2020 iPhone SE akıllı telefonu ya da iPhone 9 olarak adlandırılması beklenen yeni uygun fiyatlı iPhone için geri sayım hızlanmış durumda. Yeni akıllı telefonların ne zaman geleceği konusunda kesin bir bilgi paylaşımı yapılmadı ancak ipuçları gelmeye başladı. Bu noktada son olarak Apple’ın sitesinde bir mesaj verildiğini görmüştük.
Kılıf görselleri ve benzeri detaylar gelmeye devam ederken şimdi ise telefonların bir alışveriş sitesi üzerinden ortaya çıktığını gördük. Daha öncede iPhone 11 akıllı telefonları için aynı durum geçerli olmuştu. Bir site üzerinden iPhone 11 akıllı telefonlarının tanıtılmadan ön siparişlerinin açıldığını görmüştük. Aynı durum iPhone 9 akıllı telefonları için de geçerli oldu.
iPhone 9 için Geri Sayım Başladı

Çin’in en büyük alışveriş sitelerinden biri olan JD üzerinden yayınlanan afişle beraber iPhone 9 akıllı telefonlarının sergilendiği görüldü. Telefonların özellikleri konusunda çok fazla bir bilgiye yer verilmedi. Ayrıca tasarım kısmında da herhangi bir bilgi yok. Kaldı ki paylaşılan görsellerde telefonun kırmızı bir örtü ile üstünün kapandığı görülüyor.

Biz merak edenler için yeni akıllı telefonların özelliklerinden de söz edelim. Bu zamana kadar paylaşılan detaylarda yeni seri akıllı telefonların A13 Bionic serisiyle beraber geleceği söylenmişti. Bu bilginin değişmediğini belirtelim. Yine beklentiler A13 Bionic işlemcilerinin geleceği yönünde.

Bunun dışında ekran kısmında ise 4.7 inçlik bir panel kullanılacağının bilgisi var. Ekranların eski modellerde olduğu gibi çerçeveli bir tasarımla geldiğini göreceğiz. Çerçeveli akıllı telefon tasarımıyla beraber Home tuşu kullanımının da yine devam edeceği bilgisi var. Bu detayların dışında yeni akıllı telefonların daha ne gibi artılarla beraber geleceği şu an için net değil. Sadece bu bilgiler bile iddialı bir seri ile karşı karşıya olacağımızı gösteriyor. Bu arada telefonun fiyatı için 399 dolar fiyat beklentisi olduğunu da eklemiş olalım.