turk-dreamworld.com Sitesine Hogeldiniz.

Sponsor Araniyor1
3. sayfa - 3 sayfa var BirinciBirinci 123
24 sonu蓨an 21 ile 24 aras
    Member Serdar102 - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    閍elik tarihi
    Mar 2024
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

Standart Cevap: Serdar Yldrm Hikayeleri

DEN幊 KIZI MARY
    Bundan yllar 霵ce, denize kys olan lkelerden birinde, olduk蓷 mutlu, gelecekten umutlu, Mary adnda k踙k bir kz ve ailesi yayordu. Balk踦lk yaparak ailesinin ge蓾mini sa簰ayan baba, aniden 闤nce, k踙k kz ile annesi yalnz ve a kald. Anne, mecbur kald蹥 i蓾n, komu kasabadan bir adamla evlendi. Zalim adam, bir sre sonra anne ve kzna trl eziyetler yapmaya balad. Kafasnn iyice darald蹥 bir gn k踙k kzn bacaklarn birbirine yaptrarak denize att. Denizin dibini boylamakta olan kzn yardmna balklar kotu. Balklar, kz kucakladklar gibi, denizlerin ta蓧z kralna g飆rd. Denizlerin ta蓧z kral, k飆 insanlarn yapt蹥 balina katliamlarn 霵leyemedi簨 i蓾n, ta takmazd. Kral, kzn haline acd, onu yanna ald ve deniz altnda yaamay 瓘retti. K踙k kz, kraln yannda sevgi dolu, mutluluk dolu on iki yl ge蓾rdi. Bu zaman sresince yryemedi簨 i蓾n, belden aa蹥s d霵me u繢ad ve pullarla kapland.

Mary artk on sekiz yana gelmiti ve st insand ama alt balk olmutu yani o artk bir deniz kzyd. Deniz kz yzerken, kaykla balk avlamakta olan bir adam dikkatini 蔒kti. Bu adam, vey babasna 蔞k benziyordu, yalnz biraz yalanm ve sa蔮ar krlamt. Deniz kz yakna gelerek, kendini tantt, ben senin kznm, dedi ve annesini sordu. 鈅ey baba, sana anneni anlatrm ama kay簜 gelirsen, dedi. Gen kz kay簜 踦knca vey baba bunun bir deniz kz oldu繠nu g顤d. Bu durumdan yararlanmay dnd. Deniz kzn yakalayp ba簰ad ve evine g飆rd. 鈅ey baba daha sonra byk bir 蓷dr ald. ドdrn ortasndaki bir dire簟 deniz kzn kuyru繠ndan ba aa蹥 ba簰ad. Deniz kznn varl蹥ndan haberdar olan insanlar, 蓷dra kotular ve bilet alarak i蔒ri girip, deniz kzn g顤dler. Zamanla lkenin pek 蔞k ehrinden ziyaret蓾ler geldi. Deniz kz mehur oldu ama bu mehurlu繠n kayma蹥n vey baba yedi. 鈅ey baba kazand蹥 paralarla o lkenin sayl zenginleri arasna girdi ve lks i蓾nde yaad.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

H尟AYE YAZARI 焌ER SEYFETT嵣 尳E SERDAR YILDIRIM
    Tarih 4-A繠stos-2023 Bursa'da bir kitap ma簜zasnda 蔞k de簟rli yazarlarmzdan 珵er Seyfettin ile beraberim: " Sayn 珵er Seyfettin, bakn buras katl bir kitap sat ma簜zas. 楁inde binlerce kitap var.
    珵er Seyfettin: " Ya Serdar, beni buraya neden getirdin? Ben 1920 yln hatrlyorum. O zamanlar 36 yandaydm. 酨tanbul'da bir lisede 瓘retmenlik yapyordum. "
    " Evet do繢u, bunlar ben de biliyorum ama sizin bilmedi簨niz bir ey var. 1920 dediniz. O zamandan imdiki zamana 103 yl ge蓨i. 103 yl sonra siz neredesiniz, hikayeleriniz nerede? "
    " Ben o hikayeleri yazdm, durdum. Bir 酨tanbul gazetesinde bunlar her gn tefrika halinde yaynlanrd. Biliyor musun Serdar, yurdumuzu dmanlar istila etti簨nde ben subaydm. ドnakkale taraflarnda askeri ciple gidiyorduk. G闥yznde bir yaz belirdi. Fethun karib. ( ドnakkaleye cephesini ziyarete giden heyeti edebiye i蔒risinde bulunan 珵er Seyfettin, yolda karlatklar fevkalade bir hadiseyi Mjde adn verdi簨 hikayesinde anlatmtr. Gn a簜rd蹥nda heyet g闥yznde ince bir duman ile fethun karib yazd蹥n mahede etmitir. Fethun karib, yakn bir fetih anlamndadr. ) 1915 yl balaryd. Ne oldu? Neler oldu? Yolda gelirken ben Trkm dedin. Trkiye Cumhuriyeti dedin. Trkiye Cumhuriyeti'ne bravo da Osmanl ne oldu? Brak Osmanl 慆paratorlu繠'nu Anadolu ne oldu? "

" Mustafa Kemal 19-Mays-1919 tarihinde Samsun'a 踦kt. "
    " Bunu biliyorum. "
    " Trk Ordusu ve Mustafa Kemal bir bu蓰k yl Sakarya Irma蹥 do繠sunda konuland. Mustafa Kemal onlara sava 瓘retti. Trk Ordusu Mustafa Kemal 霵derli簨nde ileri atld蹥nda yunan askerleri ehirleri, k騽leri yakarak ka蓨. Kurtulu Sava'n kazanan Mustafa Kemal, Trkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Tarihe ismini altn harflerle yazdrd. "
    " Mustafa Kemal adn daha 霵ce defalarca duymutum. Cumhuriyet yllarna 闣rm vefa etmedi. 煪 an 蔞k sevin蔮iyim ve 蔞k mutluyum. "
    " Mustafa Kemal kurdu繠 Trkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbakan oldu. 10-Kasm-1938 'e kadar 15 yl bu g顤evini devam ettirdi. 24 Kasm 1934 ylnda Atatrk soyadn ald. Artk O Mustafa Kemal Atatrk't. "
    " Serdar, Atatrk hakknda kitaplar var m burada? "
    " Evet var. "
    Atatrk kitaplar reyonuna gittik ve 珵er Seyfettin'e kitaplarda yazlanlar okudum. Her iki dakikada bir 珵er Seyfettin tarafndan, Atatrk ayakta alkland. Daha sonra birlikte 珵er Seyfettin kitaplar reyonuna y霵eldik. 愲i elime birer kitap aldm. Bakn, dedim, bu kitapta Kaa蹥 hikayeniz var. Bu kitapta da Ktk hikayeniz bulunuyor.
    珵er Seyfettin: " Vay benim canlarm, ci簟rlerim. Aradan 103 yl ge蔂i ve hikayelerim unutulmam. Bir yazar aradan 50 yl ge蔂i ve hatrlanyorsa unutulmam demektir. Artk o yazar olmutur. Ey Serdar Yldrm, ben artk yazar oldum mu? "
    " Evet oldunuz, hem de 蔞k de簟rli, unutulmaz bir yazar oldunuz. "
    " Yaasn, ben imdi 蔞k mutluyum. "
    珵er Seyfettin tansiyon ve eker hastasyd. Atina'da 10 ay esir kald. 酨tanbul'a geldikten sonra tansiyon ila蔮ar kullanmaya balad ama eker ilac yoktu. 6 Mart 1920 ylnda aramzdan ayrldktan 2 yl sonra eker ilac icat edildi. 煪 eker ilacn 4-5 yl 霵ce icat etseydiniz olmaz myd? 珵er Seyfettin size nice yeni hikayeler arma簜n ederdi.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

KURBA竑LAR
    Eski zamanlarda bir dere kenarnda yzlerce kurba簜 yayormu. Bu kurba簜lar neeliymi, gler yzlym. Sava nedir bilmez, bar i蓾nde yaarlarm. Bir gn bu dere kenarna hayalperest bir kurba簜 gelmi. Nana adndaki bu kurba簜 devaml olarak hayal g顤rm ve g顤d蹞 hayalleri ger蔒kmi gibi anlatrm. Nana ksa zamanda kendine pek 蔞k yanda bulmu. Yandalaryla birlikte ayaklanm ve kendine inanmayanlara kar savap, onlar yenmi. B騽lelikle onlarca kurba簜nn can pahasna hkmdarl蹥n ilan etmi. Nana tahta oturur oturmaz kurba簜lara neelenmeyi, gler yzl olmay yasaklam. Onlarn stnde bask kurmu, yediklerine, i蓨iklerine karr olmu.
    Maumu adndaki gen bir kurba簜 Nana'nn fikirlerini anlamsz bulmu. Kurba簜larn en stn canl varlklar oldu繠 dncesi stne yaam felsefesini kurmu. Ksa zamanda kendine pek 蔞k yolda bulmu.
    Gnlerden bir gn Maumu'nun yoldalar Nana'nn yandalaryla savamlar ve onlar yenmiler. Sonraki yllarda kurba簜lar, 驆gr dnce sistemini kurmular, her 蔒it konuda fikir ileri srp, yorum yapmlar. Yokmu 騽le, b騽le dn, 騽le dnme. Kim kimin 驆gr dnme yetene簨ne pranga vurabilir? Kim kimin yaantsna karabilir? B騽lelikle kurba簜lar mutlu bir ekilde yaantlarn srdrmler.

SON

Yazan: Serdar Yldrm
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

KUKLACI
    K騽, kasaba, ehir demeden gezip dolaan ve kukla oynatarak insanlar e簰endiren bir kuklac varm. Kuklac oyun bitti簨nde apkasn uzatr, seyircilerden para toplarm ama para veren az olurmu. Kukla oynatrken devleen kuklacnn neeli hali, oyun bitince zgn bir hal alr, ba 霵de seyir meydanndan ayrlrm. Az 霵ce onu alklayanlar, acyarak bakarm.
    Bir gn bu kuklac bir kasabada kukla oynatrken, a蔮ktan ba d霵m, g驆leri kararm, dp kafasn taa 蓷rpm ve orackta 闤m. Olanlar oyunun bir par蓷s sanan seyirciler, kuklacy 踦lgnca alklam. Seyretmeye be yz kiinin geldi簨 kuklacnn cenazesinde be kii varm.
    Yol kenarlarnda kukla oynatan, gitar 蓷lan, ark s騽leyen sokak sanat踦lar g顤rseniz bo ge蔂eyin, onlara para verin. Sanat parayla satn alnmaz ama a karnna da sanat yaplmaz, bunu unutmayn.

SON
    AlntAlnt

3. sayfa - 3 sayfa var BirinciBirinci 123