iPhone akýllý telefonlarý için düzenlediði tanýtýmý gerçekleþtiren Apple, yeni telefonlarýyla beraber yeni akýllý saat modelinin tanýtýmýný da gerçekleþtirdi. Apple Watch 5 akýllý saatlerinin hem tasarýmlarý hem de teknik özellikleri paylaþýlmýþ oldu. Hemen söz konusu akýllý saat modelinin özelliklerinden söz edelim.
Apple Watch 5 Tasarýmý Nasýl?

Yeni akýllý saat modelinde yine kavisli ekran tasarýmý devam ediyor. Sürekli açýk retina ekranla beraber gelen akýllý saat, yine kavisli ekranla beraber geliyor. Yanýnda yine fiziksel bir tuþ bulunan akýllý saatin, tasarýmýnýn genel olarak ayný kalacaðýný söyleyebiliriz.

Malzeme kýsmýnda ise %100 yenilenebilir alüminyum kullanýldýðý açýklanmýþ durumda. Ayrýca bu kez yeni bir beyaz renk seçeneði var ve titanyum kasa kullanýlacak.
Apple Watch 5 Özellikleri Neler?

Yeni ekran teknolojisine sahip olan gelen akýllý saat, LTPO ekran teknolojisinde ve sürekli açýk ekran sistemini destekliyor. Yani artýk akýllý saati sürekli olarak açýk tutup, normal bir saat gibi kullanabileceksiniz. Apple Watch akýllý saat modelinin sürekli olarak açýk ekran özelliðini kullanmasý durumunda bile 1 günlük bir pil süresi sunulacak.
Bunun dýþýnda bir diðer yenilik ise Pusula özelliði oldu. Ayný iPhone akýllý telefonlarýnda olduðu gibi pusula özelliðinin Apple Watch 5akýllý saatlerine geldiðini de ekleyelim. Haritada ne tarafa döndüðünüzü net bir þekilde görmeniz mümkün olacak.

Fiyat

GPS destekli modelde fiyat 399 dolar olarak açýklandý.