone 8 veya iPhone 8 Plus’ta kurulum yapmanın çeşitli yolları vardır.

  • “Yeni” olarak kurulum yapmak: Her şeye sıfırdan başlamak demektir. Bu daha önec bir akıllı telefon veya çevrimiçi hizmet kullanmamış olan kişiler içindir.
  • Eski bir iPhone, iPad veya iPod touch yedeklemesinden geri yükleme yapmak:Bunu çevrimiçi olarak iCloud veya iTunes üzerinden USB bağlantısı kullanarak yapabilirsiniz. Bu, daha önceden bir iOS cihaza sahip olan ve yeni bir iOS cihaza geçiş yapan kişiler içindir.
  • Android, BlackBerry veya Windows Phone’dan içeri aktarmak: Apple, Android’ten içe aktarmak için Google Play üzerinde bir uygulamaya sahip. Ancak çevrimiçi hizmetler eski bir cihazdan çok daha fazla veri taşımanıza olanak tanır. Bu, iPhone veya iPad’e geçiş yapan kişiler içindir.




Yeni iPad veya iPhone 8 kurulumuna nasıl başlarsınız?

Tercih edeceğiniz yöntem yeni kurulum, yedekten geri yükleme ya da başka bir cihazdan geçiş yapma seçeneklerinden hangisi olursa olsun, her şey aynı şekilde başlıyor.

  1. Kuruluma başlamak için ekranda “Merhaba” yazısı ile gelen slayta dokunun ve belirtildiği şekilde parmağınızı ekran boyunca kaydırın.
  2. Dilinizi seçin. iPhone veya iPad’inizi kendi ülkenizden aldıysanız, dil seçimi otomatik olarak kendi dilinizde olacaktır.
  3. Ülkenizi veya bölgenizi seçin. Aynı şekilde, satın aldığınız yerde yaşıyorsanız ülke veya bölge seçimi otomatik olarak yapılacaktır.
  4. Bir Wi-Fi ağı seçin ve şifresini girin. Wi-Fi erişiminiz yoksa, iPhone veya iPad için Hücresel Kullan’ı seçebilirsiniz.
  5. iPhone veya iPad’inizin etkinleştirilmesini bekleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.
  6. Konum Hizmetleri’ni etkinleştirmek isteyip istemediğinizi seçin. Bu ayarı daha sonra değiştirebilirsiniz, ancak Google Haritalar gibi uygulamaları kullanmak için en azından bazı konum servislerini etkinleştirmeniz gerektiğini unutmayın.
  7. Şifrenizi ve Touch ID’nizi ayarlayın. Bu adımı, Touch ID’yi Daha Sonra Ayarla’yı seçerek atlayabilirsiniz, ancak güvenlik için önemlidir.




iPhone ve iPad için kurulum sonrası ayarlar nasıl yapılır?

Yeni bir iPhone veya iPad kullancısıysanız ve verilerinizi taşımak zorunda değilseniz, yapmanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir. Öncelikle, cihazınızı iCloud hesabınıza bağlamanız gerekiyor. Bunun için birkaç seçeneğiniz var:

  1. Var olan bir iCloud Apple kimliğiyle oturum açın – kullanıcı adınızı (genellikle e-posta adresiniz) ve şifrenizi girmeniz yeterlidir.
  2. Farklı bir aktarım yapmak istiyorsanız, iCloud ve iTunes için farklı Apple ID kullan seçeneğine dokunun.
  3. Ücretsiz olarak yeni bir Apple ID oluşturun.
  4. Şimdilik bunu yapmak istemiyorsanız veya henüz Apple kimliğine sahip değilseniz, Bu Adımı Atla’ya dokunun. İstediğiniz her an yeni bir Apple kimliği oluşturabilir veya Ayarlar uygulamasından istediğiniz zaman oturum açabilirsiniz.
  5. Apple’ın Şartlar ve Koşullarını kabul etmek için dokunun.
  6. Bir kez daha onaylayın.
  7. Bulunduğunuz bölgede varsa Apple’ın Touch ID tabanlı ödeme seçeneği Apple Pay’i kurun.
  8. Parolarınızı tüm cihazlarınızda saklamak ve senkronize etmek istiyorsanız, iCloud Anahtar Zinciri’ni kurun.
  9. Apple’ın sesli yardımcısı Siri’yi kurun.
  10. Siri’yi otomatik olarak tetiklemek için “Hey Siri”yi kurun.


Hepsi bu kadar. Artık yeni iPad, iPhone 8 veya iPhone 8 Plus’ınızın kurulumunu tamamladınız!