turk-dreamworld.com Sitesine Hogeldiniz.

Sponsor Araniyor1
3. sayfa - 3 sayfa var BirinciBirinci 123
30 sonu蓨an 21 ile 30 aras
    Member Serdar102 - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    閍elik tarihi
    Mar 2024
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

Standart Cevap: Serdar Yldrm Hikayeleri

DEN幊 KIZI MARY
    Bundan yllar 霵ce, denize kys olan lkelerden birinde, olduk蓷 mutlu, gelecekten umutlu, Mary adnda k踙k bir kz ve ailesi yayordu. Balk踦lk yaparak ailesinin ge蓾mini sa簰ayan baba, aniden 闤nce, k踙k kz ile annesi yalnz ve a kald. Anne, mecbur kald蹥 i蓾n, komu kasabadan bir adamla evlendi. Zalim adam, bir sre sonra anne ve kzna trl eziyetler yapmaya balad. Kafasnn iyice darald蹥 bir gn k踙k kzn bacaklarn birbirine yaptrarak denize att. Denizin dibini boylamakta olan kzn yardmna balklar kotu. Balklar, kz kucakladklar gibi, denizlerin ta蓧z kralna g飆rd. Denizlerin ta蓧z kral, k飆 insanlarn yapt蹥 balina katliamlarn 霵leyemedi簨 i蓾n, ta takmazd. Kral, kzn haline acd, onu yanna ald ve deniz altnda yaamay 瓘retti. K踙k kz, kraln yannda sevgi dolu, mutluluk dolu on iki yl ge蓾rdi. Bu zaman sresince yryemedi簨 i蓾n, belden aa蹥s d霵me u繢ad ve pullarla kapland.

Mary artk on sekiz yana gelmiti ve st insand ama alt balk olmutu yani o artk bir deniz kzyd. Deniz kz yzerken, kaykla balk avlamakta olan bir adam dikkatini 蔒kti. Bu adam, vey babasna 蔞k benziyordu, yalnz biraz yalanm ve sa蔮ar krlamt. Deniz kz yakna gelerek, kendini tantt, ben senin kznm, dedi ve annesini sordu. 鈅ey baba, sana anneni anlatrm ama kay簜 gelirsen, dedi. Gen kz kay簜 踦knca vey baba bunun bir deniz kz oldu繠nu g顤d. Bu durumdan yararlanmay dnd. Deniz kzn yakalayp ba簰ad ve evine g飆rd. 鈅ey baba daha sonra byk bir 蓷dr ald. ドdrn ortasndaki bir dire簟 deniz kzn kuyru繠ndan ba aa蹥 ba簰ad. Deniz kznn varl蹥ndan haberdar olan insanlar, 蓷dra kotular ve bilet alarak i蔒ri girip, deniz kzn g顤dler. Zamanla lkenin pek 蔞k ehrinden ziyaret蓾ler geldi. Deniz kz mehur oldu ama bu mehurlu繠n kayma蹥n vey baba yedi. 鈅ey baba kazand蹥 paralarla o lkenin sayl zenginleri arasna girdi ve lks i蓾nde yaad.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

H尟AYE YAZARI 焌ER SEYFETT嵣 尳E SERDAR YILDIRIM
    Tarih 4-A繠stos-2023 Bursa'da bir kitap ma簜zasnda 蔞k de簟rli yazarlarmzdan 珵er Seyfettin ile beraberim: " Sayn 珵er Seyfettin, bakn buras katl bir kitap sat ma簜zas. 楁inde binlerce kitap var.
    珵er Seyfettin: " Ya Serdar, beni buraya neden getirdin? Ben 1920 yln hatrlyorum. O zamanlar 36 yandaydm. 酨tanbul'da bir lisede 瓘retmenlik yapyordum. "
    " Evet do繢u, bunlar ben de biliyorum ama sizin bilmedi簨niz bir ey var. 1920 dediniz. O zamandan imdiki zamana 103 yl ge蓨i. 103 yl sonra siz neredesiniz, hikayeleriniz nerede? "
    " Ben o hikayeleri yazdm, durdum. Bir 酨tanbul gazetesinde bunlar her gn tefrika halinde yaynlanrd. Biliyor musun Serdar, yurdumuzu dmanlar istila etti簨nde ben subaydm. ドnakkale taraflarnda askeri ciple gidiyorduk. G闥yznde bir yaz belirdi. Fethun karib. ( ドnakkaleye cephesini ziyarete giden heyeti edebiye i蔒risinde bulunan 珵er Seyfettin, yolda karlatklar fevkalade bir hadiseyi Mjde adn verdi簨 hikayesinde anlatmtr. Gn a簜rd蹥nda heyet g闥yznde ince bir duman ile fethun karib yazd蹥n mahede etmitir. Fethun karib, yakn bir fetih anlamndadr. ) 1915 yl balaryd. Ne oldu? Neler oldu? Yolda gelirken ben Trkm dedin. Trkiye Cumhuriyeti dedin. Trkiye Cumhuriyeti'ne bravo da Osmanl ne oldu? Brak Osmanl 慆paratorlu繠'nu Anadolu ne oldu? "

" Mustafa Kemal 19-Mays-1919 tarihinde Samsun'a 踦kt. "
    " Bunu biliyorum. "
    " Trk Ordusu ve Mustafa Kemal bir bu蓰k yl Sakarya Irma蹥 do繠sunda konuland. Mustafa Kemal onlara sava 瓘retti. Trk Ordusu Mustafa Kemal 霵derli簨nde ileri atld蹥nda yunan askerleri ehirleri, k騽leri yakarak ka蓨. Kurtulu Sava'n kazanan Mustafa Kemal, Trkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Tarihe ismini altn harflerle yazdrd. "
    " Mustafa Kemal adn daha 霵ce defalarca duymutum. Cumhuriyet yllarna 闣rm vefa etmedi. 煪 an 蔞k sevin蔮iyim ve 蔞k mutluyum. "
    " Mustafa Kemal kurdu繠 Trkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbakan oldu. 10-Kasm-1938 'e kadar 15 yl bu g顤evini devam ettirdi. 24 Kasm 1934 ylnda Atatrk soyadn ald. Artk O Mustafa Kemal Atatrk't. "
    " Serdar, Atatrk hakknda kitaplar var m burada? "
    " Evet var. "
    Atatrk kitaplar reyonuna gittik ve 珵er Seyfettin'e kitaplarda yazlanlar okudum. Her iki dakikada bir 珵er Seyfettin tarafndan, Atatrk ayakta alkland. Daha sonra birlikte 珵er Seyfettin kitaplar reyonuna y霵eldik. 愲i elime birer kitap aldm. Bakn, dedim, bu kitapta Kaa蹥 hikayeniz var. Bu kitapta da Ktk hikayeniz bulunuyor.
    珵er Seyfettin: " Vay benim canlarm, ci簟rlerim. Aradan 103 yl ge蔂i ve hikayelerim unutulmam. Bir yazar aradan 50 yl ge蔂i ve hatrlanyorsa unutulmam demektir. Artk o yazar olmutur. Ey Serdar Yldrm, ben artk yazar oldum mu? "
    " Evet oldunuz, hem de 蔞k de簟rli, unutulmaz bir yazar oldunuz. "
    " Yaasn, ben imdi 蔞k mutluyum. "
    珵er Seyfettin tansiyon ve eker hastasyd. Atina'da 10 ay esir kald. 酨tanbul'a geldikten sonra tansiyon ila蔮ar kullanmaya balad ama eker ilac yoktu. 6 Mart 1920 ylnda aramzdan ayrldktan 2 yl sonra eker ilac icat edildi. 煪 eker ilacn 4-5 yl 霵ce icat etseydiniz olmaz myd? 珵er Seyfettin size nice yeni hikayeler arma簜n ederdi.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

KURBA竑LAR
    Eski zamanlarda bir dere kenarnda yzlerce kurba簜 yayormu. Bu kurba簜lar neeliymi, gler yzlym. Sava nedir bilmez, bar i蓾nde yaarlarm. Bir gn bu dere kenarna hayalperest bir kurba簜 gelmi. Nana adndaki bu kurba簜 devaml olarak hayal g顤rm ve g顤d蹞 hayalleri ger蔒kmi gibi anlatrm. Nana ksa zamanda kendine pek 蔞k yanda bulmu. Yandalaryla birlikte ayaklanm ve kendine inanmayanlara kar savap, onlar yenmi. B騽lelikle onlarca kurba簜nn can pahasna hkmdarl蹥n ilan etmi. Nana tahta oturur oturmaz kurba簜lara neelenmeyi, gler yzl olmay yasaklam. Onlarn stnde bask kurmu, yediklerine, i蓨iklerine karr olmu.
    Maumu adndaki gen bir kurba簜 Nana'nn fikirlerini anlamsz bulmu. Kurba簜larn en stn canl varlklar oldu繠 dncesi stne yaam felsefesini kurmu. Ksa zamanda kendine pek 蔞k yolda bulmu.
    Gnlerden bir gn Maumu'nun yoldalar Nana'nn yandalaryla savamlar ve onlar yenmiler. Sonraki yllarda kurba簜lar, 驆gr dnce sistemini kurmular, her 蔒it konuda fikir ileri srp, yorum yapmlar. Yokmu 騽le, b騽le dn, 騽le dnme. Kim kimin 驆gr dnme yetene簨ne pranga vurabilir? Kim kimin yaantsna karabilir? B騽lelikle kurba簜lar mutlu bir ekilde yaantlarn srdrmler.

SON

Yazan: Serdar Yldrm
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

KUKLACI
    K騽, kasaba, ehir demeden gezip dolaan ve kukla oynatarak insanlar e簰endiren bir kuklac varm. Kuklac oyun bitti簨nde apkasn uzatr, seyircilerden para toplarm ama para veren az olurmu. Kukla oynatrken devleen kuklacnn neeli hali, oyun bitince zgn bir hal alr, ba 霵de seyir meydanndan ayrlrm. Az 霵ce onu alklayanlar, acyarak bakarm.
    Bir gn bu kuklac bir kasabada kukla oynatrken, a蔮ktan ba d霵m, g驆leri kararm, dp kafasn taa 蓷rpm ve orackta 闤m. Olanlar oyunun bir par蓷s sanan seyirciler, kuklacy 踦lgnca alklam. Seyretmeye be yz kiinin geldi簨 kuklacnn cenazesinde be kii varm.
    Yol kenarlarnda kukla oynatan, gitar 蓷lan, ark s騽leyen sokak sanat踦lar g顤rseniz bo ge蔂eyin, onlara para verin. Sanat parayla satn alnmaz ama a karnna da sanat yaplmaz, bunu unutmayn.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

DEV HAMS
    Yavru hamsi annesi ile birlikte Karadenizde yayormu. Onlar sk sk deniz yzeyine 踦kp etraf seyrediyormu. Yavru hamsi annesini sordu繠 sorularla bunaltyormu: Anne, bu dnya niye var? Sen neden varsn? Ben neden varm? Bu deniz niye dalgal? Neden byk balklar k踙k balklar yiyor?
    Annesi yavru hamsinin sordu繠 sorulara bir cevap bulamazken, yavru hamsi bir soru daha sormu: Anne, sen anne olmusun ama neden az bymsn? Pek 蔞k bal蹥n yavrusu senden byk.
    Bunun zerine annesi: Yavrum, hamsiler en 蔞k yirmi santimetre olurlar. Bizim cinsimiz b騽le. Fazla uzamyoruz.
    Yavru hamsi: Anne, balinalar yirmi metre olurmu. Ben de byd蹞mde yirmi metre olabilir miyim? Bunun i蓾n ne yapmam gerekir?
    Anne hamsi: Canm yavrum, beni ge蔒n yla d霵drdn. Ayn eyi ben de dnmtm. O zamanlar senin kadar bir yavruydum. Palamut srs, bizim sryle birlikte annemi de yutmutu. Tek ben kurtulmutum ama bu koca denizde yalnz ve 蓷resiz kalmtm. Birden uzaklardan g闥kua蹥 belirdi. G闥kua蹥nn altndan ge蔒nin dile簨 kabul olurmu. プk u繢amama karn, g闥kua蹥na eriemedim.
    Yavru hamsi: Anne, g闥kua蹥nn altndan ge蔒bilseydin, ne kadar bymek isterdin?
    Anne hamsi: Dnya denizlerinde yaayan en byk balk olmak isterdim. De簨l palamut beni yutacak, k鞿ekbalklar bile benden korkard.

Anne hamsi birden baklarn uzaklara 蔒virmi. G驆lerini ksm. Denizle g瓘n birleti簨 yere yakn, 蔞k uzaklarda, g闥yznde, g闥kua蹥 belirmi. 愲i ay 霵ce deniz dibine krk bin tane kadar yumurta brakm ama tamamna yakn deniz canllar ve balklar tarafndan yenmi, yutulmu. Sadece bu, imdi yannda olan ilk ve tek yavrusu yumurtadan 踦kp, dnyaya merhaba demi. Onun sordu繠 sorulara bakp da baz yaam normlarna di ge蓾rebilece簨ni anlam. Standartlar parampar蓷 olmalym. B騽lece denizalt dnyasnda hamsi, de簨im ge蓾rerek, yeniden do簜rm.
    Anne hamsi: Bak yavrum, ileride g闥kua蹥 belirdi. Git ve onun altndan ge. Dilek dilemeyi unutma.

Yavru hamsi hzla ileri atlm. 毼te g闥kua蹥 oradaym. Hemen imdi altndan ge蔒rim, diye dnm. Aya giden fzeden daha hzlym. Yeryznn tm karmaasn 霵ne katm, kovalyormu. Aniden 霵ne bir palamut 踦ksa ne yazarm? Bir palamut de簨l, bin palamut bir damla duman olsa fler ge蔒rmi. Yavru hamsinin ansna g闥kua蹥 bu sefer yakndaym. G闥kua蹥nn altndan ge蔒rken, dnya denizlerinde yaayan en byk balk olmak istiyorum, demi.
    Yavru hamsi hareketlerinin yavalad蹥n fark etmi. Ba d霵yor ve g驆leri kararyormu. A蹥r a蹥r ilerlemeye devam etmi. Bann d霵mesi ge蔂eye balam. Artk g驆leri kararmyormu. Etrafnda toplanan balklar, hayret dolu baklarla ona bakyorlarm.
    Ne kadar da byk!
    Hamsi de簨l mi o?
    Hi bu kadar byk hamsi olur mu?
    Olmaz ama olmu ite. diye konuuyorlarm.
    Fazla yanna sokulmayalm, bizi yutmasn.
    Akllm, hamsiler balk yemez ki, onlar planktonla beslenir.
    Ka metre var bunun boyu?
    Yirmi metre var.
    Hey, dev hamsi, sen bu boyla Karadenizde barnamazsn, okyanusa gitmelisin.
    Dev hamsi konumu: Neden barnamazmm? Ben bu denizde do簠um. Ben Karadeniz hamsisiyim.
    Normal boyutlarda olsaydn olurdu ama bu boyutlarda olmaz. Dev g饘deni besleyecek kadar plankton burada bulamazsn. Karadenizin iki yz metreden aa蹥snda yaam yoktur. Dar alanda hareketlerin kstlanr. Var git okyanusa dnya seni tansn.
    Dev hamsi iki gn oralarda annesini aram. Balklardan 瓘rendi簨ne g顤e, hamsi srs ile birlikte annesi de, palamut srsn peine takm, 酨tanbul Bo簜zndan Marmaraya ka蔂. Zaten okyanusa gitmek i蓾n, Marmaradan ge蔂esi gerekliymi. Dev hamsi, annesini Marmara Denizinde arayacakm.

Dev hamsi bir hafta boyunca annesini Marmarada aram ama bulamam. Yavruyken palamutlara yakalanmayan annesi imdi hi yakalanmazm. Balk踦 a簰arna taklmadysa, bir yerlerde mutlaka saklanyormu. Bu iri cssesiyle onu kyda, k籚ede aramas olanakszm. Dev hamsi daha sonra ドnakkale Bo簜zndan ge蔒rek Egeye, oradan da Akdenize ulam. Dev hamsiyi kylardan ve gemilerden g顤en insanlar foto繢afn 蔒kmi.

Dev hamsi d顤t ay Akdenizde kalm. Pek 蔞k yeri gezmi, dolam. Burada yaayan deniz canllaryla arkada olmu. Birka yerde k鞿ekbalklaryla karlam. Ortalama d顤t-be metre boylarndaki k鞿ekbalklar dev hamsiye hayret dolu baklarla bakmlar. プk ardklarn s騽lemiler. Ona dost蓷 davranmlar. Nasl olup da bu kadar byd蹞n sormular. Dev hamsi de olanlar anlatm. G顤d蹞 ilgiden memnun kalm. Daha sonra bir ylan bal蹥nn klavuzlu繠nda Cebelitark Bo簜zn ge蓾p, Atlas Okyanusuna giri yapm.
    Dev hamsi, ylan bal蹥 ile birlikte, 霵ce kuzeye do繢u uzun sre gitmi. 搐landa yaknlarna kadar gelmiler ama giderek so繠yan hava onlar caydrm. Ters yz edip geri d霵e rek, Brezilya kylarna sokulmular. Daha sonra gneydo繠ya do繢u yzerek, Afrikay dolanp, do繠ya ilerlemiler ve Avustralyaya ulamlar. Dilden dile, g霵lden g霵le dev hamsi ad ulam ve dnya denizlerinde n giderek yaylm. O, 鐬ret basamaklarn hzla trmanm.

On yl sonra: 愯sanlar arasnda en 蔞k tannan kimmi? Dnyada yaayan yedi milyar insan varm. Bu kadar insann tand蹥 bir kii olamazm. Dnya denizlerinde yaayan yz milyardan fazla canlnn hepsinin tand蹥 varm ve o da, dev hamsiymi.
    Okyanusa 踦kal beri aradan on yl ge蔂i ve dev hamsi on yana girmi. Hamsiler, en 蔞k d顤t yl yaarm. Hamsi yine hamsi ama boyutlar artt蹥 i蓾n, yaam sresi uzam. Dnyada insan dndaki canl varlklar arasnda yaam sresi a踦sndan 騽le bir kural varm: Genelde k踙k canllar az, byk canllar 蔞k yaarm. Yirmi santimetrelik hamsi d顤t yl yaarsa, yirmi metrelik hamsi krk yl yaarm. Bu bir do繢u orantym. Balinalar ortalama krk yl yaad蹥na g顤e, hamsi balinas da varsn krk yl yaasnm.

SON
    Konu Serdar102 tarafndan (23.05.2025 Saat 21:33 ) de簨tirilmitir.
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

Horoz Kahraman 愮e Vahi Kediler
    HOROZ KAHRAMAN 尳E VAH睚 KED尳ER
    Anne tavuk akamst civcivlerini topluyordu: " Gelin bakalm, gelin, civcivlerim benim. Koun yanma, gelin, toplann 騽le. Aaa... Ama siz d顤t tanesiniz, be tane olmanz lazmd. Biriniz eksik. Kardeiniz nerede, g顤en olmad m? "
    " Ben g顤medim. "
    " Ben g顤medim. "
    " Ben de g顤medim. "
    " Ben g顤dm. "
    " Sen g顤dn m? Nerede g顤dn, 蓷buk s騽le? "
    " Bir saat kadar 霵ceydi. Kardeim ilerideki u a簜cn altnda einiyordu. Sonra yanna bir kedi geldi. Kediyle kardeim bir sre konutular. Daha sonra kedi, kardeimi srtna bindirip g飆rd. "
    " Vah, vah!..Yazk oldu. Gitti kardeiniz, gitti yavrum"
    Civcivlerden biri sordu: "Gitti mi? Kardeim nereye gitti? "
    " Ah yavrum, kardeiniz artk d霵meyecek"
    " Neden? "
    " ⑽nk kedi onu yer. "
    " Yer mi? "
    " Evet, yer. "
    " Peki, ama ni蓾n yesin? "
    " Karnn doyurmak i蓾n. Kardeiniz kediye g顤e taze bir av. "
    " Kardeim kurtarlamaz m? "
    " Belki. Tabi kedi kardeini yemediyse. "
    " Yememi olamaz m? Bakarsn kedinin pen蔒sinden kurtulmutur. Ka蔂tr. 溮mdi sokaklarda tek bana dolayordur. Yardm bekliyordur. "
    " ドbuk civcivlerim gidiyoruz. "
    " Nereye? "
    " Kardeini aramaya. "

Civciv, yememi olamaz m, demiti. Zaten kedi civcivi yemek i蓾n de簨l, bir dncesini ger蔒kletirmek i蓾n g飆rmt. Kedi dncesini a踦klam ve civcive gelir misin demiti. Civciv korkusuzdu. Gelirim demiti. Kedinin dncesi neydi?

Bir civciv kediler arasnda yaar ve onlarla arkada olursa kedilerin civcivlere kar olan dmanl蹥 ortadan kalkar ve hi蓫ir kedi civciv yemez. Bu civciv 騽lesine g蔮 bir iradeye sahip olmalyd ki, pek 蔞k kedinin di bilemesine, stne gelmesine, hakaretlerine aldrmamalyd. 珸mden korkmamalyd. Bin kedi stne gelse, geri de簨l, ileri gitmeliydi. Kedi aylar sren aratrmadan sonra ite bu civcivi se蔂iti. Se蓾m nasl olmutu: Kedi ehirde mahalleleri, sokaklar gezmi; tarlalar, bah蔒leri didik didik aram, fakat korkmayan bir civcive rastlayamamt. Kuyru繠nu g飉terdi簨 civciv ka踦yordu. Artk umudunu kesmiti. Btn civcivler korkakm diyordu. Bir gn evin birinin bah蔒sine girmiti. A簜cn yan g闤gelikti. Kvrlp yatt. Tam uyumak zereydi ki, bir tavuk sesiyle irkildi. Tavuk; Kahraman diye sesleniyordu. Kahraman, buraya gel. Kedi kafasn uzatp bakt. Tavu繠n Kahraman dedi簨 bir lokmack civcivdi. Kedi glmsedi. Hey gidi yalan dnya, diyerek sa 霵 aya蹥n soluna do繢u savurdu. Tavuk baka ad bulamamt da yavrusuna Kahraman adn koymutu. Her yan Kahraman olsa ne yazard. En iyisi uyumak ve bu olay unutmakt.

Kedi uyudu ama ne kadar uyudu繠nu hatrlamyordu. Uyand蹥nda g驆leri kapalyd. Tam olarak kendine gelmemiti. Hemen yannda 踦trt, tkrt duydu. 琄ce bir g驆n sonra di簟r g驆n a蓨. Hayret!.. Burnunun dibinde bir civciv einiyordu. G驆lerine inanamad. Kedili簨 tuttu, bu civcivi yemek istedi. Hzla d顤t aya蹥 stnde do繢ulup, srtn kamburlatrd. Ustura gibi keskin dilerini g飉terip, tslayacak ve civcivi tutacakt. Kedi dilerini g飉terdi fakat tslayamad. Sadece yutkunabildi. Civcivin g驆leri imek par蓷syd: " Ne o, rahatn m bozuldu? Diye sordu civciv. "

Kedi hrslyd: Civcivin sordu繠 soruyu duymam gibi davrand: " Ben civciv yemeye baylrm. Pek severim civciv etini " diyerek dilerini gcrdatt. An meselesiydi civcivin stne atlmas.
    " Dikkat et, ben di簟r civcivlere benzemem. Baylrsan aylamazsn. Hem beni yemen i蓾n, tutman gerek. Haydi, tutsana beni. "
    Kedi, yan d霵e rek sava pozisyonu alan ve cann diine takarak kendini savunacak olan civcive bakarak hayretten donakald. Farknda olmadan birka adm geriledi. Korkmamt da 蔒kinmiti civcivden. Daha sonra kedi geriye d霵e rek oradan uzaklat.

Ertesi gn kedinin kafasna dank etti. O civciv yzde doksan dokuz Kahraman'd. Kedi bir plan d殠ilinde Kahraman'la dostluk kurmay denedi ve baarl oldu da. Onunla konuurken nasl davranmas gerekiyorsa 騽le davrand. Dolana, yalana bavurmad ve ilk frsatta dncesini a踦klad. Kahraman hemen, gelirim, demiti.

Bunun zerine kedi: " Bak Kahraman, i ciddi. Ucunda 闤m de var. Bir de簨l, on kedi, yirmi kedi stne gelir. 塉-be de簨l ki, vurasn, krasn. Ben seni vuruurken g顤medim ama ilk tant蹥mz gn hatrlarsn neredeyse stne atlacaktm. Sen beni s驆le sindirdin. 愯an 蔒kindim senden fakat s驆lerinden 蔒kindim yoksa beni korkutmadn. 煪nu bil ki, senin s驆lerinden 蔒kinmeyecek, benden 蔞k daha sert ve 蔞k daha acmasz kediler var ve ben bunlarn adn duyunca titrerim. Senin buralarda g顤dklerin ehir kedileri yani sokak kedileri. Benim anlatmak istedi簨m ormandan ve da簰ardan gelen, 蔞繠nlukla gece yarsndan sonra ehirlere inen vahi kediler. Bir sokak kedisi hi蓫ir zaman bir vahi kediyle baa 踦kamaz ve ben bir vahi kedinin kendinden 蔞k daha byk iki k鞿ekle mcadele ederek onlar ka踦rtt蹥n g顤dm. Vahi kediler 蔞繠nlukla yalnz gezerler ve geceleri ehirlerde sokak kedilerini yakalayp 闤drrler. Vahi kediler sokak kedilerinin atalarnn eski zamanlarda aralarndan ayrlarak insanlara k闤e olmalarn i蔮erine sindiremediler. Bunlar 霵 bilgi olsun diye anlattm. 溮mdilik gndzleri 蓷laca蹥z. Vahi kedilerle karlamayacaksn. Bakalm sokak kedilerine kar ne yapacaksn? "

" 煪 vahi kedileri 蔞k merak ettim. Sokak kedileriyle antrenman yapaca蹥z desene. "
    " 琈le. Vahi kedilerle ma蓷 踦karsn ama sen sokak kedileriyle de ma oluyormu gibi sk dur. Onlar k踙mseme. "
    " Onlar k踙msemedi簨mi g顤eceksin. Sen hi merak etme, kedi karde. S騽lediklerini unutmayaca蹥m. "

Aradan gn ge蔂i fakat anne tavuk ve civcivleri, Kahraman' bulamamt. Sabah erkenden 踦kp gn boyu Kahraman' aryor, akamst kmese d霵p, ertesi gn yine aramaya balyordu. 塉nc gnn akamst kmese d霵 erken, anne tavuk: " Yer yarld da i蓾ne girdi sanki. Ara ara yok! Nereye gider bu civciv? Horoza sor, tavu簜 sor, kurba簜ya sor, kua sor. Kimsenin, Kahraman'dan haberi yok. Kedi onu yedi desen, g顤en, duyan, bilen olur. Son gnlerde hi蓫ir kedi civciv yememi. Demek ki, Kahraman yayor, ama nerede? Neden onu bulamadk? Kediden kurtulduysa neden kmese d霵myor? "

Civcivlerden biri atld: " Anne, sakn Kahraman, kediyi yemi olmasn? "
    Anne tavuk civcivin s驆n duymazdan geldi. Zaten can burnundayd, bir de b騽le aka-ukalarla m u繢aacakt? "

Bir di簟r civciv: " Kahraman belki kanatlanp u蔂utur. Baka ehre gidip bizi unutmutur. Olamaz m yani? "
    Deyince, anne tavuk hemen o anda kararn verdi. Kahraman' aramaya yalnz bana 踦kacakt.

Aradan iki ay daha ge蓨i. Tavuk bu srede Kahraman' aramaya devam etti. Di簟r d顤t yavrusu kocaman birer pili olmutu ama tavuk, Kahraman' bir civciv olarak bulmay umuyordu.

Aradan iki ay ge蓨i diye yazdm. Acaba Kahraman hala sa m, yayor mu?
    溳hirdeki kediler, bir kedinin civcivle arkadal蹥n yadrgamlard. Bu durum onlara ters gelmiti. Kedi, neden o civcivi yemiyordu? Aradan syrlan birka sokak kedisi, civcivi yemek i蓾n, giriim yapm ve civcivin stne gitmiti ancak kedi 霵lerine 踦kmt. Bu kedi Kahraman' bu ie sokan kediydi. O da kendi 蓷pnda bir tr efeydi. Korku bir zamanlar ondan korkard yani korkusuzdu. Demir gibi bile簨, 蔒lik gibi yre簨 vard. Birka yl 霵cesine kadar ehrin kedilerinin bakanyd. Adaletle hkmediyordu. Anneleri geceleri vahi kediler tarafndan 闤drlen yavru kedileri himayesine alrd. A kalm, a踦kta kalm sokak kedilerine kendi yiyece簨ni verdi簨, hasta kedileri tedavi etti簨 蔞k g顤lmt. Vahi kedilerin bir leopar kadar iri bakann bir gece aniden karsnda g顤nce oldu繠 yerde 蓷klp kalmt. Vahi kedilerin bakan Nara, senin derini yzerim. Defol git bu ehirden... Deyip, onu bir pen蔒 vuruuyla yere sermiti.

溳hir kedileri bakansz kalmt. Kedi terk edilmi, eski evlerde uykusuz geceler ge蓾riyordu. Onun beyninin derinliklerinde o zamanlar kendisinin bile fark edemedi簨 ger蔒k uydu: Vahi kedilerin bakan Nara'y perian etmek yani intikam. 愯tikamn almasna gnden gne byyp g蔮enen Kahraman yardmc olacakt. Kahraman akl almaz derecede g蔮 bir iradeye sahipti. Laf kavgasnda kesinlikle yenilmiyordu. プk sert konuuyor, karsndakini eziyordu. Kzd蹥 zaman g驆leri kpkrmz oluyordu. Kedi bunun nedenini bir trl anlayamyordu. Sormak aklna geliyordu ama sorsa Kahraman s騽ler miydi bilinmezdi. Kedi, Kahraman' vahi kedilerin karsna 踦karmadan 霵ce iki kere ehir kedileriyle ba baa brakt ve onun kedilerle vurumasn seyretti. Birincisinde, kabaday ge蓾nen bir kedinin saldrsn Kahraman kolaylkla savuturdu ve sol kanadyla bir vuruta yere serdi. 愲incisinde, Kahraman g蔮 kediyle kavgaya tututu ve onlar da sol kanat vurularyla yere serdi. Kediye g顤e, Kahraman hazrd ve vahi kedilerin karsna 踦kabilirdi.

Haziran aynn scak gecelerinden birinde kedi, Kahraman 'la ehirde gezintiye 踦kmt. Kahraman'da Kahraman'd hani: O, ge蔒n zamanla birlikte bym, iri-yar, dev gibi bir horoz olmutu. Uzaklardan, kenar mahalleden miyavlamalar, feryatlar duyulmaya balad. Tecrbeli kedi durumu tm acl蹥yla anlad: " Frla Kahraman, vahi kediler katliam yapyor. 愮eride yavru kedilerin barnd蹥 eski bir ev vard. Hepsini 闤dryorlar. Onlar ancak sen kurtarabilirsin. "
    Kahraman ileri atlrken konutu: " Ne bi蓾m vahi kediymi bunlar ya. Ne istiyorlar yavru kedilerden? "
    Kedi kouda Kahraman'dan geri kalmyordu. Bir o, bir 飆eki 霵e ge蓾yordu: " Onlar zevk i蓾n 闤drrler. "
    琄ce Kahraman eski eve dald. Sesi grd Kahraman'n, ba蹥rnca yer-g闥 inledi: " Brakn yavru kedileri. Gcnz yetiyorsa bana 踦kn. "

G驆lerini kan brm yedi zalim vahi kedinin balar Kahraman'dan yana d霵d. Vahi kediler, hi vakit kaybetmeden kafalar koparlm, par蓷lanm yavru kedileri brakarak Kahraman'n stne atld. Kahraman, iki adm geri gitti. Bundan dolay vahi kediler yere yuvarlandlar. Karklktan yaralanan Kahraman hcuma ge蓨i. G蔮 kanatlaryla vurarak, vahi kedileri perian etti. Vahi kediler ka蓷rak canlarn kurtardlar.

Kahraman'la kedi soka簜 踦karak yrmeye baladlar. Kedi, Kahraman'a, vahi kedilerin ormana gidince olanlar bakan Nara'ya anlatacaklarn ve Nara'nn birka gn i蓾nde ehre gelece簨ni, ayrca aylar 霵ce Nara'nn, aniden 霵ne 踦karak bir vuruta kendisini yere serdi簨ni, intikamn almasn s騽ledi.

Kahraman: " Gelsin bakalm Nara, kim en byk belli olsun. Sana s驆 kedi karde, Nara benimle g顤tkten sonra bu ehre bir daha adm atmaz. "
    Kedi: " Kahraman, 蔞k dikkatli olman gerekir. Nara'y kedi sanma, onu bir leopar olarak dn, zaten leopar kadar. Aniden 霵ne 踦kp sana vurmaya 蓷lacaktr. Tetikte ol. "

Bir gece yars Kahraman, kediyle birlikte, karanlk sokaklarda dolayordu. Evin birinin yanndan d霵 erken, Nara karlarna 踦kverdi. Arkasnda yzlerce vahi kedi vard. Kahraman, Nara'nn savurdu繠 pen蔒den e簨lerek zorlukla kurtuldu. Onunla yakn d饘e girmenin 闤m kucaklamak demek oldu繠nu anlad. G顤d蹞 kadaryla Nara'ya vahi kedi demek yanlt, ona leopar demek do繢uydu. Kahraman geriye birka adm atarak Nara'ya srtn d霵d ve ka蔂aya balad. Otuz metre kadar ka蓨ktan sonra Nara'nn nefesini ensesinde hissetti. Kahraman d霵 erek sa kanadn Nara'nn yzne patlatt. Hayatnda ilk kez bir darbe yiyen Nara durdu. Can yanmt: " Bana nasl vurursun? "

G驆leri hrstan kpkrmz olmu Kahraman, Nara'nn stne yrrken, konutu: " Seni g闣erim Nara. Palavray brak. 琄ce sen vurmak istedin. "
    Nara aknd ama aniden ileri atld. Kahraman'la birbirlerine girdiler. Toz, dumana kart. ネvreye sryle seyirci geldi. Kediler, k鞿ekler, kular, horozlar ve bir tavuk. Horozlar d顤t taneydi. Kahraman'n kardeleri. Tavuk ise, annesi. Durumu soruturunca kavga edenlerin kim oldu繠 belli oldu. Nara ile savaan horoz Kahraman'd. Arada byk g fark vard. Kahraman' Nara'nn pen蔒sinden kurtarmalyd. D顤t horoz kavgaya kart ve Nara daha ne oluyor diyemeden Kahraman' olay yerinden uzaklatrdlar.

Aradan gnler, aylar, yllar ge蓨i. Vahi kediler ara sra ehre iniyorlard ama Nara bir daha ehre gelmedi. Hep da簠a kald. Kedi ehrin kedilerine tekrar bakan oldu ve vahi kedilerden uzak durmak i蓾n, kedilere gece soka簜 踦kmay yasak etti. Kahraman ise, annesi ve kardeleriyle uzaklardaki bir 蓾ftli簟 giderek orada mutlu yaadlar.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

YA溱I KADIN MASALI
    Bir yal kadn vard
    Gece, gndz a簰ard
    G驆yalar durmadan
    ド簰ayan bir pnard.
    * * * *
    Ev dedi簨n tek oda
    Yaanr m burada?
    Sabah, akam hep 蔞rba
    Dertler bekler srada.
    * * * *
    Bir gn bir adam geldi
    Kadna selam verdi
    Satn aldm buray
    Boalt oday dedi.
    * * * *
    Vay benim dertli bam
    Hi dinmedi g驆yam
    Nerelere giderim
    Yok bir dikili tam.
    * * * *
    Bugn var, yarn yoksun
    Kalacak yerin olsun;
    Kardaki arsaya
    Yata蹥n kurarsn.
    * * * *
    Aman o簰um olur mu?
    Dene vurulur mu?
    Etmeyin, eylemeyin
    Sokakta yatlr m?
    * * * *
    Gn d霵d, yarn oldu
    Odasndan tand
    Geceleri arkada
    Ay ile yldz oldu.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

F尳 シCUK
    Afrikal bir zenci 蔞cuk
    Byc 踦ra蹥ym
    Fili insan yapaym darken
    Kendini fil yapm
    * * * *
    Da簰arda, bayrlarda
    Gezerken aya蹥na
    Kocaman bir diken batm
    Filin can 蔞k acm
    * * * *
    Aslandan, kaplandan, kartaldan
    Tilkiden, kurttan, baykutan
    Tavandan yardm istemi
    Fili g顤en korkup ka蔂
    * * * *
    Fil a簰ana, szlana
    K騽ne geri d霵m
    Anas, babas, amcas
    プcuk sesli filden ka蔂
    * * * *
    Fakat cesur Toro
    Moro nun arkada
    Korku nedir bilmezmi
    Dikeni 蔒kip 踦karm
    * * * *
    Moro hep fil kalm
    Toro dan ayrlmam
    Onlarn 騽kleri
    Dnyada destanlam.

SON
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

ォYDANLIK 尳E ォY BARDAKLARI
    Bursa'da bir evde 蓷ydanlk ile 蓷y barda蹥 sandalyelerine oturmular, 霵lerindeki masann stnde bulunan zaman makinesini bilinen yer ve tarihlere ayarlayp, ekranda g顤mek istedikleri g顤ntleri netletirmeye 蓷lyorlard. G顤nt net olursa de簟r kazanrd. G顤ntnn bulanklat蹥 bir ekranda g顤lenler 蓷ydanlkla 蓷y barda蹥nn umurunda de簨ldi. Onlar bir taraftan zaman makinesinin zaman ayarn yaparken di簟r taraftan konuuyorlard:
    ---- Ger蔒kletirilmek istenen i 蓷bucak olmaz da giderek gerilerse yani umut kvlcmlar mitleri gerekti簨 ekilde aydnlatamazsa ve belki de binlerce olan bu kvlcmlar birer birer s霵meye balarsa, sence bu durum ger蔒kletirilmek istenen ii ger蔒kletirmeye 蓷landa birtakm d krklklarna yol a蓷r m?
    ---- ドydanlk, senin sordu繠n soru bende birtakm 蓷繢mlar uyandrd. Bu 蓷繢mlar dilersen yeri geldik蔒 ksm ksm vereyim. Sordu繠n sorunun cevab imdilik ksa ve 驆 olacak. 戠ade d krkl蹥n engeller.
    ---- Bak 蓷y barda蹥, ii ger蔒kletirmeye 蓷lann umut kvlcmlar birer birer s霵yor yani kvlcmlar giderek azalyor. 釽it yava yava da olsa sonunda yok olabilir. 釽idin azalmas d krkl蹥na kadar gidebilir. Sen diyorsun ki, irade en azndan umut kvlcmlarnn s霵mesini yavalatabilir veya belki de durdurabilir ve yine veya yeni umut kvlcmlar retebilir. Bu reme de, bir an gelir ki, mitleri eskisinden daha iyi bir pozisyona getirebilir. Peki, sence iradenin baardaki pay yzdesi ne olabilir?
    ---- Yzde yz olmasa bile yzde yze yaklar. Yalnz irade baar i蓾n yeterli olmayabilir. Yeterli bile olsa yetersiz kalaca蹥 dnlerek irade giderek g蔮endirilmeli. 戠adenin g蔮endirilmesi, bilgi da簜rc蹥 geniletilerek, ilgi alanlar 蔞簜ltlarak mmkndr. Bu suretle zeka geliir, zeki olunur ve e簟r varsa ger蔒kletirilmek istenen ii engelleyen birtakm fakt顤ler alr. 戠ade, bir bakma dayanma, direnme gcdr, ite devamllk sa簰ayabilmektir. S驆n 驆: 戠ade g蔮 olacak.
    ---- Evet, 蓷y barda蹥, dikkat edersen g顤nt giderek netleiyor. Zaman makinemizin ekrannda g顤d蹞mz 蓷y barda蹥 20-5-1988 tarihini yayor. Bu tarih, onun ie balama tarihidir. G顤nt u anda net olarak g驆kyor. Zaman ayar tamam ve istersen atlamay ger蔒kletirip, onun yanna nlanrz. Biliyorsun on dakika orada kaldktan sonra buraya d霵ece簨z. Hazr msn?
    ---- Hazrm 蓷ydanlk, nlama d繜esine basabilirsin.

ドydanlk ile 蓷y barda蹥 d顤t yl 霵ceye d霵dler ve 蓷y barda蹥nn yanna nlandlar. ドy barda蹥 aniden karsnda beliriveren 蓷ydanlk ile 蓷y barda蹥n g顤nce armad. Sanki onlarn gelece簨ni biliyormu, sanki onlar bekliyormu gibi bir hali vard. ドydanlk konuya 騽le bir giri yapt:
    ---- Bugn de簨ik bir ie balyorsun. Seni kutlarm 蓷y barda蹥. Beklentilerini alabilir miyim? Ne bekliyorsun bu iten?
    ---- 琈le ahm ahm bir beklentim yok canm. Sadece neden bu ii beceremeyeyim diye dnerek bir balang olsun diye bugn ie balyorum. Bir 驆enme benim ki fakat bir eyler verebilece簨me inanrsam tutku halini alabilir. Tutku oluursa, inan ki, tm benli簨mle sarlrm bu ie.
    ---- Sanrm bu ie ayracak yeteri kadar bo zaman bulacaksn.
    ---- Muhakkak 蓷ydanlk, muhakkak. Zaten boa ge蔒n zaman g顤p de, zaman boa ge蔂esin, bo zaman dolsun, dolu dolu olsun diyerek ve boa ge蔒n zaman de簟rlendirmek iste簨yle bugne geldim.
    ---- Bugn yarna ulaacak diyorsun yani sen yarn da bu ile u繢aacaksn, bu belli. Peki, yarn ka tane yarna ulaacak? Yarnlar i蓾n ne s騽leyebilirsin?
    ---- Yarnlar i蓾n bu ile ilgili pek bir ey s騽leyemeyece簨m. Henz ortada g驆le g顤lr, elle tutulur bir ey yok. Yarnlar yarnlarda belli olacak.
    ---- On dakikalk g顤me sremiz doldu. Teekkrler 蓷y barda蹥.
    ---- Ben teekkr ederim.

ドydanlk ile 蓷y barda蹥 tekrar zaman makinesinin bana ge蓾p biraz 霵ce konutuklar 蓷y barda蹥nn yarnlarndaki bir zamana yani 13-4-1990 tarihine nlanmak i蓾n zaman ayarna baladlar. G顤nt yine bulanklamt:
    ---- ドy barda蹥, dilersen g顤nt netleinceye kadar konumamza kald蹥mz yerden devam edelim. Son olarak iradenin nasl g蔮endirilece簨ni anlatm ve irade g蔮 olacak demitin. Bu da herhalde zamana ba簰 kalnarak olur. 戠adenin g蔮endirilmesini zaman yaymak nasl olacak? G蔮enmeye balanld蹥 nasl farkedilinecek? Gcn yeterli oldu繠 ne bilinecek?
    ---- Herey belli bir plana, programa ba簰 kalnarak olmal. Plansz, programsz olmaz. Bunu yaparken de, yetersiz kald蹥n ne varsa hepsi meydana 踦kar. Yetersiz kald蹥n konular zerinde biraz daha fazla durursun, yeterli oldu繠n konular bolamamak artyla. Yetersiz yeterli olmaya m balad, ite iraden g蔮eniyor, zekan geliiyor. Yetersizlikler azaldk蓷, arada bir, zirveyi yoklarsn. Bu yoklamalar yeni yetersizlikleri ortaya 踦karr. Hepsini atn, artk hazrm, zirvedeyim dedi簨ni farzet; ite o zamanda zirvede beklemesini bileceksin, zirvede kalmasn bileceksin. Zirvede ne kadar kalaca蹥n belli de簨ldir. 戠adeni g蔮endirmeye devam edeceksin. Dayanacaksn, direneceksin ve sonunda baaracaksn.
    ---- ドy barda蹥, s騽lediklerine g顤e u sonu ortaya 踦kyor. Btn 蓷ba zirve i蓾n olacak. Zirveye mutlaka 踦klmas lazm. Zirveye 踦karken de, 踦ktktan sonra da, irade devaml olarak g蔮endirilecek. B騽lece umut kvlcmlar 蔞簜lr ve mit artar.

ドydanlk s驆lerini tamamlad蹥 anda g顤nt netlemiti. Ekrandaki 蓷y barda蹥 hzl bir 蓷lma temposu i蓾ndeydi. ドydanlk nlama d繜esine basarak, 蓷y barda蹥 ile birlikte 13-4-1990 tarihini yaayan 蓷y barda蹥nn yanna nlandlar. Onlarn geldi簨ni g顤en 蓷y barda蹥 iini brakp aya簜 kalkt ve ho geldiniz dedi. ドydanlk ile 蓷y barda蹥 ho bulduk dedikten sonra di簟r 蓷y barda蹥nn yanna gittiler.
    ドydanlk: ---- ドy barda蹥 ie balayal neredeyse iki yl oluyor. Bu srede neler yaptn? Ksaca anlatr msn?
    ---- 毼e baladktan birka ay sonra belli bir seviyeyi tutturdu繠mu anladm. Bu, ahane bir eydi. Beni 蔞k mutlu etti. Tabii ki, yllarla oluan bir birikim s驆 konusuydu. Birikim olmasa i zaten olmazd. Zaman zaman 騽le bir d霵p bakyorum ge蔂i yllara sanki yaadklarm bana bu i i蓾n 蓷lma ortam hazrlam gibi geliyor. Bir iki derken on , on d顤t tane oldu ve alt ay kadar 霵ce, bunlar bende kalmasn, bakalarna da ulasn diyerek 踤zm yolu aramaya baladm. 琈le b騽le derken buldum da. Ne yapacaksam kendim yapacaktm. 毼te bu gn de o aamann balad蹥 gndr. Pek yaknda iimden bakalarnn haberi olacaktr diyorum.
    ---- Buraya kadar 蔞k gzel... Peki, bundan sonra ne olacak?
    ---- Bunlar bakalarna ulatraym, o heyecan yaayaym da, daha geni kitlelere ulamak i蓾n bir 蓷re dnece簨m. Bu 蔞k zor fakat imkansz de簨l. Btn mesele kapy bir defa aralayabilmekte.
    ---- Sremiz ne yazk ki doldu. Sana iinde baarlar dilerim. Teekkrler 蓷y barda蹥.
    ---- Ben teekkr ederim.

ドydanlk ile 蓷y barda蹥 geri d霵dkten sonra konuyu a踦k olarak konumaya baladlar. Tarih: 9-10-1992
    ---- ドy barda蹥 i yani senin yaz yazma 蓷ban halen devam ediyor. 愮k nlanmamz yazya balad蹥n gnd. 愲inci nlanmamz ise, yazd蹥n hikaye ve masallar kitap olarak hazrlayabilmek i蓾n bir daktilo satn ald蹥n gnd. Sonra neler yaptn?
    ---- Yazd蹥m hikaye ve masallar kitap olacak ekilde hazrladm. Bunlar fotokopi makinesinde 蔞簜lttrdm ve kitaplar okuyucularma ulatrdm. 溮mdi yirmi de簨ik kitabmda yirmi ayr hikaye ve masal var ve tm yazdklarm elli tane oldu. 酨tanbul ve Ankara'daki be yaynevine onar tane hikaye ve masal kitabm g霵derdim daha geni okuyucu kitlesine ulamak i蓾n, fakat sadece ikisinden cevap geldi. Biri yazdklarm be簟niyor, 蔞k gzel diyor, imdilik hazrlayamayacaklarn s騽lyor. Di簟rinin iki yllk program dolu oldu繠ndan imdilik imkansz diyor. 珼ekiler bir cevap bile yazmaya tenezzl etmedi. Bu durum beni artmad. Araylarm srecektir.
    ---- Vakit epey ge oldu. Artk yatalm istersen. Her ey i蓾n teekkr ederim, 蓷y barda蹥.
    ---- Ben teekkr ederim.

SON

Yazan: Serdar Yldrm ( 9-10-1992 Bursa )

Bu hikayem 24 yla yakn bir sre kimse tarafndan okunmadktan sonra okunmasn sa簰yorum. Sadece ben okudum. Yllar boyunca. Yaz yazma u繢asndaki yalnzl蹥n labirentlerinde, 踦k yoluna ulamak i蓾n, verdi簨m ola簜nst gayretin tkendi簨ni hissetti簨m anlarda okuyup bana manen byk destek olan hikayelerimden biridir.
    O zamanlar internet yoktu. Cep telefonu yoktu. 14-6-2006 tarihinde internette hikaye, masal ve iirlerim okunmaya balad. 煪 an itibaryla 170 tane site ve forumda yazdklarm okunuyor. Ayrca gen蔮er, alnt yapp site ve forumlarda okunmasn sa簰yorlar. Bu da beni sevindiriyor. Demek ki diyorum yazdklarm unutulmayacak. Ya internet olmasayd? Bu kadar kesinlikle yaylmazd yazdklarm ve onlar 蔞k az kii okurdu.
    Okudu繠nuz hikayede ne anladysanz onu anlatmmdr. Sa簰kl ve mutlu kaln.
    AlntAlnt

閍elik tarihi
    Mar 2024
    0 Bu Konu icin
    10 Toplam

Portekiz'in Bakenti Lizbon'da 13-14-Temmuz-2022 Tarihinde Yaplan 5. Uluslararas Piri Reis Kongre Kitabnda Hikayelerim kt

Karag驆 愮e Hacivat: Paray Kim Buldu? Sayfa: 7-8
    Karag驆 愮e Hacivat: Hacivat'n At Sayfa: 9-10
    Ben Serdar Yldrm. Hikayelerin stnde 7. sayfada adm yazmaktadr.
    KAYNAKォ: MAAR媹 VAKFI. 2019. Yabanc Dil Olarak Trk蔒 紨retimi Program.
    (YILDIRIM, SERDAR (Ba蹥msz Yaync/Aratrmac) 11.sayfada.

YAZDI粁M BU H尟AYELER PORTEK幊'嵣 BA溠ENT L幊BON'DA 13-14-TEMMUZ-2022 TAR寖嵣DE YAPILAN 5. ULUSLARARASI P嵬 RE嵞 KONGRE K嵨ABINDA ケKTI.
    5. INTERNATIONAL
    P嵬 RE嵞 CONFERENCE ON LINGUISTIC, HISTORY & GEOGRAPHY
    5. ULUSLARARASI
    P嵬 RE嵞 D尳B尳嵱, TAR寖 VE CO耎AFYA KONFERANSI
    Dzenleme Kurulu
    Prof. Dr. Ana CAMPINA - Universidade Fernando Pessoa, Porto
    Prof. Dr. Carlos RODRIGUES - Universidade Fernando Pessoa, Porto
    Prof. Dr. 翼varo Campelo Universidade Fernando Pessoa, Porto, Portugal
    Prof. Dr. Elsa Sim髊s Universidade Fernando Pessoa, Porto, Portugal
    Prof. Dr. Vitor Teixeira Universidade Fernando Pessoa, Porto, Portugal
    Prof. Dr. M. Salih MERCAN - Bitlis Eren 鈆iversitesi
    Prof. Dr. Muhittin EL嫀ケK - Krkkale 鈆iversitesi
    Dos. Asif Cavadov - Rektorun ba maviri
    Assist. Prof. Dr. Amira AMOURI- University of Sfax, Tunisia
    Assist. Prof. Dr. Hamza Khalifa Ibrahim- Higher Institute of Medical Sciences, Libya
    Assist. Prof. Dr. Ethar Abdul Mohsen Qasim Al-Mayahi- University of Kufa, Iraq
    Assist. Prof. Dr. Mohamed Ahmeid- Newcastle University, United Kingdom
    Assist. Prof. Dr. Reham Ershaid Nusair- University Science Islam Malaysia, Malaysia
    Assist. Prof. Dr. Ismail Kakaravada- PVP Siddhartha Institute of Technology, India

[De簟rli Ziyaretci, linki g顤meniz icin bu mesaja cevap yazmanz gerekiyor閍e olmak icin buray tklaynz]
    AlntAlnt

3. sayfa - 3 sayfa var BirinciBirinci 123