iPhone 12 akıllı telefonlarında tam ekran tasarımına yer verileceği ve çentik alanının kaldırılacağı düşünülüyor. Bu zamana kadar sızdırılan konsept videolarında en çok dikkat çeken de bu tasarım yapısıydı. Telefonların tamamen çerçevesiz bir tasarımla gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. Konsept videolarda da çentik alanının kaldırıldığını görüyoruz fakat şu an için net olarak bu yönde resmi bir karar söz konusu değil.
Şimdi ise belki de en iddialı kanıt ortaya çıktı. Bu kez Apple tarafından alınan bir patent görseli ortaya çıktı. Paylaşılan patent görsellerinde telefonun çerçevesiz yapısı karşımıza çıkıyor. Çentik alanının kullanılmadığı görülen telefonun, Face ID kısmı için üst çerçevede bir çizgi gibi alana yer verdiğini görmek mümkün olacak.

Face ID Devam Edecek

Bu görsellere baktığımız zaman iPhone 12 akıllı telefonlarının üst kısmında Face ID kullanımının devam edeceğini görüyoruz. Tasarım kısmında ince çerçeve yapısıyla yeniliğe gideceği görülen Apple’ın arka kısımda nasıl bir yapı sunacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Muhtemelen arka kısımda da yine kare şeklinde bir kamera alanı kullanılmaya devam edecek. Tabii ki kameraların farkının nasıl olacağı konusunda tanıtımı beklemek gerekiyor. Muhtemelen 3 kamera kullanılmayacak ve dördüncü bir kameraya da yer verilecek. Ancak kamera sayısı yüksek olsa da kare şeklinde tasarım kullanılmaya devam edecek.


Eylül ayında tanıtıma çıkacağını göreceğimiz iPhone 12 akıllı telefonlarının ekran kısmında ise 6.1 inç, 6.7 inç ve 5.4 inç olmak üzere 3 iPhone 12 modelinin tanıtılması bekleniyor. Bunun dışında bir de iPhone SE 2 akıllı telefonlarının gelmesi beklenmekte. Fakat bu seride farklı bir tasarım yapısının sunulup sunulmayacağı net değil. Muhtemelen yine çerçevesiz bir ekran gelebilir.