2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçekleştirilecek 14. yarışı öncesinde pole pozisyonunu Racing Point pilotu Lance Stroll'ün oldu.
Beklenen yağmurun sıralama turları başladıktan dakikalar sonra gelmesiyle birlikte Türkiye Grand Prix'si sıralama turlarında işler oldukça karıştı. Başlangıçta kırmızı bayrak nedeniyle uzun süre pitte kalan pilotlar, pistin kurumaya başlamasıyla birlikte piste çıktılar.

Hava sıcaklığının 12, pist sıcaklığının ise 13 dereceye indiği pistte Red Bull oldukça iyi bir performans sergiledi ancak Lance Stroll geçiş lastikleriyle harika bir performans ortaya koyarak pole pozisyonunu kazandı.

Yarış Pazar günü 13:10'da başlayacak.

3. Seans: Perez harika turuyla ilk pole pozisyonunu aldı
Sıralama turlarının son bölümüne iki Red Bull, iki Mercedes, iki Alfa Romeo, iki Racing Point ve iki Renault sürücüsü kaldı.

Son bölümde pist kurumaya devam etti ve ilk iki bölümdeki harika performansından sonra Red Bull pilotları ilk çizginin en büyük favorisiydi.

Verstappen mavi logolu yağmur lastiğiyle attığı ilk turunda 1:52.326 yaptı ve diğerlerine karşı büyük bir üstünlük kurarak ilk sıraya yerleşti.

Sonrasında yeşil logolu geçiş lastiğini kullanan Sergio Perez 1:52.037 yaparak Verstappen'den liderliği almayı başardı.

Sonrasında Verstappen de geçiş lastiklerine geçti ancak Perez çok iyi turlar attı ve en iyi dereceyi 1:49.321'e çekti.

Son anlarda Perez'in takım arkadaşı Lance Stroll pistin de gelişmesiyle birlikte 1:47.765 yaptı ve takım arkadaşını geçerek pole pozisyonunu kazandı.

Detaylar geliyor...

2. Seans: Verstappen 1.9 saniye farkla lider, Ferrari iki araçla birden elendi
Sıralama turlarının ikinci bölümünde şartlar, ilk bölüme kıyasla çok daha iyiydi ve sürücüler peş peşe hızlı turlar atmaya başladılar.

Max Verstappen, derecesini sürekli olarak gelişirdi ve bitime dört dakika kala 1:52.036'ya kadar inmeyi başardı. Sonrasında bu dereceyi 1:50.293'e çekti.

Alex Albon 1.9 saniye geride ikinci, Lewis Hamilton 2.4 saniye geride üçüncü ve Lance Stroll 3 saniye geride dördüncü oldu.

......


ayrinti/kaynak :[Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]