Apple’ýn ilk akýllý ev hoparlörü olan HomePod cihazý 9 Þubat itibariyle satýþa çýkýyor. Ýlk olarak Amerika ve Ýngiltere gibi ülkelerde satýþa çýkacak olan HomePod, yeteneklerine ve harcadýðý enerjilere bakacak olursak bir hayli satýþ elde edecek.
En az Apple Watch serisi kadar çok konuþulan cihazýn, ülkemizde ne zaman satýþa çýkacaðýný bilemiyoruz ancak bu modelin, 9 Þubat itibariyle satýþa çýkmasýyla beraber yeni detaylar öðrenilmeye baþlandý. Henüz ülkemiz için biraz erken olsa da HomePod için ortaya çýkan yeni detaylardan birisi de yazýlým güncellemesi. Öyle ki Apple, yazýlým konusunda cihazýn çok uzun ömürlü olacaðýný belirtmiþti. Peki, HomePod nasýl güncellenecek?
HomePod Güncellemeleri Nasýl Yapýlýr?

Ýlerleyen dönemlerde Apple’ýn yeni akýllý hoparlörünü tercih edecek olan kullanýcýlar için en önemli bilgi yazýlým güncelleme bilgisi olacak. Öyle ki cihazýn içerisinde Siri sanal asistanýbulunacak ve Apple, yazýlým güncellemeleriyle beraber cihazýn yeteneklerini sürekli olarak yükseltecek. Streo modu gibi modlarýn bu þekilde yazýlým güncellemesiyle beraber geldiðini çoktan gördük bile.

Bu noktada cihazýn iOS iþletim sistemiyle beraber geldiðini görmek mümkün olacak. Ýlk bilgilere göre cihazda ilk olarak iOS 11.2.5 sürümü kullanýlacak. Bundan sonra gelecek olan iOS güncellemeleri de seriye düzenli olarak eklenecek. Burada kullanýcýlarýn yeni sürümler için güncelleme yapmasý gerekiyor. Güncelleme týpký Apple Watch sistemine benzer bir þekilde ilerleyecek. Yeni bir güncelleme geldiði zaman hem cihaz üzerinde hem de iPhone telefonlarýnda güncelleme uyarýsý göreceðiz.

Güncelleme uyarýsý gördüðünüzde HomePod uygulamasýnýn arayüzüne girerek güncellemeleri yükleyebileceksiniz. Apple Watch sistemine oldukça benzer bir sistem olduðunu göreceksiniz. Bunun dýþýnda Apple’ýn otomatik güncelleme sistemi sunacaðýndan da söz ediliyor. Ancak otomatik güncelleme özelliðinin nasýl çalýþacaðý net olarak bilinmiyor. Bunun için 9 Þubat tarihini beklemek gerekiyor. Tekrar belirtelim ülkemiz için kesin çýkýþ tarihi hala belli deðil.